Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ο Ροζιέ και τα μπακ του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Ο Βαλεντίν Ροζιέ της Μπεσίκτας, βρίσκεται πολύ ψηλά την λίστα του ΠΑΟΚ για την ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας.

Με αφορμή λοιπόν το ενδιαφέρον για τον 27χρονο Γάλλο, ρίχνουμε μια ματιά στους αριθμούς του την φετινή σεζόν και τους συγκρίνουμε με των Σάστρε, Λύρατζη και Βιεϊρίνια.

Για να γίνει μια σωστή σύγκριση των ποδοσφαιριστών, οι αρίθμοι του Λευτέρη Λύρατζη είναι από την σεζόν 2021/22, οπού ο 23χρονος έιχε αγώνιστει σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Πρώτο στοιχείο είναι οι ανακτήσεις μπάλας. Σε αυτή την κατηγορία ο Ροζιέ είναι ξεκάθαρα καλύτερος από τα τους υπόλοιπους μπακ του ΠΑΟΚ, καθώς μετρά τις διπλάσιες ενέργειες από τον πρώτο σε αυτή την κατηγορία, Βιεϊρίνια.

Προχωρόντας στην επόμενη κατηγορία, ο μπακ της Μπεσίκτας έχει εμπλακεί σε 96 μονομαχίες, με ποσοστό 58,59% στις μονομαχίες εδάφους και το εντυπωσιακό 100% στις εναέριες. Στις μονομαχίες εδάφους, κορυφαίο βρίσκουμε τον Σάστε με ποσοστό 66,67%.

Όσον αφορά τα κλεψίματα ο Γάλλος είναι μπροστά, μετρώντας 15, όσα δηλαδή και ο Βιεϊρίνια. Στα τάκλιν, ο Ροζίε βρίσκεται ξανά στην κορυφή, έχοντας πραγματοποιήσει 7 παραπάνω από τον δεύτερο Λευτέρη Λύρατζη.

Ο ‘Ελληνας δεξιός οπισθοφύλακας, διακρίνεται στην κατηγορία των μπλοκ, καθώς έχει βάλει στοπ σε πέντε προσπάθειες του αντιπάλου, με τους αριθμούς σε αυτή την κατηγορία να είναι γενικά χαμηλοί.

Στο πιο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι, ο Ζοάν Σάστε έχει δημιουργήσει τις περισσότερες φάσεις (10), με τον Ροζιέ να βρίσκεται λίγο πίσω στις εννιά. Ο Γάλλος διατήρει ποσοστό ευστοχίας 100% στα σουτ που επιχειρεί, ενώ οι πάσες του στο αντίπαλο μισό φτάνουν τις 239, δηλαδή σχεδόν τις διπλάσιες από αυτές των μπακ του Δικεφάλου.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, οτί στην ευστοχία πάσας και οι τέσσερις μπακ που συγκρίνουμε έχουν μεγάλα ποσοστά ακρίβειας, στο κομμάτι όμως της μακρινής μπαλίας, ο 27χρονος ειναι αρκετά πίσω με ποσοστό ευστοχίας 44,83%.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Ο Κούλης αφιέρωσε την ζωή του στα τέσσερα γράμματα»

Τα συλλυπητήρια του για τον χαμό του Κυριάκου Κωνσταντίνου στέλνει ολόκληρη η οικογένεια του ΠΑΟΚ, με τον μπασκετικό Δικέφαλο...

Στην ίδια κατηγορία