Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Γκούρτσας για τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «City Of Primo» και την εκπομπή «Full Επίθεση» μίλησε ο συντονιστής προπονητής των μικρότερων ηλιακών τμημάτων του ΠΑΟΚ, Γιώργος Γκούρτσας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την παρουσία των Κωνσταντέλια και Κουλιεράκη στην πρώτη ομάδα, και τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις:

«Δεν είναι κάτι τυχαίο. Είναι προγραμματισμένο και σχεδιασμένο. Για εμάς που έχουμε τη τιμή να δουλεύουμε στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ είναι αποτελέσματα μιας δουλειάς που δεν περιορίζεται στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι μια ολιστική δουλειά.

Είναι ένα στρατηγικό πλάνο που έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και πολλά χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Αθόρυβα δουλεύουμε πάνω σε αυτό το πλάνο και τώρα βλέπουμε τον Κουλιεράκη, των Κωνσταντέλια και θα βλέπουμε κι άλλους τα επόμενα χρόνια. Αυτό εμάς δεν μας προκαλεί εντύπωση».

Για την εκπαιδευτική διαδικασία στα τμήματα υποδομής:

«Η εκπαιδευτική διαδικασία στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ ξεκινάει από τα επτά τους χρόνια, και αυτό συνεχίζεται μέχρι και τα 17 χρόνια, όπου αναλόγως και με την ετοιμότητα επιλέγονται για την πρώτη ομάδα. Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη φουρνιά ανεβαίνει σχεδόν πλήρης στην πρώτη ομάδα. Θεωρώ ότι και τα επόμενα χρόνια θα έρθουν και άλλες φουρνιές».

Για τον αριθμό των παιδιών που υπάρχουν στις ακαδημίες του Δικεφάλου:

«Από την ηλικία της Κ7 που ξεκινούν τα τμήματα, είναι περισσότερα από 150 παιδιά. Προφανώς η ακαδημία κάνει επιλογές παιδιών, οπότε αυτός ο αριθμός προέρχεται από ένα σκάουτινγκ 1000 παιδιών, καταλήγουμε σε αυτά παιδιά».

Σε τι βασίζονται οι επιλογές των παιδιών:

«Τα χαρακτηριστικά που ψάχνουμε στους παικτες που μας ενδιαφέρουν ειναι συγκεκριμένα. Αφορούν κομμάτια της τεχνικής, της σωματοδομής, του χαρακτήρα. Είναι πολυπαραγοντικό το ζήτημα. Δεν είναι όλα τα παιδιά αυτά που θα κάνουν τη διαφορά από μικρή ηλικία. Εκεί πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, είναι στο διακρίνουμε το potential του κάθε ποδοσφαιριστή. Η διαφορά είναι ότι ψάχνουμε παιδιά που θεωρούμε ότι μπορούν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα».

Για τα συνέδρια στο εξωτερικό που δίνει το παρών ο Δικέφαλος:

«Είναι ένας κύκλος συνεδρίων. Είναι στρατηγική επιλογή της ΠΑΕ να βρισκόμαστε στον πυρήνα των εξελίξεων. Βρισκόμαστε σε όλα τα συνέδρια. Ουσιαστικά σε αυτό το επίπεδο κανείς δεν ανακαλύπτει τον τροχό. Μας παρουσιάζουν το πλάνο, την προπόνηση και τη μεθοδολογία τους π.χ. στο σκάουτινγκ. Από εκεί και πέρα προσπαθούμε να δούμε πως μπορούμε να προσαρμόσουμε κάποιες από αυτές της επιρροές στο δικό μας πλάνο. Σε πολλά σημεία είμαστε κοντά στις δικές τους προδιαγραφές, σε άλλα θέλουμε ακόμα δουλειά, αλλά πλησιάζουμε».

Για το αν χαίρονται που βλέπουν τα παιδιά των ακαδημιών να πρωταγωνιστούν στην πρώτη ομάδα:

«Προφανώς το βλέπουμε με μεγάλη χαρά. Δουλεύουμε συστηματικά και αθόρυβα, ερχόμαστε σε καθημερινή τριβή με αυτά τα παιδιά και χαιρόμαστε με την εξέλιξη και με τη βοήθεια που δίνουν στην πρώτη ομάδα. Είναι πολλά τα στελέχη που συμβάλλουν σε αυτή την εξέλιξη, και όλοι νιώθουμε περήφανοι για αυτούς. Φυσικά εδώ πρέπει να σημειώσω ότι μετράει και ο χαρακτήρας των παιδιών, που είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Για τη φουρνιά του 2004 και αν ξεχωρίζει:

«Όντως πρόκειται για μια πολύ καλή ηλικία. Δεν θα μπω στη διαδικασία να την ξεχωρίσω από τις υπόλοιπες, γιατί η κάθε κατηγορία έχει το δικό της ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτό που μπορώ να διαπιστώσω, είναι ότι κάθε χρόνο ενισχύονται ακόμα περισσότερο τα τμήματα μας, το στελεχιακό δυναμικό της ομάδας. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και θα είναι ακόμα καλύτερο τα επόμενα χρόνια. Θα μου επιτρέψετε να μην ξεχωρίσω κάποια ηλικιακή κατηγορία, γιατί όλες δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο, με ένα εξαιρετικό σταφ».


Τελευταία νέα

Κρίσιμη μέρα για Μπάμπα στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κορυφώνει την προετοιμασία του για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να έχει πλέον...

Στην ίδια κατηγορία