Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο δρόμος του ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Conference

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ για άλλη μια σεζόν θα δώσει καλοκαιρινά προκριματικά. Οι «ασπρόμαυροι», που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος της Super League θα ξεκινήσουν την πορεία τους προς του ομίλους του UEFA Europa Conference League από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Ο Δικέφαλος θα μπει στην κληρωτίδα της εν λόγω διοργάνωσης στις 15 Iουνίου και πιθανότατα δεν θα μάθει αντίπαλο, αλλά ζευγάρι ομάδων. Ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας του ΠΑΟΚ στις 21 Ιουλίου και ο δεύτερος στις 28.

Εφόσον οι «ασπρόμαυροι» προκριθούν θα γνωρίζουν ήδη ποιον θα αντιμετωπίσουν στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, αφού η κλήρωση θα έχει γίνει στις 18 του Ιούλη. Στη συγκεκριμένη φάση οι αγώνες οριστεί για 4 και 11 Αυγούστου αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ καταφέρει να προκριθεί στα Play Off της διοργάνωσης, τότε θα έχει μάθει αντίπαλο από τις 1 Αυγούστου και θα δώσει τους αγώνες του στις 18 και 25 Αυγούστου.

Η κλήρωση για τη φάση των ομίλων θα πραγματοποιηθεί στις 26 του ίδιου μήνα.

Ο Δικέφαλος θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς, αφού με 25.000 βαθμούς διαθέτει έναν από τους πιο υψηλούς συντελεστές σε σχέση με τις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη θέση στη διοργάνωση.

Στο 2ο προκριματικό γύρο θα είναι η 4η πιο ισχυρή ομάδα, κάτω μόνο από Βασιλεία, Σλάβια και Γιουνγκ Μπόις.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ανίσχυροι που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ και οι οποίοι είναι γνωστοί αυτήν τη στιγμή είναι οι ΑΙΚ, Τζουργκάρντεν, Λέφσκι, Γκαμπάλα, Ζίρα, Κισβάρντα, Πούσκας, Ράκοβ, Κίζιλζαρ, Σεντ Πάτρικς, Σέπσι, Κόπερ, Γκόμελ, Βαλμιέρας, Βέλεζ, Μακεντόνιγια και Νόραβανκ. Για τις υπόλοιπες ομάδες από το 30μελές γκρουπ των ανίσχυρων θα χρειαστεί αναμονή για να ολοκληρωθούν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα και κύπελλα, καθώς και να προκύψουν όλες οι ομάδες που θα συμπληρώσουν το παζλ του 1ου προκριματικού (για να μπορέσουν να σχηματιστούν τα ζευγάρια που θα συμπληρώσουν την κληρωτίδα στο 2ο προκριματικό).

Σημειώνεται πως η UEFA θα χωρίσει λίγο πριν από την κλήρωση τις 45 ομάδες των ισχυρών και τις 45 των ανίσχυρων σε μικρότερες υποομάδες, ώστε να διεξαχθεί πιο απλά και γρήγορα η διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι τη μέρα της κλήρωσης (15/6) οι πιθανοί αντίπαλοι κάθε ελληνικής ομάδας θα έχουν περιοριστεί σε πέντε ονόματα.


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία