Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο… επισκέπτης του Λουτσέσκου

Δημοφιλή

Με έναν επισκέπτη από τη Ρουμανία προετοιμάστηκε ο ΠΑΟΚ για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν που ολοκληρώθηκε, αφού στις προπονήσεις του Δικεφάλου, σε Νέα Μεσημβρία και Τούμπα, την εβδομάδα πριν τον τελικό, έδωσε το παρών ο Ρομέο Σούρντου.

ο 39χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ξεκινά την προπονητική του καριέρα, έχοντας αποκτήσει το πτυχίο UEFA Α, και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον Ράζβαν Λουτσέσκου να παρακολουθήσει τον τρόπο δουλειάς του στον Δικέφαλο.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε συνεργαστεί άλλωστε με τον Σόρντου, όταν αυτός ήταν ποδοσφαιριστής του στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, κι έτσι αποκρίθηκε θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα, καλώντας τον να παρακολουθήσει τις προπονήσεις πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για την εμπειρία του αυτή είπε ο Σόρντου, στα ΜΜΕ της Ρουμανία:

«Τελείωσα με την πρώτη άδεια, αν και ακόμα δεν είμαι προπονητής. Είναι καλό να μαθαίνω από τους καλύτερος. Πήγα στη Θεσσαλονίκη για να μαζέψω πληροφορίες, να «κλέψω» ιδέες δουλειάς, από έναν από τους καλύτερους προπονητές. Κάλεσα τον Ράζβαν και του ζήτησα να παρακολουθήσω έναν εβδομαδιαίο κύκλο προπονήσεων. Όταν η Ομοσπονδία τη Ελλάδας αποφάσισε για τον τελικό Κυπέλλου στον Βόλο, μου είπαν να πάω στη Θεσσαλονίκη. Δεν το σκέφτηκα δύο φορές, ακόμα κι αν όλα έγιναν μέσα σε μια νύκτα. Αγόρασα το αεροπορικό μου εισιτήριο και έφυγα για τη Θεσσαλονίκη. Εκεί παρακολούθησα καθημερινές προπονήσεις, και ήμουν στα γήπεδα από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 5 το απόγευμα. Επέστρεφα στο ξενοδοχείο εξαντλημένος, αλλά ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Μου άρεσε πολύ ο ΠΑΟΚ, είναι ένας εξαιρετικά οργανωμένος σύλλογος. Μπορώ να πω πως βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, υπάρχει απόλυτος επαγγελματισμός».

Για τα όσα βίωσε στη Θεσσαλονίκη:

«Είδα τον τελικό στη Θεσσαλονίκη, από την τηλεόραση, γιατί αυτός διεξήχθη χωρίς θεατές. Στους δρόμους επικρατούσε πραγματική τρέλα. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές μεγάλες ευκαιρίες, δοκάρι, αριθμητική υπεροχή από την αρχή του αγώνα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο.».

Για το αν εντόπισε διαφορές στον τρόπο δουλειάς του Λουτσέσκου, σε σχέση με όταν ήταν ποδοσφαιριστής του:

«Το προπονητικό στυλ του Λουτσέσκου άλλαξε ριζικά. Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής του, το στυλ παιχνιδιού του θεωρούνταν από κάποιους αμυντικό. Τώρα έχει αλλάξει Η ομάδα του ελέγχει το παιχνίδι. Χτίζει το παιχνίδι από πίσω, κι αυτό χρειάζεται να έχεις ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παίζει έτσι, παρότι η ομάδα φτιάχνετε ξανά».

Για τη συμβουλή που του έδωσε ο Λουτσέσκου:

«Ο Ράζβαν μου είπε ότι η προπόνηση είναι απόλυτη… τρέλα, και το σημαντικότερο είναι να είσαι ψυχικά προετοιμασμένος για οτιδήποτε. Δεν είναι εύκολο να είσαι προπονητής, πρέπει να συμμετέχεις πλήρως στην προπόνηση. Μου είπε επίσης ότι πάντα υπάρχει κάτι για να μάθεις, υπάρχει χώρος για μελέτη και για μάθηση»..

Για τη συνεργασία που είχαν, όταν ο ίδιος ήταν ποδοσφαιριστής:

«Ο Ράζβαν είναι ο προπονητής που σημάδεψε την καριέρα μου. Θυμάμαι ότι έπαιζα στη Στεάουα, όπου είχα «κολλήσει». Τότε με απέκτησε στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, και μου έδωσε ελπίδα και αυτοπεποίθηση. Όταν ένας προπονητής σου δίνει τέτοια αυτοπεποίθηση, δεν μπορείς παρά να προχωρήσεις και να εξελιχθείς. Έκανα μια εξαιρετική σεζόν μαζί του, μετά επέστρεψα στη Στεάουα, έπαιξα βασικός και έφτασα μέχρι την Εθνική Ρουμανίας».


Τελευταία νέα

Μεσοβδόμαδη η τελευταία υποχρέωση του ΠΑΟΚ Β

Ορίστηκε το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για τον ΠΑΟΚ Β, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 22 Μαΐου στις...

Στην ίδια κατηγορία