Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλο μπασκετικό μέγεθος, όταν φέρει κόσμο στο γήπεδό του

Δημοφιλή

Αυτή η εποχή, είναι η εποχή των μπασκετικών… μνημόσυνων. Πάντα Μάρτιο γίνονταν μεγάλα πράγματα, συνήθως στην Ευρώπη, οπότε τέτοιες μέρες συζητάμε πολλές φορές για τη Γενεύη, για την Τεργέστη, για τη Βιτόρια, για το δράμα της Ναντ, το κύπελλο της Λαμίας κ.ο.κ.

Συνήθως αυτές οι συζητήσεις καταλήγουν στη σύγκριση με το σήμερα, παρότι συγκρίνουμε άλλες εποχές και διαφορετικά πράγματα.

Εκείνα τα χρόνια, που ο ΠΑΟΚ ήταν ένα μεγάλο μπασκετικό μέγεθος στην Ευρώπη, υπήρχαν μεγάλα τηλεοπτικά συμβόλαια, για πρωτάθλημα και Ευρώπη, υπήρχαν και μεγάλες χορηγίες, γιατί το μπάσκετ “μετρούσε”.

Υπήρχαν και άνθρωποι με μεγάλες οικονομικές δυνατότητες, που έβαζαν τα χρήματα που έλειπαν για να πρωταγωνιστεί ο ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τότε η αγορά των παικτών ήταν περιορισμένη. Καλούς παίκτες μπορούσες μόνο να αγοράσεις. Οι παίκτες ήταν δεσμευμένοι με πολυετή συμβόλαια, τα συμβόλαια των καλών παικτών ήταν σχετικά μεγάλα. Γι΄ αυτό οι ομάδες είχαν χρόνια έναν κορμό.

Τότε υπήρχε ένα μικρό γήπεδο, τα έσοδα από τους αγώνες ήταν ελάχιστα. Φθηνά και λίγα εισιτήρια. Εκείνα τα χρόνια ήταν ΑΠΙΘΑΝΟ να ισοσκελίσεις τα έσοδα – έξοδα. Ήσουν πάντα στο ΜΕΙΟΝ, κυρίως γιατί δεν μπορούσες να αναπτύξεις τα “έσοδα αγώνα”.

Στην εποχή μας, που όλα είναι διαφορετικά, υπάρχει ένας ΠΑΟΚ που στην πραγματικότητα φυτοζωεί γιατί τον κράτησαν πίσω τα προβλήματα του παρελθόντος και γιατί δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην εποχή.

Σήμερα τα πεδίο είναι πιο ανοιχτό. Η αγορά των παικτών είναι ελεύθερη, υπάρχουν πολλοί παίκτες για να φτιάξεις ομάδα, πρέπει απλά να ξέρεις το αντικείμενο και να έχεις σχέδιο.

Τα τηλεοπτικά δεν είναι πολλά, αλλά είναι μια βάση. Χορηγοί μεγάλοι δεν υπάρχουν, υπάρχουν βέβαια τα χρήματα από το στοίχημα, που τηρουμένων των αναλογιών, είναι πολλά.

Σε αντίθεση με τότε, ο ΠΑΟΚ σήμερα έχει ένα σύγχρονο μεγάλο γήπεδο, που είναι και το συγκριτικό του πλεονέκτημα. Όχι γήπεδο Ευρωλίγκας, αλλά ένα μεγάλο γήπεδο που μπορεί να τον βοηθήσει να μεγαλώσει.

Σήμερα ο ΠΑΟΚ ξεκινά τη σεζόν με 600-700 χιλιάρικα από τηλεόραση και στοίχημα και προχωράει.

Ψάχνοντας τον τρόπο να μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ, σκεφτείτε ένα πράγμα. Τι θα συνέβαινε αν έκοβε σε κάθε παιχνίδι 6.000 εισιτήρια, με μέση τιμή 15 ευρώ. Αν κάνετε τους πολλαπλασιασμούς θα βγάλετε ένα ποσό πάνω από 2.000.000 ευρώ το χρόνο. Και το γεμάτο γήπεδο, το μεγαλύτερο κοινό, θα αυξήσει και τα άλλα έσοδα.

Θα μου πείτε, είναι δύσκολο. Αν ήταν εύκολο θα το έκανε ο καθένας, αλλά δεν είναι πυρηνική φυσική. Το έχουν κάνει άλλοι, αλλού.

Ο ΠΑΟΚ θα ξαναμπεί στις ράγες για να ξαναγίνει μεγάλο μπασκετικό μέγεθος, όταν φέρει κόσμο στο γήπεδό του.

Ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο ούτε με παρακάλια, ούτε με επίκληση του συναισθήματος και της μνήμης. Ο κόσμος έρχεται στο μαγαζί, γιατί ένα γήπεδο, μαγαζί είναι, όταν αυτό που θα αγοράσει, θα του αρέσει. Δεν αναφέρομαι ούτε σε “οπαδούς”, ούτε σε “φιλάθλους”, αναφέρθηκα σε “κόσμο”.

Και πιστέψτε με, υπάρχει άπειρος κόσμος, που μπορεί και θέλει να ξοδέψει 30-40-50 ευρώ για να περάσει ένα ωραίο απόγευμα με την οικογένεια ή την παρέα του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ που έχουν αγωνιστεί περισσότερο και ο καθοριστικός Σβαμπ

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της σεζόν, έχοντας μπροστά του τρεις πολύ σημαντικές αναμετρήσεις που θα κρίνουν μια...

Στην ίδια κατηγορία