Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

O Ράζβαν φταίει για όλα!

Δημοφιλή

Είναι αυτός που λατρεύουν να μισούν. Το κόκκινο πανί. Ο απόλυτος εχθρός τους. Αυτός που πολύ θα ήθελαν να εξολοθρεύσουν και να διώξουν από τον ΠΑΟΚ, από την χώρα, από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι αυτός που τους χαλάει το γλυκό. Αυτός που δεν μπορούν να ελέγξουν. Είναι αυτός που φοβούνται πιο πολύ.

Διότι ό,τι κι αν κάνουν δεν μπορούν να φρενάρουν ούτε το μυαλό του, ούτε το στόμα του. Είναι ίσως ο μόνος που θα πει φόρα-παρτίδα αυτά που βλέπουν όλοι και διστάζουν να θίξουν. Αυτός που θα χρησιμοποιήσει τις κατάλληλες λέξεις για να φτάσει το μήνυμα εκεί που πρέπει. Είναι αυτός που δεν αφήνει τίποτα να πέσει χάμω.

Κάποιες φορές ίσως το κάνει με υπερβολικό τρόπο, ίσως να παρασύρεται από τα συναισθήματα του, από τον θυμό και την οργή του. Η κεντρική ιδέα όμως δεν αλλάζει. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου -εκτός από προπονητάρα- είναι ένας οδοστρωτήρας που ισοπεδώνει κάθε αφήγημα που πάει να στηθεί εναντίον του ίδιου, αλλά  και (κυρίως) εναντίον του ΠΑΟΚ.

ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Αυτοί που παρατηρούν λεπτομερώς το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα πρέπει να κατάλαβαν ότι η ρητορική των αντιπάλων του ΠΑΟΚ και η επικοινωνιακή τους πολιτική δεν στήθηκε εναντίον του κλαμπ, του ιδιοκτήτη του, του κόσμου του, των παικτών, της ομάδας, αλλά εστιάστηκε σε ένα και μόνο πρόσωπο και είχε τίτλο: «Ο Ράζβαν Λουτσέσκου προκαλεί και με αυτά που λέει, υποθάλπει τη βία και διχάζει την Ελλάδα»!

Μία καραμέλα που μπήκε στο στόμα ακόμα και ουδέτερων, αντικειμενικών, μετριοπαθών που έπρεπε να εφεύρουν κάτι για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι «όλοι είναι ίδιοι και έχουν ίσο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Προσοχή εδώ: κανείς δεν τόλμησε να ισχυριστεί ότι στην βάση των λεγομένων του ο Ρουμάνος τεχνικό έχει άδικο. Κανείς δεν τόλμησε να πει ότι δεν λέει την αλήθεια, όταν μιλάει για συσσωρευμένη αδικία κατά της ομάδας του. Πως θα μπορούσαν άλλωστε, όταν ολόκληρη ΚΕΔ για πρώτη φορά στα χρονικά ζήτησε επίσημα συγγνώμη από ομάδα για μία τεράστια διαιτητική αβλεψία που κόστισε δύο ολόκληρους βαθμούς; Ποιος μπορεί να ισχυριστεί το αντίθετο, ό,τι οι ισχυροί της Αθήνας και του Πειραιά αδικούνται συστηματικά από τον ΠΑΟΚ που ελέγχει το παρασκήνιο; Σοβαροί να είμαστε…

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο. Ο Λουτσέσκου έχει χειροπιαστά πράγματα για τα οποία διαμαρτύρεται. Φωνάζει για το περιβόητο οφσάιντ στην Τρίπολη που δεν είδε ούτε ο διαιτητής, ούτε ο βοηθός, ούτε ο Varίστας, αλλά ούτε και ο σκηνοθέτης του συνδρομητικού που δεν έδωσε ποτέ ένα διαφωτιστικό ριπλέι. Φωνάζει για το σάντουιτς του Νέλσον Ολιβέιρα στο «Καραϊσκάκης», σε ένα πέναλτι που θα έδινε στον ΠΑΟΚ ακόμα και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Φωνάζει για την βουτιά του παίκτη του Λεβαδειακού στην Τούμπα που βαφτίστηκε πέναλτι. Φωνάζει για την χρήση του VAR που αλλάζει αποφάσεις σχεδόν αποκλειστικά εις βάρος της ομάδας του.

