Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον ρόλο του κομπάρσου

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ Β δεν πήρε τον ρόλο του… κομπάρσου στη φιέστα το Πανσερραϊκού, τον κράτησε στο μηδέν και στο φινάλε είχε δοκάρι για να πάρει αυτός το τρίποντο, επιστρέφοντας στις θετικές εμφανίσεις, μετά την ήττα από τον ΠΟΤ Ηρακλή.

Ο ΠΑΟΚ Β έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, παίρνοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, και με σκοπό να κυκλοφορήσει τη μπάλα.

Αυτή η αρχική κυριαρχία ωστόσο δεν έφερε κάποια φάση για τους παίκτες του Γκαρσία, και μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι του Πανσερραϊκού άρχισαν να φέρνουν το παιχνίδι στην ισορροπία.

Το παιχνίδι κέντρου ήταν αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, που τον το διέκρινε η ποιότητα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη ουσιαστική τελική στην αναμέτρηση ήρθε στο 31′, με ένα μακρινό σουτ του Μούργου που δεν απείλησε την εστία του Δικεφάλου και του Μοναστηρλή.

Ο ΠΑΟΚ Β απάντησε με μια τελική του Γκορντεζιάνι από τα όρια της περιοχής και αριστερά, μετά από όμορφη μπαλιά του Δαρέλα στο 38′, με τη μπάλα επίσης να φεύγει άουτ.

Έτσι, μοιραία οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, χωρίς σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να ψάξουν το γκολ, με την πρώτη τελική να έρχεται και πάλι από τους γηπεδούχους, με τον Στίνα στο 49΄να δοκιμάζει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, και τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη στιγμή του παιχνιδιού ήρθε από τον ίδιο ποδοσφαιριστή. Στο 59′ ο Στίνα βρέθηκε απέναντι από τον Μοναστηρλή, έπιασε την κεφαλιά με τον νεαρό πορτιέρο του ΠΑΟΚ να του βάζει εντυπωσιακό «στοπ» για να κρατήσει το μηδέν.

Λίγο αργότερα ήρθε και η απάντηση από τους «ασπρόμαυρους». Χατζηστραβός και Σπυράκος συνδυάστηκαν υπέροχα, ο τελευταίος γύρισε τη μπάλα στην καρδιά της μικρής περιοχής, με τον Κατσίκα να σταματά το πλασέ του Γκορντεζιάνι από κοντά, στο 64΄.

Στο 69′ ο Δικέφαλος είχε ακόμα μια καλή στιγμή, με τον Χατζηστραβό να δοκιμάζει «γλυκό» σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι των γηπεδούχων.

Ο χορός των μεγάλων στιγμών συνεχίστηκε και λίγο αργότερα, αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους. Ο Στίνα έκανε την προσπάθεια από τη γραμμή της περιοχής, με τον Μοναστηρλή να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ, στο 74′.

Το παιχνίδι άρχισε να «σβήνει», αφού η επόμενη φάση άξια καταγραφής ήρθε στο 88′, όταν ο Κανίς σούταρε για να βρει μπροστά του τον Μοναστηρλή.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οδηγούμαστε στο τέλος με το μηδέν να παραμένει, λίγο έλειψε ο Σπυράκος να γράψει αλλιώς την ιστορία του παιχνιδιού, με το γυριστό του να τραντάζει το δοκάρι του Κατσίκα στο 93′, μετά από εκτέλεση κόρνερ, το οποίο μάλιστα ήρθε από δική του τρομερή ατομική ενέργεια, και γύρισμα

Πανσερραϊκός (Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Ζέρης (81′ Δεληγιαννίδης), Παπάζογλου (59′ Λυμπεράκης), Καρασαλίδης, Πεταυράκης, Θυμιάνης (70′ Στάικος), Κολομπίνο, Στίνα, Μούργος (81′ Κανίς), Μπαΐροβιτς, Κατσαντώνης (70′ Σαΐντ).

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Μοναστηρλής, Σπυράκος, Τασιούρας (84′ Σελιμάι), Ουεντραόγκο, Κωττάς, Γιάξης, Γρόσδης, Δαρέλας (65′ Σπυρίδης), Χατζηστραβός (77′ Κιτσάκης), Μελετίδης, Γκορντεζιάνι (84′ Πανίδης).


Τελευταία νέα

Τελευταία πρόβα πριν τον «τελικό» για τον ΠΑΟΚ

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του βρίσκεται ο ΠΑΟK που αντιμετωπίζει το Σάββατο (27/4, 20:15) στο Παλατάκι το Μαρούσι,...

Στην ίδια κατηγορία