Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο Πόνσε, η Ελτσε κι ο ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

O Εζεκιέλ Πόνσε ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ξένων παικτών που παρότι δεν έγραψαν πολλά ελληνικά… ένσημα στο ποδοσφαιρικό βιβλιάριο τους, εν τούτοις άφησαν το στίγμα τους στα γήπεδα της χώρας μας.

Την περασμένη Τετάρτη κυκλοφόρησε σενάριο στην Ισπανία, σύμφωνα με το οποίο ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση του άλλοτε επιθετικού της ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός επιθετικός αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ένωσης (ως δανεικός από τη Ρόμα) την σεζόν 2018-19 κι αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» με 21 γκολ σε 43 παιχνίδια.

Έπειτα από ένα χρόνο θητείας στην ΑΕΚ επέστρεψε στη Ρόμα και προϊόντος του χρόνου οι «τζιαλορόσι» τον πούλησαν στην Σπάρτακ Μόσχας.

Τον Γενάρη του ΄22 και λόγω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας αποχώρησε από την Σπαρτάκ και πήγε ως δανεικός στην ισπανική Έλτσε, με την οποία είχε 1 γκολ και 13 συμμετοχές στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021-22.

Το καλοκαίρι του ΄22 η Έλτσε αποφάσισε να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς κι έναντι τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ απέκτησε τα δικαιώματά του από την ρωσική ομάδα.

Την τρέχουσα σεζόν ο 26χρονος επιθετικός έκανε 6 γκολ και 1 ασίστ σε 36 παιχνίδια με την Έλτσε που υποβιβάστηκε και την επόμενη σεζόν θα παίζει στην Segunda Division.

O Πόνσε δεν έχει ρόλο καθαρόαιμου φουνταριστού στην Έλτσε κι ούτε η ομάδα του περιμένει από αυτόν να σκοράρει «κατά ριπάς».

Ο «El Tanque», πρεσάρει, πασάρει, ανοίγει διαδρόμους στους συμπαίκτες του, «τρώει» και δίνει… ξύλο.

Τι κυκλοφορεί στην ισπανική πιάτσα των agents για τον Πόνσε;

Ο υποβιβασμός της Έλτσε στη β΄ κατηγορία δεν αλλάζει κάτι σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνεργασία του με το ισπανικό κλαμπ.

Το συμβόλαιο του «τρέχει» μέχρι το καλοκαίρι του ΄26 και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει του αποφέρει ετησίως 2 εκατομμύρια ευρώ plus.

Η Έλτσε έχει ως στόχο την άμεση επιστροφή στην Primera Division και ο Πόνσε υπολογίζεται κανονικά εν όψει της νέας σεζόν χωρίς να υπάρχει καμία αρχική διάθεση πώλησης ή δανεισμού του.

Ο σύλλογος από τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου θα έμπαινε στη διαδικασία να σκεφτεί την πώληση του Αργεντινού παίκτη, μόνο για μια πρόταση που θα κυμαίνεται μεταξύ 8-10 εκατ.ευρώ.

Σημειωτέων πως η Έλτσε πηγαίνει στην Segunda Division κουβαλώντας το «μαξιλάρι» του τηλεοπτικού συμβολαίου που είχε ως κλαμπ της La Liga κι αυτό σημαίνει επί της ουσίας πως δεν έχει καμία οικονομική ανάγκη, ώστε να σκέφτεται πωλήσεις πρωτοκλασάτων παικτών της για να επιβιώσει και να…βγάλει την επόμενη χρονιά.


Τελευταία νέα

Η δήλωση του Τερίμ μετά το «διαζύγιο» με τον Παναθηναϊκό

Ο Φατίχ Τερίμ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, με τον Χρήστο Κόντη να αναλαμβάνει εκτός απροόπτου...

Στην ίδια κατηγορία