Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ, η Χάιντουκ, ο Ερυθρός Αστέρας, ο Ολυμπιακός και η… ΑΕΚ

Δημοφιλή

Kείμενο μέσω του οποίου εκφράζονται έντονες ανησυχίες για οπαδικές συμπλοκές, φιλοξενεί η σέρβικη ιστοσελίδα «espreso.co.rs», με αφορμή χθεσινοβραδινά επεισόδια μεταξύ Σέρβων και Κροατών επί σέρβικου εδάφους αλλά και την πιθανή διασταύρωση του ΠΑΟΚ με την Χάιντουκ Σπλιτ.

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Το χάος που συνέβη σήμερα τα ξημερώματα, με οπαδούς της Ριέκα που επέστρεφαν από το Κόσοβο από την Πρίστινα μέσω Σερβίας, δεν θα μπορούσε παρά να είναι προοίμιο για έναν πόλεμο χούλιγκαν μεταξύ των πιο δυνατών ομάδων φιλάθλων από τη Σερβία και την Κροατία.

Συγκεκριμένα, οπαδοί της Χάιντουκ από το Σπλιτ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ θα μπορούσαν σύντομα να ταξιδέψουν στη Σερβία. Οι δύο μεγαλύτεροι σύλλογοι της Κροατίας θα πρέπει να παίξουν εναντίον των ελληνικών κολοσσών στον τρίτο γύρο του Conference League. Η ΑΕΚ περιμένει τη Ντιναμό, ενώ η Χάιντουκ μπορεί να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, η Ντιναμό έχει ήδη εξασφαλίσει θέση στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Champions League, καθώς κέρδισε την Αστάνα με 4-0 στον πρώτο αγώνα και στον τρίτο γύρο την περιμένει η πρωταθλήτρια Ελλάδας, ΑΕΚ. Στον τρίτο γύρο της προκριματικής φάσης για το Conference League, η Χάιντουκ περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με τον πρώτο αγώνα, χθες στη Θεσσαλονίκη, να ολοκληρώνεται χωρίς τέρματα!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μονομαχία του ΠΑΟΚ με τη Χάιντουκ θα ήταν αγώνας υψηλού ρίσκου. Το ερώτημα είναι βέβαια το αν θα επιτραπούν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί στους δύο αγώνες. Επίσης, οι οπαδοί της Παρτιζάν έχουν αδελφικές σχέσεις με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, κάτι που αυξάνει ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο.

Αν οι οπαδοί της Ντιναμό και της Χάιντουκ ταξιδέψουν μαζικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο ή λεωφορείο, είναι δύσκολο να μην περιμένεις οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα και της Παρτιζάν στην Ελλάδα. Και αν περάσουν από τη Σερβία, θα περιμένουν και επιθέσεις στον αυτοκινητόδρομο, που θα ήταν ήταν δύσκολο να αποφευχθούν.

Να θυμίσουμε ότι πριν από κάποια χρόνια, οπαδοί της Χάιντουκ κυκλοφορούσαν στον αυτοκινητόδρομο μέσω της Σερβίας, όταν δημιούργησαν χάος σε ένα βενζινάδικο και μετά συνελήφθησαν μαζικά. Η αναμέτρηση ΑΕΚ – Ντιναμό είναι προγραμματισμένη για τις 8 ή 9 Αυγούστου, ενώ η πιθανή αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Χάιντουκ είναι προγραμματισμένη για τις 17 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη».


Τελευταία νέα

Χριστός Ανέστη!

Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. Η συντακτική ομάδα της FORZA.

Στην ίδια κατηγορία