Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ντεσπόντοφ: «Θέλω το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ!»

Δημοφιλή

Ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλγαρίας και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους πρώτους του μήνες στον Δικεφάλο, την ανάδειξη του ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της χώρας του, για το 2023 αλλά και την μεγάλη του επιθυμία την νέα χρονιά.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το 2023:

«Για εμένα προσωπικά ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Κέρδισα ένα τρόπαιο με την Λουντογκόρετς και πραγματοποίησα μια μεγάλη μεταγραφή σε μια πολύ καλή ομάδα. Το πρώτο διάστημα προσαρμογής μου στην ομάδα πάει καλά. Συνοπτικά, είναι μια πολύ καλή χρονιά για εμένα».

Για το αν έχει μετανιώσει για κάτι:

«Όχι, δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν είμαι από αυτούς που γυρνούν πίσω να σκεφτούν για πράγματα που δεν έγιναν. Ότι συνέβη, έπρεπε να γίνει. Κοιτάω μπροστά».

Για την υποδοχή που βίωσε από τον ΠΑΟΚ:

«Το λέω συχνά αυτό, δεν περίμενα να με υποδεχθούν τόσο καλά. Και ο κόσμος μου δείχνει μεγάλο σεβασμό μέχρι στιγμής. Βέβαια έπρεπε να αρχίσω να κάνω καλά παιχνίδια, για αυτό πλήρωσαν τόσα χρήματα για εμένα».

Για το αν νιώθει ήρεμος ο ίδιος:

«Ήμουν σίγουρος πως τα πράγματα θα πήγαιναν καλά για εμένα. Όποτε ερχόντουσαν προσφορές για εμένα, άκουγα το ένστικτο μου. Όταν ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ, ήμουν σίγουρος πως αυτή ήταν η ομάδα μου, η ομάδα που ήθελα να πάω. Σίγουρα δεν είμαι χαλαρός, γιατί ποτέ δεν πρέπει να είσαι, επειδή σκόραρες μερικά γκολ ή έκανες κάποια καλά παιχνίδια. Αν χαλαρώσεις, δεν θα σου βγει σε καλό στα επόμενα ματς. Δεν είμαι ήρεμος οπότε. Έχω τα πόδια μου στο έδαφος και ισχυρό κίνητρο».

Για το ότι είναι ο αμέσως επόμενος Βούλγαρος που φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ, μετά τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ:

«Ναι, είμαι ο μοναδικός Βούλγαρος που αγωνίστηκε στην ομάδα μετά τον κ. Μπερμπάτοφ. Λένε τα καλύτερα για αυτόν εδώ, άφησε καλές εντυπώσεις. Είμαι χαρούμενος που μετά από αυτόν είμαι εγώ που αγωνίζομαι στον ΠΑΟΚ. Ελπίζω να αποδώσω καλά και να ενισχύσω την άποψη ότι υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές από τη Βουλγαρία».

Για το ποια ομάδα θα προκριθεί αν συναντηθούν στο Conference League, ΠΑΟΚ και Λουντογκόρετς:

«Δεν ξέρω. Ρεαλιστικά μιλώντας, και οι δύο ομάδες είναι αρκετά δυνατές κι ελπίζω και οι δύο να πάνε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση. Γιατί να μη συναντηθούμε στα νοκ άουτ; Πάντως ελπίζω να πάμε μακριά, και οι δύο μπορούν να τα καταφέρουν».

Για το ποια ομάδα θα δυσκολευτεί περισσότερο να κατακτήσει το εγχώριο της πρωτάθλημα:

«Ας μην κάνουμε αυτή τη σύγκριση, είμαι ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Παλεύουμε για αυτό. Η διαφορά μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων ομάδων δεν είναι μεγάλη. Έχουμε τη δυναμική, καλούς παίκτες και εξαιρετικό προπονητή και σταφ, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να παλέψουμε μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα. Μπορώ να πω το ίδιο για τη Λουντογκόρετς.

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε θέση με αυτό της Βουλγαρίας:

«Νομίζω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τουλάχιστον δύο κλάσεις πάνω από αυτό της Βουλγαρίας. Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν όλες εδώ. Μια ομάδα από το κάτω μέρος του πίνακα μπορεί να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, εμάς.

Τα οικονομικά βέβαια έχουν μεγάλη σημασία. Εδώ δίνονται υψηλότεροι μισθοί στους ξένους που έρχονται, άρα προσελκύουν καλύτερους ποδοσφαιριστές. Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι δεν μιλάω μόνο για τους τέσσερις μεγάλους, αλλά και για τις ομάδες που βρίσκονται χαμηλότερα».

Για τους Έλληνες φιλάθλους:

«Είμαι έκπληκτος από τους φιλάθλους που συνάντησα στη Θεσσαλονίκη. Ήξερα πολλά για το κλαμπ κι ότι έχουν καταπληκτικούς οπαδούς, πως είναι μια ομάδα με ιστορία, αλλά εδώ βλέπω διαφορετικά πράγματα. Οι οπαδοί είναι πραγματικά ο 12ος παίκτης του ΠΑΟΚ. Είναι πολύ ωραίο να βγαίνεις στο γήπεδο και να παίζεις ακόμα κι έναν απλό αγώνα πρωταθλήματος, μπροστά σε 20.000 κόσμο. Υπάρχει τρομερή ατμόσφαιρα, το συναίσθημα είναι καταπληκτικό».

Για τη μεγαλύτερη του επιθυμία ενόψει 2024:

«Πρώτα απ όλα να είμαι υγιής. Είναι βασικό. Στη συνέχεια, θα ήθελα να είμαι πρωταθλητής Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ, θα είναι κάτι μοναδικό για εμένα. Φυσικά με την Εθνική θέλω να έχουμε επιτυχίες φέτος. Αυτό θέλει ολόκληρη η χώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η απίστευτη σύμπτωση του Ζόαν Σάστρε

Απίθανες στιγμές εκτυλίχθηκαν στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα, εκεί όπου ο Δικέφαλος «καρπώθηκε» μία εξαιρετικής σημασίας νίκη κόντρα στην Ένωση...

Στην ίδια κατηγορία