Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Νίκησε με ανατροπή τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ Β!

Δημοφιλή

Μπορεί να είχε χαμένο πέναλτι, να είδε τρεις φορές το δοκάρι και τον Παναθηναϊκό να προηγείται, αλλά ο ΠΑΟΚ Β πήρε το ντέρμπι των Β’ ομάδων με ανατροπή, επικρατώντας με 3-1. Ο ΠΑΟΚ Β ξεκίνησέ δυναμικά το ντέρμπι των δεύτερων ομάδων με τον Παναθηναϊκό Β, αφού στο 3′ οι «ασπρόμαυροι» έβγαλαν τρομερή συνεργασία, με τον Γκορντεζιάνι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ.

Oι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν και στο 6′ ο Γκορντεζιάνι ανατράπηκε από τον Προδρομίτη, με τον διαιτητή Δημητριάδη να υποδεικνύει τη βούλα του πέναλτι. Ο Δαρέλας ανέλαβε την εκτέλεση, με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι και να δημιουργούν τις δικές τους ευκαιρίες για να βρουν το γκολ, με τον Μοναστηρλή να σταματά Μαντσίνι και Λαμψιά, στο 11′ και το 13′ αντίστοιχα. Το παιχνίδι είχε εξιρετικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες απαλλαγμένες από κάθε σκοπιμότητα, παρήγαγαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Οι «ασπρόμαυροι» μετά το πρώτο 20′ ανέκτησαν ξανά τον έλεγχο της αναμέτρησης, και έφτασαν εκ νέου κοντά στο γκολ. Πιο συγκεκριμένα, στο 21′ ο Δαρέλας μετά από το κόρνερ του Γρόσδη πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Δικέφαλος είδε ξανά τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Λίλο. Πιο συγκεκριμένα, ο Χατζηστραβός έφυγε απέναντι από τον πορτιέρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος σταμάτησε την πρώτη προσπάθεια, με τη δεύτερη να σταματά στο αριστερό δοκάρι! Οι «ασπρόμαυροι» πλήρωσαν το νόμο του ποδοσφαίρου, αφού στο 36′ και κόντρα στη ροή του αγώνα δέχθηκαν το γκολ, με τον Μπιλάλ να νικά τον Μοναστηρλή σε τετ α τετ, μετά από την ασίστ του Μαντσίνι. Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει μουδιασμένος στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πάμπλο Γκαρσία αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα, προχωρώντας σε τέσσερις συνολικά αλλαγές. Πιο συγκεκριμένα, εκτός πέρασαν οι Πανίδης, Παναγιώτου, Νινούα και Κιτσάκης, αντί των Δαρέλα, Γρόσδη, Γιαξή και Τσοπορούργλου.

Ο ΠΑΟΚ Β συνέχισε με την ίδια ορμή και στα δύο πρώτα λεπτά ο Γκορντεζιάνι απείλησε δις, με τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι. Τελικά η συνεχιζόμενη πίεση απέδωσε «καρπούς» στο 57′, όταν ο Πανίδης μπήκε στην περιοχή, έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα που δέχθηκε και με εξαιρετικό τελείωμα έγραψε το 1-1.

Με την «ορμή» του γκολ, οι «ασπρόμαυροι» έψαξαν γρήγορα το γκολ της ανατροπής, με το δοκάρι να μην του κάνει, για ακόμα μια φορά, το χατίρι. Πιο συγκεκριμένα, στο 67′ ο Νινούα εκτέλεσε φάουλ από μακριά, με τον Λίλο να κάνει την επέμβαση, η μπάλα να σταματά στο δοκάρι, με τον Παναγιώτου να σκοράρει στην επαναφορά, με τη σημαία του βοηθού ωστόσο ωστόσο να υψώνεται εκ νέου.

Η, χρυσή αλλαγή του ΠΑΟΚ Β, ο Δημήτρης Πανίδης ήταν αυτός που μετά την ισοφάριση, «ξεκλείδωσε» για δεύτερη φορά την άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας φορ έφυγε στην κόντρα, ανατράπηκε από τον Λίλο, ανατράπηκε και ο διαιτητής Δημητριάδης υπέδειξε το πέναλτι. Ο Γκορντεζιάνι ανέλαβε την εκτέλεση για να κάνει την ανατροπή, νικώντας τον Λίλο για το 2-1.

Λίγο πριν τη λήξη, ο Δικέφαλος έβαλε και κερασάκι στην «τούρτα» της επικράτησης του, με τον Κωττά να σκοράρει με καρφωτή κεφαλιά στο 89′, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νινούα, για να διαμορφώσει το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Β (Γκαρσία): Μοναστηρλής, Μελετίδης, Γιαξής (46′ Νινούα), Κωττάς, Τσοπόρογλου (46′ Κιτσάκης), Ουεντραόγκο, Γρόσδης (46′ Παναγιώτου), Σπυράκος, Χατζηστραβός, Δαρέλας (46′ Πανίδης), Γκορντεζιάνι (79′ Σελιμάι).

Παναθηναϊκός Β (Αντωνίου): Λίλο, Σιδεράς, Αθανασακόπουλος, Μαντσίνι (68′ Νταμπίζας), Κυριόπουλος, Προδρομίτης (60′ Γιόνσον), Σαρδέλης (68′ Σαρπέζης), Τερεζίου, Λαμψίας, Μπιλάλ, Καραμπάς (60′ Βουτσάς).


Τελευταία νέα

Τελευταία στιγμή του Μουργκ

Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή 19 Μαΐου παίζει τον τελικό των τελικών στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη. Ο Δικέφαλος θέλει...

Στην ίδια κατηγορία