Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Οι νταμπλούχοι δεν μένουν πια εδώ…

Δημοφιλή

Με την ολοκλήρωση της σεζόν και την αποχώρηση των Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Ομάρ Ελ Καντουρί κλείνει ο κύκλος παρουσίας στην Τούμπα της φουρνιάς των πρωταθλητών, που είχε φθάσει στην ακμή της την περίοδο 2018-2019, όταν κι ο ΠΑΟΚ είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του νταμπλ.

Ο 35χρονος Σουριναμέζος κι ο 33χρονος Μαροκινός φόρεσαν για 6,5 και έξι χρόνια αντίστοιχα την ασπρόμαυρη φανέλα, ενώ για έξι χρόνια έπαιξε στον ΠΑΟΚ (στη δεύτερη θητεία του) κι ο Αντρέ Βιεϊρίνια. Για τον Πορτογάλο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το μέλλον του, σε κάθε περίπτωση, όμως, το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται και πλέον δεν λογίζεται ως ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου.

Ποιος έχει απομείνει στο ρόστερ του ΠΑΟΚ από τους νταμπλούχους; Ο Ινγκι Ινγκασον, ο οποίος, μάλιστα, είχε αποκτηθεί (από τη Ροστόφ) στα μισά της σεζόν 2018-19 και η παρουσία του τότε στο ρόστερ ήταν… συμπληρωματική, μια κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν διανοούνταν να «πειράξει» το δίδυμο Φερνάντο Βαρέλα-Χοσέ Κρέσπο στις θέσεις των στόπερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διεθνής Ισλανδός κεντρικός αμυντικός είχε αγωνιστεί εκείνη τη σεζόν μόνο σε ένα ματς πρωταθλήματος (στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική), ενώ στον τελικό κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο είχε καταγράψει παρουσία… ενός λεπτού.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΠΑΝΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ

Το αρνητικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ουσιαστικά έμεινε προσκολλημένος στη χρονιά του νταμπλ, μην καταφέρνοντας να εξελιχθεί και να προετοιμάσει έγκαιρα τη διάδοχη κατάσταση. Το «μεθύσι» χαράς από την κατάκτηση του (αήττητου) πρωταθλήματος και του κυπέλλου εκείνης της σεζόν κράτησε περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε, μη επιτρέποντας στους υπεύθυνους της ομάδας να δουν με καθαρό και νηφάλιο τρόπο την επόμενη μέρα.

Ένα περιστατικό, που συνέβη τον Ιούλιο του 2019, πριν την έναρξη του φιλικού αγώνα με την Αντερλεχτ στο προπονητικό κέντρο της βελγικής ομάδας, ήταν ενδεικτικό της κατάστασης. Ο Βίνσεντ Κομπανί είχε αποφασίσει στα 33 του χρόνια ν’ αφιερωθεί στην προπονητική, κάνοντας αρχή από την Αντερλεχτ, στην οποία είχε διακριθεί ως παίκτης (εκείνη τη σεζόν άρχισε από τον πάγκο, επιστρέφοντας στη διάρκεια της σε ρόλο ποδοσφαιριστή, για να αναλάβει… κανονικός προπονητής της βελγικής ομάδας τη διετία 2020-22). Ο νυν προπονητής της Μπέρνλι, την οποία φέτος ανέβασε στην Πρέμιερ Λιγκ, είχε παραξενευτεί, βλέποντας πριν το παιχνίδι τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φορούν καπελάκια, που ανέγραφαν «Champions». Με σπουδαία θητεία σε Μάντσεστερ Σίτι και Αμβούργο, ο πρώην διεθνής στόπερ της εθνικής Βελγίου (καταγωγή από το Κογκό), ο Κομπανί είχε πει χαρακτηριστικά στον Αμπέλ Φερέιρα, τότε προπονητή του ΠΑΟΚ: «Αν θέλει μία ομάδα να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα, πρέπει να ξεχάσει τι έγινε πέρυσι. Ξεχάστε, λοιπόν, στον ΠΑΟΚ τι έγινε τη σεζόν που τελείωσε, πετάξτε το καπελάκι με τη λέξη ‘Πρωταθλητής’ και αφοσιωθείτε στην κατάκτηση του νέου πρωταθλήματος». Από ό,τι φάνηκε, εκείνες οι συμβουλές του πολύπειρου Κομπανί δεν εισακούστηκαν…

Το τέλος εποχής των νταμπλούχων ήταν νομοτελειακό, κάποια στιγμή θα έρχονταν. Μένει να φανεί τώρα αν στον ΠΑΟΚ μπορούν να δημιουργήσουν ξανά ένα σύνολο εφάμιλλο με εκείνο των προ τεσσάρων χρόνων. Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε, φαντάζει μικρό, αλλά οι εποχές μοιάζουν πολύ διαφορετικές. Τότε υπήρχε «ψύχωση», όπως και διάθεση πολλών χρημάτων από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ για να έρθει το πρωτάθλημα στην Τούμπα. Υπάρχουν πολλοί, που θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι το ίδιο ισχύει και σήμερα;

ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΛΥΡΑΤΖΗ

Από τους παίκτες, που παραμένουν στον ΠΑΟΚ και είχαν συμμετοχή (έστω σε ένα ματς) στο πρωτάθλημα της σεζόν 2018-19, είναι κι ο Λευτέρης Λύρατζης. Στέλεχος τότε της Κ-19 (συμπαίκτης με Τσαούση, Διαμαντή, Μιχαηλίδη, Χατζηστραβό, Δούμτση, Τσιγγάρα, Γαϊτανίδη, Μπαλογιάννη, Τζοβάρα, Πανίδη κι άλλους), ο Καβαλιώτης ακραίος αμυντικός είχε περάσει ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά του εντός έδρας αγώνα της 19ης Ιανουαρίου 2019 εναντίον του Πανιωνίου (3-0). Επιπλέον, είχε καταγράψει και άλλες τρεις συμμετοχές στη διοργάνωση του κυπέλλου.


Τελευταία νέα

Και τώρα… Παναθηναϊκός

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να βρίσκεται σε τρελά «κέφια» αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ και την αύξηση των απολαβών του,...

Στην ίδια κατηγορία