Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να… χτίσει το ευρωπαϊκό του μέλλον

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ ακόμα ένα ευρωπαϊκό «ταξίδι», το οποίο θα αρχίσει από τη Βουλγαρία, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Λέφσκι Σόφιας,

Η πορεία του Δικεφάλου την περσινή σεζόν σταμάτησε στα προημιτελικά, μετά από δύο σκληρές  με τη Μαρσέιγ, και άφησε προίκα 13.000 βαθμών στην ειδική βαθμολογία της UEFA, για την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου.

Η πορεία της χρονιάς 2021-2022 ανέβασε τον ΠΑΟΚ στους 25.000 βαθμούς και στη θέση νούμερο 63 του πίνακα της UEFA, βοηθώντας τον Δικέφαλο να βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης για τις προκριματικές φάσεις, και να έχει ελπίδες να βρεθεί και στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, σε περίπτωση που διανύσει ολόκληρο τον δρόμο και βρεθεί στους ομίλους της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν αυτοί που αρχικά ανέβασαν και έπειτα κράτησαν την Ελλάδα στη 15η θέση, «χαρίζοντας» της ακόμα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2023-24.

Η πορεία της περασμένης σεζόν μπορεί να αποδειχθεί εφαλτήριο για κάτι ακόμα καλύτερο! Αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ βγάζει από τον συντελεστή του τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων ετών, αναφορικά με τη συγκομιδή, αυτή του 2017-18.

Τότε ο Δικέφαλος συγκέντρωσε μόλις 1.500 βαθμούς. Συνοπτικά, την επόμενη μάζεψε 3.000, το 2019-20, 2.500 και το 2020-21, 5.000, πριν έρθει η τρομερή περσινή σεζόν που του χάρισε 13.000 πόντους!

Έτσι, αν τη νέα σεζόν βρεθεί έστω στους ομίλους και μετέπειτα στα νοκ- άουτ, είναι δεδομένο ότι θα ξεπεράσει τις 25.000, θέτοντας παράλληλα σε νέες βάσεις το ευρωπαϊκό του μέλλον.

Άξιο αναφοράς είναι πως από την επόμενη χρονιά οι δύο πρώτοι του πρωταθλήματος θα δοκιμάσουν τη τύχη τους στα προκριματικά του Champions League. Αυτό φυσικά οφείλεται στην περσινή πορεία των «ασπρόμαυρων» έως τα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League.


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία