Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο μοναδικός πρωτοπόρος, πιθανώς σε όλη τη γη, που έχει πάρει μόλις δύο πέναλτι!

Δημοφιλή

Θυμάστε το παγιωμένο ρητό που υπάρχει στην Ελλάδα για να εξαγνιστούν οι ποδοσφαιρικές αμαρτίες των ισχυρών: «Ο πρώτος είναι αυτός που παίρνει κάθε φορά τα σφυρίγματα», σε μία προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα… αδικαιολόγητα.

Κι όμως, να που καμιά φορά δεν είναι έτσι. Συμπτωματικά, όταν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος βρίσκεται στο ρετιρέ της βαθμολογίας, όχι μόνο στο πρωτάθλημα ανδρών, όχι μόνο στο πρωτάθλημα γυναικών, αλλά και στις ηλικίες Κ19, Κ17, Κ15. Δείγμα, ότι έχει χτίσει μία ολόκληρη ποδοσφαιρική σχολή, με πολύ συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει από οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα.

Ας επιστρέψουμε όμως στους… μεγάλους. H ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απολαμβάνει μόνη, το ρετιρέ της βαθμολογίας και δεν υπάρχει ούτε ένας που να ισχυρίζεται ότι αυτό έχει γίνει άδικα.

Διότι, δεν υπάρχει ούτε μισός ψίθυρος. Δεν υπάρχει ούτε μισό σφύριγμα που να έχει πάρει φέτος. Δεν έχει υπάρξει ούτε υποψία φάσης που μπορεί να ευνοήθηκε, αντίθετα υπάρχουν παιχνίδια στα οποία έχασε βαθμούς από σφάλματα που αλλοίωσαν την εικόνα του πρωταθλήματος.

Μετά από ένα γύρο και κάτι ψιλά, μετά από 15 αγωνιστικές, ο ΠΑΟΚ είναι ο μοναδικός πρωτοπόρος πιθανώς σε όλη τη γη, που έχει πάρει μόλις δύο πέναλτι, ένα περισσότερο από αυτά που έχουν σφυριχτεί εναντίον του, μάλιστα το ένα (στον πρώτο γύρο απέναντι στην Κηφισιά) το έχασε κιόλας με τον Ζίβκοβιτς. Την ίδια στιγμή στην Ευρώπη, έχει κερδίσει ήδη 4 πέναλτι σε 12 παιχνίδια. Μπορεί να είναι τυχαίο.

Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, η ΑΕΚ έχει κερδίσει 5, ο Ολυμπιακός 6 και ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει ήδη τα 9 και απειλεί να σπάσει κάθε ρεκόρ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που είναι τα 16 που κέρδισε ο Ολυμπιακός την σεζόν 1988-99, αφού απομένουν 22 αγωνιστικές ως την λήξη του πρωταθλήματος!

Ο ΠΑΟΚ είναι πιθανώς ο μόνος πρωτοπόρος στην γη, που μετά από 15 παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έχει παίξει ούτε ένα λεπτό με αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού μέχρι στιγμής κανείς αντίπαλος του δεν έχει αποβληθεί είτε με απευθείας κόκκινη είτε με δύο κίτρινες (στον Ολυμπιακό αυτό έχει συμβεί τρεις φορές, στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ δύο).

Μία ομάδα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής στην Super League έχει κερδίσει οριακά περισσότερα φάουλ από όσα του έχουν σφυριχθεί (172 έναντι 158) και έχει εξαιρετικά ισορροπημένο ισοζύγιο στις κίτρινες κάρτες (31 ο ΠΑΟΚ, 37 οι αντίπαλοι του)!

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν έχει πάρει μισό σφύριγμα δικαιούται να φωνάζει για αδικίες εις βάρος του. Στην ήττα του στην Κρήτη υπάρχει μία φάση που ο Μπράντον ανατρέπεται στην γραμμή της περιοχής και αντί για πέναλτι δίνεται φάουλ. Στο 0-0 με τον Άρη, υπάρχει μανσέτα εντός περιοχής που δεν δόθηκε πέναλτι και ξεκάθαρη δεύτερη κίτρινη του Ντουκουρέ που αγκάλιασε την μπάλα κι ενώ το παιχνίδι ήθελε ακόμα 30 λεπτά για να λήξει. Στο παιχνίδι της Τούμπας με την Κηφισιά, ήταν τόσο εξόφθαλμα και εξοργιστικά τα λάθη του Ναουσαίου βοηθού, Χριστοδούλου που έκτοτε δεν ξαναορίστηκε.

Την ίδια στιγμή, ο Ατρόμητος ουρλιάζει για καθαρό ακυρωθέν του γκολ στο 78ο λεπτό της αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην OPAP Arena (η ίδια η ΚΕΔ παραδέχθηκε ότι μπήκαν λάθος οι γραμμές, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει πέναλτι όπως αυτό με τον ΟΦΗ όπου σπάει με αγκωνιά η μύτη του αντίπαλου αμυντικού και ο Ολυμπιακός τιμωρείται μόνο με πρόστιμο για επεισόδια οπαδών του που ουσιαστικά διέκοψαν την αναμέτρηση στον Βόλο.

Το επιμύθιο είναι αυτό που ισχύει κάθε χρόνο. Για να αντέξει ως το τέλος ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να έχει δύο και τρεις φορές καλύτερη ομάδα από τον εγχώριο ανταγωνισμό. Διότι, όπως κάθε χρόνο είναι «μόνος του και όλοι τους».

 


Τελευταία νέα

Οι εορταστικές ευχές σε Πόρτερ (pic)

Ιδιαίτερη μέρα είναι η σημερινή (04.05) για τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ δεδομένου πως συμπληρώνει τα 24 έτη ζωής του,...

Στην ίδια κατηγορία