Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο «value for money» Στέφαν Σβαμπ

Δημοφιλή

Το ποδόσφαιρο «δοκίμασε» αυτό το καλοκαίρι τον ΠΑΟΚ, ενδεχομένως, να τον «τιμώρησε» για κάποιες από τις αποφάσεις του.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα απ’ αυτό των χαφ δεν μπορεί να υπάρχει για τους «ασπρόμαυρους», που κάποια στιγμή είχαν ξεμείνει από παίκτες στον άξονα και έκαναν τον… Σταυρό τους για να μην τραυματιστούν ο Στέφαν Σβαμπ και ο Χάρης Τσιγγάρας την κρίσιμη ώρα των καλοκαιρινών προκριματικών στο Κόνφερενς Λιγκ.

Μπαίνοντας στην τέταρτη χρονιά του στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ ο Αυστριακός χαφ «κουβάλησε» στις πλάτες του το βαρύ φορτίο της εισόδου στους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι αυτό είναι κάτι που άπαντες του το αναγνωρίζουν εντός της ομάδας.

Για να φτάσεις να παίξεις καλά το ποδόσφαιρο, πρώτα πρέπει να μάθεις να το παίζεις σωστά… ακόμη κι όταν δεν παίζεις καλά κάτι που ο «Στέφανος» του ΠΑΟΚ νιώθει από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Τούμπα και αναδείχθηκε ως ο πιο «value for money» παίκτης της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου.

Ποτέ στην ιστορία της φετινής σεζόν ο απών (από το ματς) δεν έχει δοξολογηθεί τόσο πολύ. Ποτέ ο απών δεν έχει συμβεί να επισκιάσει τόσους παρόντες, όπως συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, όπου όλοι περίμεναν πότε θα έρθει από τον πάγκο ο Σβαμπ για να ξελασπώσει τους «ασπρόμαυρους», που μέχρι τότε τα’ χαν βρει σκούρα απέναντι στη Λαμία.

Ο 33χρονος χαφ έχοντας σφραγίσει λίγες μέρες πριν ένα ακόμα «διπλό» στη Λεωφόρο μπήκε στο τερέν, αντί του Μάγκομεντ Οζντόεφ, προλαβαίνοντας μέσα σε λιγότερο από 25 λεπτά να πετύχει δύο γκολ (έγινε ο 30ός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που σκόραρε στον ίδιο αγώνα ένα γκολ με σουτ και ένα γκολ με πέναλτι) και να υπογράψει φαρδιά πλατιά ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη του τίτλου.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Ο Στέφαν Σβαμπ άφησε το καλοκαίρι του 2020 τη Ραπίντ Βιέννης για να έρθει στον ΠΑΟΚ με λίγα χρήματα, αλλά με γεμάτο βιογραφικό: Σε 241 παιχνίδια είχε καταγεγραμμένα 51 γκολ και ισάριθμες ασίστ. Για τα γκολ γνώρισε την αποθέωση, όμως όσοι κοιτούσαν πίσω από την αποθέωση της εξέδρας, «έβλεπαν» το νούμερο των ασίστ και έτριβαν τα χέρια τους.

Στα 33 του, πλέον, ο Αυστριακός δεν είναι ο πιο γρήγορος μέσος του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ξέρει και ο ίδιος, έμαθε να ζει με το βαρύ σκαρί του, όπως και με τη μεγάλη ικανότητα να «βλέπει» γήπεδο καλύτερα από τον καθένα, να διακρίνει τις ευκαιρίες και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το γκολ, να δίνει μια ισορροπία στην «επικοινωνία» των παικτών, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει στα τελευταία παιχνίδια το πόσο κοντά βρίσκεται με τον Σουαλιό Μεϊτέ, βοηθώντας ο ένας τον άλλον να «θωρακίζουν» τον άξονα.

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο επιβάλλει την παρουσία τέτοιων ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο. Αυτοί που είναι οι λιγότερο εγωιστές εντός των τεσσάρων γραμμών και κοιτούν πρώτα το καλό του συνόλου. Από την πρώτη στιγμή συστήθηκε στο κοινό της ομάδας ως ένας επαγγελματίας, που από μικρός είχε έφεση στον αθλητισμό και πέρα από το ποδόσφαιρο ασχολήθηκε με το αλπικό δίαθλο, το σκι και τα άλματα με σκι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Δεν ξεχνά τον ΠΑΟΚ ο Χάγεν

Ο προπονητής της Κλαμπ Μπριζ, Νίκι Χάγεν μίλησε για ακόμη μια φορά για τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ στα...

Στην ίδια κατηγορία