Φωνάζει για να εισακουστεί! Φωνάζει και ζητά λίγο σεβασμό, λίγη ισονομία, όχι για να διχάσει ή να φανατίσει.

Ας δούμε λοιπόν τι κάνουν οι αντίπαλοι του εντός συνόρων.

Τα τρία πιο κραυγαλέα σφυρίγματα στο φετινό πρωτάθλημα κατά διαβολική σύμπτωση ήταν όλα υπέρ της ίδιας ομάδας, του Ολυμπιακού. Το ακυρωθέν γκολ του Αστέρα στο 0-0 της Τρίπολης, το ακυρωθέν γκολ του Άρη στο 1-0 του «Καραϊσκάκης» και το πέναλτι στον Νέλσον Ολιβέιρα, που αναιρέθηκε μετά από video check είναι οι τρεις πιο σκανδαλώδεις φάσεις.

Πως αντιδρά η ερυθρόλευκη ΠΑΕ; Με επίσημες δηλώσεις και ανακοινώσεις που μιλούν για «συμμορία που θέλει το κακό του Ολυμπιακού», με απειλές αποχώρησης από το πρωτάθλημα, με ρεσιτάλ αήθους συμπεριφοράς στην πρόσφατη σύσκεψη στην ΕΠΟ που έχουν ως σκοπό την αποδόμηση της ΕΠΟ, της ΚΕΔ, και του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ

Η ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη «φτου σου ρε αλήτη» προς τον Τάκη Μπαλτάκο στην σύσκεψη της Δευτέρας στην ΕΠΟ, η κίνηση του να του πετάξει ένα τετράδιο σημειώσεων, η σεξιστική και ομοφοβική πράξη του Κώστα Καραπαπά να του πετάξει μία φούστα στο πρόσωπο, είναι συμπεριφορές και πρακτικές πρωτόγνωρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ειδικά από την στιγμή που μέσω έντεχνων διαρροών επιχειρήθηκε να βγει και βιντεοληπτικό υλικό στην δημοσιότητα, με τον προφανή σκοπό να καλλιεργηθεί ένα κλίμα φόβου, σε οποιονδήποτε διανοηθεί να έχει αντίθετη άποψη.

Ναι, αλλά ο Ράζβαν Λουτσέσκου είναι αυτός που διχάζει την Ελλάδα και προκαλεί βία!

Σε ένα ποδοσφαιρικό τοπίο, όπου κυριαρχούν οι απειλές για μαύρες γραβάτες, οι μαύρες φούστες, οι μαύρες συναλλαγές, σε ένα πρωτάθλημα που elite διαιτητές αυτοπροτείνονται με μηνύματα στον Στιβ Μπένετ για να σφυρίξουν το προσεχές ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, σε ένα ποδοσφαιρικό τοπίο που εκπέμπει δυσωδία από παντού, αυτός που διχάζει, προκαλεί και παράγει βία είναι ο Ράζβαν Λουτσέσκου!

Μετά από όσα ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες, ακόμα και οι πιο αδαείς θα πρέπει να κατάλαβαν ότι η φωνή του Ρουμάνου τεχνικού και αυτή του ΠΑΟΚ είναι ίσως τα τελευταία προπύργια αντίστασης. Όσοι επιχειρούν και θέλουν την φίμωση ή την αποδυνάμωση τους, θα έχουν τους σκοπούς τους…

ΥΨΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΧΕΙΡΕΣ Ή ΥΨΩΜΕΝΑ ΜΕΣΑΙΑ ΔΑΧΤΥΛΑ;

Στην πρώτη του επίσκεψη στο νεόκτιστο γήπεδο της ΑΕΚ, άκουσε τα μύρια όσα, όταν λίγο πριν το ζέσταμα του αγώνα με την ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να επιθεωρήσει τον αγωνιστικό χώρο (όπως είχε δικαίωμα) και με μία κίνηση με τα χέρια ήταν σαν να είπε στο πλήθος που… έλουζε με ύβρεις αυτόν και την οικογένειά του: «φωνάξτε κι άλλο»! Με τους αντίχειρες υψωμένους και χωρίς καμία άλλη προκλητική κίνηση έδειξε πως δεν πτοείται από τις ύβρεις και όμως σε όλο αυτό το σκηνικό, ο προκλητικός χαρακτηρίστηκε αυτός που έκανε την δουλειά του στο γήπεδο και όχι όσοι έβριζαν!

