Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κωνσταντίνος Πολυκράτης: Πάθος για την μπάλα

Δημοφιλή

Από τα νέα πρόσωπα της φετινής Κ-19 του ΠΑΟΚ είναι ο Κωνσταντίνος Πολυκράτης, ο οποίος φιλοδοξεί, στο τέλος της σεζόν, να πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Οσοι τον γνωρίζουν, κάνουν λόγο για έναν παίκτη με μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο και με φιλοδοξίες να σταδιοδρομήσει σε επαγγελματικό επίπεδο.

Γεννημένος στις 2 Ιουλίου 2006 στη Θεσσαλονίκη, ο Πολυκράτης άρχισε να μυείται στα μυστικά του αθλήματος αγωνιζόμενος σε ομάδες της Περαίας, μέχρι που εντάχθηκε στη Γερμανική Αθλητική Ακαδημία. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν άργησαν ν’ ανακαλύψουν το ταλέντο του κι έτσι ήδη από τα εννέα του χρόνια ήταν μέλος των τμημάτων υποδομών του Δικεφάλου.

Στέλεχος όλων των μικρών ομάδων, με πολλές και σημαντικές εμπειρίες από τις συμμετοχές σε τουρνουά στο εξωτερικό, ο Πολυκράτης ήταν μεταξύ εκείνων των παικτών, που προωθήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από την Κ-17 στην αντίστοιχη ομάδα της Κ-19. Μαζί ήρθε-τον προηγούμενο Σεπτέμβριο-και το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο, που έχει ισχύ μέχρι το 2026.

Στην πρώτη του σεζόν με την Κ-19 μετράει ήδη δεκατρείς συμμετοχές (οχτώ ως βασικός κι άλλες πέντε ως αλλαγή) και ένα γκολ. Ουσιαστικά, μοιράζεται τη θέση του αριστερού μπακ με τον Νίκο Δεληγιάννη (είναι κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος του), ο οποίος ανεβαίνει για κάποια παιχνίδια και στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Η φετινή περίοδος είναι μια, ούτως ή άλλως, απαιτητική χρονιά για τον Πολυκράτη (στο παρελθόν έχει κληθεί και στις μικρές εθνικές ομάδες), ο οποίος τελειώνει το Λύκειο και προετοιμάζεται και για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Στα χνάρια του, πάντως, θέλει να βαδίσει κι ο μικρότερος του αδελφός, ο 10χρονος Θωμάς, ο οποίος είναι παίκτης της Γερμανικής Αθλητικής Ακαδημίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι ευχές της ΚΑΕ ΠΑΟΚ για το Πάσχα (pic)

Τις δικές της ευχές για τις ημέρες του Πάσχα έστειλε στον κόσμο της ομάδας η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, με μια...

Στην ίδια κατηγορία