Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Οι Κροάτες ζητάνε τον Κοτάρσκι στην εθνική

Δημοφιλή

Μία από τις περιπτώσεις που «κύκλωσε» στο μπλοκάκι του ο ΠΑΟΚ ήταν αυτή του Ντόμινικ Κοτάρσκι γνωρίζοντας εξαρχής πως δεν τίθενται περιθώρια λανθασμένων αποφάσεων στα γκολποστ μετά την αποχώρηση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ένας νεαρός τερματοφύλακας που είχε σηκώσει πολλή «σκόνη» ενώ συνάμα συγκέντρωνε πολλά μπόνους και επί της ουσίας οι πιθανότητες μετακίνησής του στη Θεσσαλονίκη μεγιστοποιούνταν προοριζόμενος με το… καλημέρα για βασικός.

Αφορμή δοθείσης από το τελευταίο δείγμα γραφής του Κροάτη κίπερ κόντρα στον Παναθηναϊκό και με δεδομένα τα αντανακλαστικά που επέδειξε ΜΜΕ της πατρίδας του κυκλώνουν το όνομά του επισημαίνοντας χαρακτηριστικά σε σχετικές τους αναφορές πως «είναι ο τερματοφύλακας της καλύτερης άμυνας στο πρωτάθλημα (15 γκολ παθητικό), έχοντας πρωτιά στις ανέπαφες εστίες με 9, όσες έχει και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης του Ολυμπιακού».

Επικαλούμενος δε τα στατιστικά της ιστοσελίδας Sofascore, ο κροατικός Τύπος επισημαίνει συν τοις άλλοις πως «είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στο πρωτάθλημα σε ποσοστό επιτυχημένων επεμβάσεων, με 78.3% και μάλιστα έχοντας αρκετή δουλειά, καθώς επενέβη σε 54 περιπτώσεις! Σε σύγκριση, από τους υπόλοιπους τερματοφύλακες του Big – 5, ο Κουέστα είναι ο επόμενος με 37 επεμβάσεις και ο Στάνκοβιτς έχει 33.

Έχει επίσης την πρωτιά σε όλο το πρωτάθλημα για επεμβάσεις σε τελικές εκτός περιοχής με 30, χωρίς να έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ! Δεν περνά αμελητέα επίσης η συνεισφορά του 23χρονου με την μπάλα στα πόδια. Κανένας τερματοφύλακας δεν έχει περισσότερες επιτυχημένες πάσες από τον Κροάτη (440), ενώ με 80.29%, είναι ο δεύτερος σε ποσοστό επιτυχημένων, πίσω μόνο από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι».

Αναμφίβολα από πλευράς κροατικών ΜΜΕ αναγνωρίζεται πως υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός στο σύνολο του Ζλάτκο Ντάλιτς αναφορικά με τη θέση του τερματοφύλακα, με τον Λιβάκοβιτς να είναι πρώτη επιλογή και τους Ίβο Γκρίμπιτς (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Νεντέλικο Λάμπροβιτς (Ριέκα) και Ίβιτσα Ίβουτσιτς (Πάφος) να βρίσκονται στους υποψήφιους.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, επισημαίνεται πως «ο Κοτάρσκι είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του και το όνομά του αξίζει να ακουστεί περισσότερο για την Εθνική Ανδρών, έχοντας αποτελέσει βασικό μέλος των Ελπίδων, μέχρι το περασμένο καλοκαίρι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η Ντόρτμουντ πέταξε έξω την Παρί και πήγε τελικό

Με γκολ του Χούμελς, πέντε λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους, η Μπορούσια Ντόρτμουντ νίκησε εκτός έδρας την...

Στην ίδια κατηγορία