Με αυτή την λογική τα υψωμένα μεσαία δάχτυλα του Κώστα Καραπαπά στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού και οι λοιπές χειρονομίες και ύβρεις που απαθανατίστηκαν από κάμερες θα έπρεπε να επιφέρουν ισόβια αποβολή του από τα γήπεδα! Όχι όμως. Ο εκ των Αντιπροέδρων του Ολυμπιακού είδε την αρχική του 6μηνου αποκλεισμού να γίνεται 75 ημέρες, εκ των οποίων οι περισσότερες μέσα στο Μουντιάλ, όταν και δεν υπήρχε αγωνιστική δράση!  Αφού, ο Λουτσέσκου διχάζει την χώρα και προκαλεί βία…

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ VS ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΙ… ΧΑΔΙ!

Ο Ρουμάνος τεχνικός έχασε λόγω τιμωρίας το παιχνίδι με την ΑΕΚ για την κίνηση του να μαζέψει ένα αντικείμενο που έπεσε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και να… προσποιηθεί ότι το πετάει με κατεύθυνση στον πάγκο του. Κατακριτέο. Αποβλήθηκε και τιμωρήθηκε για αυτό. Στο πρόσφατο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Κώστας Καραπαπάς έκαναν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο και πήγαν «καροτσάκι» τον τέταρτο διαιτητή, όταν ακυρώθηκε (ορθώς) γκολ των ερυθρόλευκων στο 90ό λεπτό. Σε άπταιστα «γαλλικά» εξέφρασαν την οργή τους και στον διαιτητή, ο οποίος σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία τους έδειξε κίτρινη κάρτα (!), παρότι δεν ήταν δηλωμένοι στο φύλλο αγώνα. Η αρχική ποινή των 15 ημερολογιακών ημερών, έγινε μετά την έφεση 5, δηλαδή τίποτα!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ, ΦΟΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΥ-ΜΑΟΥΣ

Ερωτηθείς σε πρόσφατη συνέντευξη για τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης εκφράστηκε με απαξιωτικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς και με απόλυτη ασέβεια προς τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς της χώρας: «Ο Μπαλτάκος να βάλει φούστα και ο Μπένετ είναι Μίκυ-Μάους», είπε δημόσια ο ισχυρός άνδρας του Άρη, ο οποίος πρόσφατα κατηγόρησε τον Λουτσέσκου για εμπρηστικές δηλώσεις και συμπεριφορά. Ε, αφού ο Ρουμάνος διχάζει την χώρα και προκαλεί βία.

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΣΕΒΕΤΑΙ;

Ακόμα κι όταν «δημοσιογράφοι» τον βγάζουν έξω από τα ρούχα του με εμπρηστικές ερωτήσεις, όπως εκείνη η αλήστου μνήμης τοποθέτηση μετά το φετινό ματς με τον Ολυμπιακό: «Θέλουμε λίγο να μας πει, γιατί ο Ολυμπιακός έχει φέρει παίκτες παγκόσμιας κλάσης, αν αξίζουν τέτοιο ποδόσφαιρο που έπαιξε ο ΠΑΟΚ, με σκληρότητα και αντιεπαγγελματισμό», ο Ρουμάνος έπνιξε την οργή του και χωρίς χαρακτηρισμούς αποχώρησε από την αίθουσα. Ποια ήταν η δημόσια αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη προς μερίδα δημοσιογράφων, όταν έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ για την σύσκεψη της προπερασμένης Δευτέρας: «Όλα τα σκατά μαζεμένα». Ναι, αλλά ο Λουτσέσκου διχάζει την χώρα και προκαλεί βία…

 

 


Τελευταία νέα

Προπόνηση και μετά δύο μέρες χαλάρωση

Ο ΠΑΟΚ σήμερα Παρασκευή 3/5 θα πραγματοποιήσει την τελευταία του προπόνηση πριν το Πάσχα. Οι «ασπρόμαυροι» έχουν ραντεβού στις εγκαταστάσεις...

Στην ίδια κατηγορία