Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο ΠΑΟΚ «αυτοκτόνησε» και αποκλείστηκε!

Δημοφιλή

Δεν τα κατάφερε στα «Δύο Αοράκια» ο ΠΑΟΚ mateco, αφού γνώρισε αυτοκτόνησε την ήττα με 74-76 από τον Άρη για τον προημιτελικό του Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Δικέφαλος αν και έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα σχεδόν σε όλο το ματς, κατόρθωσε να χάσει το παιχνίδι, μετά από come back του Άρη στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Τάουνς, Ουίλιαμς, Άλστον και ΜακΝίς ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Δυναμικό ξεκίνημα έκανε ο ΠΑΟΚ mateco στα «Δύο Αοράκια» με τους ΜακΝίς, Άλστον και Ουίλιαμς να σκοράρουν στα πρώτα λεπτά, διαμορφώνοντας το 6-0.

Αρκετά διαβασμένος μπήκε στο παρκέ ο Δικέφαλος, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός και στα δύο μέρη του παρκέ. Ο Άρης έμεινε χωρίς πόντο για σχεδόν 3.5 λεπτά.

Ο Τολιόπουλος πέτυχε πέντε διαδοχικούς πόντους για τους «κιτρινόμαυρους» στα πρώτα λεπτά, τη στιγμή που ο Τάουνς σκόραρε, κρατώντας τη διαφορά στους τέσσερις (9-5) στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου.

Με τον Άλστον να συνεργάζεται άψογα με τον Φρίντρικσον ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στο +7 και πάλι (12-5), μετά από έξι αγωνιστικά λεπτά.

Η διαφορά έφτασε στους εννιά (14-5) μετά τις δύο εύστοχες βολές του Ουίλιαμς, ωστόσο ο Άρης μείωσε δευτερόλεπτα αργότερα με τον Χάρελ, που ευστόχησε σε βολές (14-7).

Ο Μίχαλακ με μεγάλο τρίποντο δύο λεπτά, πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ανέβασε τη διαφορά στους δέκα (19-9), ωστόσο η απάντηση από τον Κατσίβελη ήταν γρήγορα (19-11).

Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με 25-11, με τον Τσαϊρέλη να πετυχαίνει τους τέσσερις τελευταίους πόντους των «ασπρόμαυρων».

Με την ίδια ενέργεια κυριάρχησε ο ΠΑΟΚ

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με δύο βολές του Σανόγκο, ωστόσο Τάουνς και Μαργαρίτης κράτησαν τη διαφορά στους 13 (30-17), μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά.

Στο +16 (33-17) έφτασε η ομάδα του Φώτη Τακιανού, με τον Μίχαλ Μίχαλακ να σκοράρει από τη γωνία, αναγκάζοντας τον κόουτς Καστρίτη να ζητήσει τάιμ άουτ.

Με την ίδια ενέργεια σε άμυνα και επίθεση παρέμεινε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ mateco, κρατώντας τη διαφορά στους 16 (35-19) με τους Μαργαρίτη, Μίχαλακ και ΜακΝίς να σκοράρουν.

Δύο διαδοχικά καλάθια πέτυχε ο Άρης με Μπλούμπεργκς και Σταρκ, μειώνοντας στο 35-23 περίπου 4,5 λεπτά πριν το ημίχρονο.

Διαδοχικά λάθη είχαν αμφότερες οι ομάδες τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, με τον Άρη να το εκμεταλλεύεται με Μποχωρίδη και Τολιόπουλο (37-27).

Με προσωπικές ενέργειες του Άλστον ο Δικέφαλος κράτησε το +12 (41-29) μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Σταύρος Σχίζας με ένα όμορφο κάρφωμα διαμόρφωσε το 43-29 του πρώτου ημιχρόνου.

Το σύνολο του Τακιανού είχε 68% στο δίποντο και 33% στο τρίποντο, τη στιγμή που οι «κίτρινοι» είχαν 55% και 12% αντίστοιχα. Διπλάσια ήταν τα ριμπάουντ του ΠΑΟΚ mateco (18 έναντι 7), ενώ αμφότερες οι ομάδες κατέγραψαν από οκτώ λάθη στο πρώτο μέρος του αγώνα.

Με λάθη του Δικεφάλου και συναπτά καλάθια από τον Άρη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ντε Σόουζα, ο Χάρελ και ο Σανόγκο «έτρεξαν» σερί επτά πόντων για την ομάδα του Καστρίτη, η οποία μπήκε με φόρα στο δεύτερο ημίχρονο, μειώνοντας σε 49-36.

Χωρίς πόντο έμειναν οι «ασπρόμαυροι» για σχεδόν τρία λεπτά στην τρίτη περίοδο, με τον Μίχαλακ να σκοράρει κάτω από τη ρακέτα.

Η απάντηση ήρθε γρήγορα από τον Άρη, αφού ο Χάρελ σκόραρε από μακριά, ροκανίζοντας κι άλλο τη διαφορά (45-40).

O Άρης συμπλήρωσε ομαδικά φάουλ από νωρίς, δίνοντας την ευκαιρία στους Φρίντρικσον και Τάουνς να αυξήσουν τη διαφορά στους εννιά (49-40) με βολές.

Εκατέρωθεν βολές πέτυχαν Μαργαρίτης και Ντε Σόουζα, με τον ΠΑΟΚ mateco να παραμένει στο +7 (51-44) 3,5 λεπτά πριν τη συμπλήρωσε του τρίτου δεκαλέπτου.

Η διαφορά έγινε ξανά διψήφια, μετά το παλικαρίσιο καλάθι του Τσαϊρέλη (55-44), ενώ στη συνέχεια ο Έλληνας φόργουορντ αύξησε τη διαφορά στους 13 (57-44).

Το σκορ έμεινε στο 57-46 στην τρίτη περίοδο, μετά από καλάθι του Ντε Σόουζα.

Ο Ουίλιαμς επέστρεψε στο παρκέ στην τέταρτη περίοδο και σκόραρε στα πρώτα δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια απάντησε ο Κατσίβελης για το 59-48.

Ο Δικέφαλος είχε αρκετή ενέργεια στο τέταρτο δεκάλεπτο, πιέζοντας ασφυκτικά τους «κιτρινόμαυρους» και στα δύο μέρη του παρκέ, δείχνοντας πόσο θέλει τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μαργαρίτης συνέχισε να σκοράρει, ωστόσο ο Τολιόπουλος με διαδοχικά τρίποντα μείωσε τη διαφορά στους επτά (66-59), αναγκάζοντας τον κόουτς Τακιανό να πάρει τάιμ άουτ.

Με βολές του Φρίντρικσον και Τάουνς επέστρεψε στο παρκέ ο ΠΑΟΚ, αλλά ο Τολιόπουλος και ο Χάρελ μειώσαν στους πέντε (69-64). Ο Μαργαρίτης πέτυχε μεγάλο καλάθι, μετά το τάιμ άουτ, ενώ ο Τολιόπουλος με βολές έκανε το 71-66 2.5 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με αυτοκτονία του Δικεφάλου και ήττα με 74-76.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση στις αρχές Μαρτίου, όταν ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Παλατάκι για την Basket League.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οπαδοί τη Μπριζ έστειλαν… δικό τους στο νοσοκομείο

Απίστευτα περιστατικά έλαβαν χώρα στη Φλωρεντία, και στην αναμέτρηση της Φιορεντίνα με την Κλαμπ Μπριζ για τον πρώτο ημιτελικό...

Στην ίδια κατηγορία