Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Οι νεαροί αρπάζουν τις ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ Β΄

Δημοφιλή

Oύτε ένας, ούτε δύο, αλλά οχτώ παίκτες της περσινής ομάδας νέων του ΠΑΟΚ έχουν κάνει φέτος ντεμπούτο με τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου στο βόρειο όμιλο της Σούπερ Λιγκ 2. Κάποιοι, μάλιστα, από αυτούς έχουν καθιερωθεί και στην αρχική ενδεκάδα, κι ας μην έχουν κλείσει τα δεκαεννέα ή και τα δεκαοχτώ τους χρόνια.

O 19χρονος Tαξιάρχης Φίλων (φωτ.) άρχισε τη σεζόν με την Κ-19. Από τις 18 Δεκεμβρίου (ντεμπούτο στην εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Πόντου με 1-0) και μετά, όμως, καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ Β΄, με τον οποίο μετράει ήδη έξι συμμετοχές, όλες στο αρχικό σχήμα ενδεκάδας. Ένα από τα πλεονεκτήματα του νεαρού ποδοσφαιριστή με καταγωγή από τη Λιβαδειά είναι και το γεγονός ότι μπορεί ν’ αγωνιστεί και ως δεξί μπακ και ως κεντρικός αμυντικός.

Συνομήλικος με τον Φίλωνα είναι ο Κώστας Γκούμας. O Κατερινιώτης μεσοεπιθετικός άρχισε επίσης τη φετινή περίοδο με την Κ-19, αλλά γρήγορα προωθήθηκε στον ΠΑΟΚ Β΄, κάνοντας ντεμπούτο στο εκτός έδρας παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής εναντίον του Ηρακλή. Ο διεθνής με την εθνική νέων ποδοσφαιριστής έφθασε ήδη τις δεκατρείς συμμετοχές (οχτώ ως βασικός) με τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου, έχοντας από τρία γκολ και μία ασίστ.

Ο Βίκτωρ Ρούμιαντσεβ (θα συμπληρώσει τα είκοσι χρόνια του τον ερχόμενο Ιούλιο) είχε μια συμμετοχή (ως αλλαγή στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν) στην περσινή Σούπερ Λιγκ 2, συνεπώς στη φετινή περίοδο κάνει ουσιαστικά τα πρώτα του βήματα ως επαγγελματίας. Ο νεαρός κεντρικός χαφ χρησιμοποιείται κατά κανόνα από τον Αλεξιάδη ως αλλαγή (μία συμμετοχή ως βασικός κι άλλες δώδεκα προερχόμενος από τον πάγκο), έχοντας σκοράρει και μία φορά.

Ο Γιάννης Γκιτέρσος (θα κλείσει τα δεκαεννέα του χρόνια τον ερχόμενο Μάιο) άρχισε να παίρνει συμμετοχές στον ΠΑΟΚ Β΄ κυρίως μετά τον τραυματισμό του Γκορτεζιάνι, όταν, δηλαδή, προέκυψε η… έκτακτη ανάγκη στη θέση του φορ. Ο νεαρός διεθνής επιθετικός, που κατά κανόνα ενισχύει πλέον την Κ-19, έχει μέχρι τώρα επτά παρουσίες σε αγώνες της δεύτερης ομάδας.

Ντεμπούτο με τον ΠΑΟΚ Β΄ έχουν κάνει φέτος άλλοι δύο παίκτες, ο γκολκίπερ Βασίλης Νικολακούλης κι ο αριστερός μπακ Νίκος Δεληγιάννης, αμφότεροι γεννηθέντες το 2005. Κατά ένα χρόνο μεγαλύτερός τους είναι ο Ζήσης Τσίκος (αμυντικός χαφ), ο οποίος μετράει έξι συμμετοχές (όλες ως αλλαγή).

Μικρότερος όλων είναι ο Μαξιμίλιαν Σνάουτσνερ, ο οποίος στις 30 Μαρτίου θα κλείσει μόλις τα δεκαοχτώ του χρόνια. Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της Πολωνίας, έχει φθάσει ήδη τις εννέα συμμετοχές (πέντε από αυτές στο αρχικό σχήμα ενδεκάδας).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ντέρμπι Σίτι-Γιουνάιτεντ για τον Μανδά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην Ιταλία τόσο η Μάντσεστερ Σίτι όσο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενδιαφέρονται για τον Χρήστο Μανδά. Ο...

Στην ίδια κατηγορία