Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Σάκχοφ και οι προηγούμενοι χαφ με έφεση στο γκολ

Δημοφιλή

 

Στο φετινό ΠΑΟΚ, ειδικά στη μετά Πρίγιοβιτς εποχή, σκοράρουν όλοι. Και οι κεντρικοί μέσοι δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση.

Αυτό ακριβώς το γεγονός ήρθε να το… υπενθυμίσει o Εβγέν Σάκχοφ, με το τέρμα που σημείωσε την προπερασμένη Κυριακή στην Τούμπα κόντρα στην ομάδα της Λαμίας.

Ο Ουκρανός χαφ, βέβαια, υπολείπεται των επιδόσεων του στον τομέα του σκοραρίσματος, σε σχέση με τα δύο πρώτα χρόνια παρουσίας του στο Δικέφαλο. Τόσο πρόπερσι, όσο και πέρσι, ο 28χρονος κεντρικός μέσος είχε πετύχει από οχτώ γκολ, ενώ φέτος έχει περιοριστεί στις δύο προσωπικές επιτυχίες. Δεν παύει, όμως, να είναι από εκείνους τους μέσους (είτε αγωνίζονται ως 6άρια, είτε ως 8άρια), που, από καταβολής του επαγγελματικού πρωταθλήματος, έχουν ξεχωρίσει για την «καλή» σχέση τους με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ποιοι άλλοι κεντρικοί χαφ του ΠΑΟΚ διακρίθηκαν τα τελευταία 30 χρόνια για τις επιδόσεις τους στο σκοράρισμα;

ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΑΡΑΓΚΟΥ-ΝΑΓΚΜΠΕ

Τη σεζόν 1997-98 ο Δικέφαλος είχε την τύχη να διαθέτει στις τάξεις του όχι έναν, αλλά δύο κεντρικούς μέσους με μεγάλη έφεση στο γκολ. Οι Σπύρος Μαραγκός και Τζο Νάγκμπε είχαν ολοκληρώσει εκείνη την περίοδο πετυχαίνοντας ο καθένας από εννέα τέρματα.

Μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα είχε κι ο Παντελής Καφές, ο οποίος στην τελευταία σεζόν του στην Τούμπα (2002-03) είχε αγγίξει διψήφιο αριθμό τερμάτων (σταμάτησε τελικά στα εννέα, έχοντας πετύχει χατ-τρικ στην ήττα με 4-3 από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Ριζούπολης). Με οχτώ γκολ είχε ολοκληρώσει τις σεζόν 1998-99 και 2001-02, ενώ άλλα έξι τέρματα είχε πετύχει την περίοδο 2000-01. Στην ίδια σεζόν, επτά τέρματα είχε πανηγυρίσει κι ο Γιώτης Εγκωμίτης.

Αξιοσημείωτες οι επιδόσεις και του Κώστα Λαγωνίδη, και μάλιστα σε δύο συνεχόμενες σεζόν. Την περίοδο 1992-93 είχε σκοράρει οχτώ φορές (είχε πετύχει και τα δύο γκολ στο 2-1 της Τούμπας εναντίον της ΑΕΚ), ενώ δύο λιγότερες είχε παραβιάσει τις αντίπαλες εστίες την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Επιπλέον, στα έξι γκολ σταμάτησε ο Γιώργος Κούτσης τη σεζόν 2003-04, όσα ακριβώς είχε πετύχει κι ο Χρήστος Μαλαδένης ένα χρόνο αργότερα.

Ο ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟΣ ΣΚΑΡΤΑΔΟΣ

Φυσικά, χωρίς συναγωνισμό στη συγκεκριμένη λίστα βρίσκεται ο Γιώργος Σκαρτάδος. Στη δεκαετή θητεία του στην Τούμπα είχε πέντε σεζόν με διψήφιο αριθμό τερμάτων, έχοντας ως κορυφαία επίδοση τα 14 τέρματα της περιόδου 1989-90 (πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ), με δύο γκολ στο εντός έδρας 4-1 επί του Ολυμπιακού. Πρώτος σκόρερ της ομάδας ήταν και τις δύο επόμενες σεζόν (τις τελευταίες του στην Τούμπα) με 12 και δέκα τέρματα αντίστοιχα.

Στην πολύχρονη καριέρα του, βέβαια, στον Δικέφαλο, δεν αγωνίστηκε μόνο ως κεντρικός χαφ. Όταν ο Δικέφαλος (επί προεδρίας Γιώργου Παντελάκη) τον αποκτούσε από τη Ρόδο το καλοκαίρι του 1982, τον προόριζε για αντικαταστάτη του Γιάννη Γούναρη (έκανε χρήση της 12ετίας του μετακομίζοντας στον Ολυμπιακό) στο δεξί άκρο της άμυνας. Στην πορεία ο Σκαρτάδος έπαιξε σε όλες σχεδόν τις θέσεις: στόπερ, λίμπερο, δεξί χαφ, αμυντικό χαφ, 10άρι, αριστερό χαφ, ακόμα και φορ. Κι όταν το 1992 αποχαιρετούσε τον ΠΑΟΚ, μετρούσε 88 γκολ σε συνολικά 285 εμφανίσεις (σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη).

ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ Ο ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

Αυτός που θα μπορούσε να διακριθεί ακόμη περισσότερο φέτος (και) στον τομέα του σκοραρίσματος ήταν ο Μαουρίσιο. Μόνο που η σεζόν τελείωσε πρόωρα για τον Βραζιλιάνο χαφ, που τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς της 10ης Μαρτίου εναντίον του Ατρόμητου.

Ο λατινοαμερικάνος κεντρικός μέσος είχε αρκεστεί στο περσινό πρωτάθλημα στα τρία γκολ. Αλλά, φέτος, μετά από 20 συμμετοχές μετρούσε πέντε τέρματα. Και, ειδικά αυτά που πρόλαβε να σημειώσει στη χρονιά του 2019, ήταν πολύ σημαντικά για την ομάδα του. Στην Τρίπολη εναντίον του Αστέρα έκανε στο 69΄ της αναμέτρησης το 2-0, «κλειδώνοντας» το τρίποντο (κόντρα στους Αρκάδες είχε σκοράρει δύο φορές στο περσινό πρωτάθλημα). Στο ντέρμπι του Ολυμπιακού σταδίου εναντίον της ΑΕΚ είχε δώσει το προβάδισμα του σκορ μόλις στο 10΄, ενώ, ένα μήνα αργότερα, ξανά στο ΟΑΚΑ, έβαλε από το 2΄ τις βάσεις για τη μετέπειτα επικράτηση επί του Παναθηναϊκού με 2-0.

Στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, ο Μαουρίσιο είχε σκοράρει δύο φορές και σε ματς της Τούμπας. Κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης άνοιξε το σκορ στο 16΄ της αναμέτρησης, ενώ εναντίον της Ξάνθης είχε διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 65΄ του αγώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στο γκρουπ των ισχυρών στις κληρώσεις όλων των καλοκαιρινών προκριματικών

Ο ΠΑΟΚ τρυπάει το ταβάνι του. Καθημερινά. Με την νίκη-πρόκριση επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο Δικέφαλος έχει συγκεντρώσει μόνο...

Στην ίδια κατηγορία