Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ο βαθμός στη Ν. Φιλαδέλφεια σήμανε και ευρωπαϊκή έξοδο

Δημοφιλή

Αμέτρητες ιστορίες συνοδεύουν τα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ, που αναμετρώνται αύριο το βράδυ.

Το παιχνίδι της 28ης Απριλίου 1991 είχε διεξαχθεί αμέσως μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, ελέω της διαιτησίας του Βασιλάκη στη ρεβάνς της Τούμπας.

Ο στόχος του κυπέλλου είχε χαθεί, όμως ο Δικέφαλος κυνηγούσε την έξοδο του στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Έστω κι αν κουβαλούσε από τις αρχές της σεζόν το μηδενισμό και την αφαίρεση τριών βαθμών στο εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν ο Βουλινός είχε αποσύρει τους φιλοξενούμενους από το παιχνίδι, διαμαρτυρόμενος για τις υποδείξεις του Καραμάνη. Παρέμενε, πάντως, σε μειονεκτική θέση, αφού, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε, ήταν 6ος με 31 βαθμούς, πίσω από τον 4ο Αθηναϊκό (!) με 35 βαθμούς και τον 5ο Ηρακλή με 32 βαθμούς. Η αλήθεια, πάντως, είναι η προσοχή των ΠΑΟΚτσήδων, εκείνο το Σαββατοκύριακο, ήταν περισσότερη στραμμένη στο μπάσκετ, όπου άρχιζαν οι τελικοί των πλέι οφ. Και στο πρώτο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ επικρατούσε του Αρη με σκορ 84-79.

Η ομάδα του Χρήστου Τερζανίδη (είχε διαδεχτεί τον Ρομπ Γιάκομπς στα μισά της σεζόν), που αγωνίστηκε χωρίς τον τιμωρημένο Καραγεωργίου και τον τραυματία Χοσάμ Χασάν, ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ με την ΑΕΚ. Και με τις τρεις διαδοχικές νίκες, που πέτυχε στη συνέχεια (2-0 την Ξάνθη, 2-1 τον Αρη και 5-0 εκτός έδρας τον Αθηναϊκό), εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο (4ος με 38 βαθμούς), αφήνοντας εκτός τον Ηρακλή (5ος με 37 βαθμούς).


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία