Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ντομινίκ Κοτάρσκι, το… αδιαπέραστο “τείχος” του ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι βιώνει μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας του και στον ΠΑΟΚ έχουν κάθε λόγο να χαμογελάνε για τον 24χρονο Κροάτη τερματοφύλακα, καθώς σε κάθε παιχνίδι φροντίζει να δείχνει την ποιότητά του.

«Ήρθε σε εμάς 22 χρονών, είναι τώρα 24 χρονών. Είναι εξαιρετικός με τα πόδια, έχει δυνατή προσωπικότητα», παραδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες ο Ραζβάν Λουτσέσκου, εξάλλου είναι ξεκάθαρο πως ο Κοτάρσκι λειτουργεί ως ένας επιπλέον παίκτης στον αγωνιστικό χώρο για τον «Δικέφαλο» και στα σχεδόν δύο χρόνια που υπερασπίζεται την «ασπρόμαυρη» εστία έχει μετατραπεί σε έναν ολοκληρωμένο τερματοφύλακα με όλα τα προσόντα που απαιτούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Στα 24 του κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Στο πρόσφατο διεθνές τουρνουά ACUD Cup υπερασπίστηκε για πρώτη φορά την εστία της εθνικής ανδρών της Κροατίας. Ο Ζλάτκο Ντάλιτς, του έδωσε τη δυνατότητα να αγωνιστεί ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού απέναντι στην Αίγυπτο, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να έχει μια καλή επέμβαση σε σουτ του Μαρμούς στο 65ο λεπτό, με τον Μοχάμεντ Ελ Σάμι στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων να τον νικάει  με κεφαλιά μετά από κόρνερ γράφοντας το τελικό 2-4.

Οι συμπατριώτες του χαρακτηρίζουν ως «ένα ασυνήθιστο μονοπάτι για τον Κοτάρσκι» τη μέχρι τώρα διαδρομή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τα όσα έχει περάσει προτού βρει το λιμάνι του στη Θεσσαλονίκη και εκτοξεύσει την καριέρα του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ είναι λίγο πολύ γνωστά. Υπήρξε μέλος της ακαδημίας της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά δεν έκανε ποτέ επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, αντίθετα στα 17 του πήγε στον Άγιαξ. Ακόμα κι εκεί, δεν πραγματοποίησε κάποια εμφάνιση για την πρώτη ομάδα, αλλά υπερασπίστηκε την εστία της δεύτερης ομάδας και έγραψε 60 συμμετοχές με την ομάδα νέων στη μικρότερη κατηγορία.

Το καλοκαίρι του 2021 δόθηκε δανεικός στην Γκόριτσα και τότε άρχισε να ξυπνά η καριέρα του. Εκανε 28 συμμετοχές σε ένα χρόνο και κράτησε οκτώ φορές το μηδέν. Μετά το τέλος του δανεισμού, η Γκόριτσα τον αγόρασε από τον Άγιαξ αντί ενός εκατομμυρίου, αλλά δεν έμεινε ποτέ μόνιμα στην ομάδα, καθώς την επομένη μέρα πήρε αμέσως μεταγραφή στον ΠΑΟΚ έναντι του διπλάσιου ποσού.

Αυτή η κίνηση αποδείχθηκε εξαιρετική για τον Κοτάρσκι, ο οποίος μέσα σε λιγότερο από δύο σεζόν έφτασε να χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο ελληνικό πρωτάθλημα, με εντυπωσιακές επιδόσεις και καθοριστικές αποκρούσεις. Και με νέο συμβόλαιο που υπέγραψε τον περασμένο Οκτώβριο έως τον Ιούνιο του 2028.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ… ΤΕΙΧΟΣ

Από την ένταξή του στον ΠΑΟΚ, ο Κοτάρσκι έπαιξε συνολικά σε 82 παιχνίδια, στα οποία δέχθηκε 75 γκολ, ή 0,9 γκολ ανά αγώνα. Κράτησε ανέπαφη εστία 33 φορές και συνέβαλε τα μέγιστα στη μέχρι τώρα ευρωπαϊκή πορεία του «Δικέφαλου» υψώνοντας… τείχος σε ουκ ολίγα παιχνίδια.

Στο δεύτερο ματς με την Μπεϊτάρ νίκησε» τον Σούα από τα 11 βήματα, στο Ελσίνκι είχε σπουδαία επέμβαση στο 1-0 και σε «τετ α τετ» με τον Ραντούλοβιτς, στην Τούμπα απέναντι στην Άιντραχτ είπε «όχι» στον Τσαϊμπι και στην εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε, ενώ στην επική ανατροπή επί της Αμπερντίν οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» ένα τρίτο γκολ όταν μετά από κόρνερ τους και κόντρες η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά ο Κοτάρσκι άπλωσε… από το πουθενά το δεξί του πόδι και απέκρουσε πάνω στη γραμμή!

Στη Deutsche Bank Park της Φρανκφούρτης κράτησε «όρθια» την ομάδα του με κορυφαία του «στιγμή» στη βραδιά εκείνη του 78′ όπου ο Μαρμούς θέλησε να τον «εκτελέσει» από κοντά αλλά ο Κροάτης… ύψωσε τείχος.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ «ΟΧΙ»

Κάπως έτσι φτάσαμε το βράδυ της 14ης Μαρτίου όταν απέναντι στην ομάδα που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο, την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, υπέγραψε την επική πρόκριση του «Δικεφάλου» λέγοντας «όχι» στους Σπίκιτς και Σούτσις, σε φάσεις που αν έβρισκαν δίχτυα θα έπαιρναν σκορ πρόκρισης και τα δεδομένα θα άλλαζαν.

Κανένας τερματοφύλακας στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει παίξει περισσότερα παιχνίδια χωρίς να έχει δεχθεί γκολ (11), σύμφωνα με την αξιολόγηση του από την ιστοσελίδα SofaScore είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας σε ποσοστό αποκρούσεων με το υψηλότατο 78,3%. Αξιοσημείωτη η συνεισφορά του 24χρονου με την μπάλα στα πόδια καθώς κανένας τερματοφύλακας δεν έχει περισσότερες επιτυχημένες πάσες από τον Κροάτη (460), ενώ με 80.29%, είναι ο δεύτερος σε ποσοστό επιτυχημένων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μυθικό video: Ο πιωμένος Κάραγκερ παίρνει συνέντευξη από τον Σάντσο

Ο Τζέιμι Κάραγκερ βρέθηκε στο Βέσταφαλεν από τη θέση του δημοσιογράφου, ωστόσο έγινε «ένα» με τους οπαδούς της Ντόρτμουντ,...

Στην ίδια κατηγορία