Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Ο Λιόλιος, η Κυβέρνηση, η FIBA κι η Ελλάδα που παίζει τα… ρέστα της

Δημοφιλή

Η υπόσχεση που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε ξανά προφορικά στην ΕΟΚ, στον Σπανούλη και στον Νίκο Ζήση είναι πως θα δώσει 100% το παρών στο προολυμπιακό ακόμη κι αν – λέμε τώρα- οι Μπακς πάνε στον τελικό του ΝΒΑ. Η μόνη περίπτωση να μην έρθει να παίξει  είναι να μην είναι υγιής. Ας κρατήσουμε μικρό… καλάθι και βλέπουμε.

Κατά τα άλλα, βγήκαν κάποια στοιχεία από άλλη χώρα που επίσης ανέλαβε να διοργανώσει προολυμπιακό: Την Λετονία. Τα νούμερα είναι μεγάλα και δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Η χώρα μας θα «σκάσει» στην FIBA δυο (2) εκατομμύρια ευρώ συν άλλες 600-700.000 ευρώ για την φιλοξενία των αποστολών.

Πολύ μεγάλη… «μπίζνα» από την FIBA αυτά τα προολυμπιακά (θυμίζουμε θα γίνουν συνολικά τέσσερα). Τα ίδια βέβαια με στόχο το κέρδος κάνουν και άλλες Ομοσπονδίες (FIFA κλπ).

Η ΕΟΚ και ο Λιόλιος έχουν βγάλει εδώ και πολύ καιρό μολύβι και χαρτί. Μόνο από τα εισιτήρια στα παιχνίδια και στα φιλικά που θα δώσει η ομάδα υπολογίζουν έσοδα άνω του 1,5 εκ. ευρώ. Επίσης απευθύνθηκαν σε μεγάλες εταιρείες με στόχο την δημιουργία «χρυσών» χορηγών. Η παρουσία του super star Γιάννη θα βοηθήσει στην σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Σε αυτή την υπόθεση μαθαίνουμε πως σύμμαχος της ΕΟΚ είναι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Μητσοτάκης.  Πιθανότατα θα μπουν στο παιχνίδι Δήμοι, Περιφέρειες, Υφυπουργείο Αθλητισμού κλπ. Η προσπάθεια που γίνεται αυτή την στιγμή είναι πολυεπίπεδη και σε οργανωτικό –οικονομικό αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο. Η Ελλάδα παίζει τα… ρέστα της.

 


Τελευταία νέα

Mιχάλης Σαραπτσής: «Ζήσαμε το όνειρο κάθε ΠΑΟΚτσή!»

Λίγους μόλις μήνες μετά την ίδρυση του, το τμήμα ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ κατάφερε όχι απλά να ανέβει στη...

Στην ίδια κατηγορία