Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Νέα φιλική νίκη για τον ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Έκτο και τελευταίο φιλικό ήταν το σημερινό (24/9) του ΠΑΟΚ mateco κόντρα στον Προμηθέα στο πλαίσιο του τουρνουά «Μαυροσκούφεια». Ισορροπημένο ήταν το φιλικό των δύο ομάδων στην «αυλαία» του τουρνουά Μαυροσκούφεια. Ο Δικέφαλος κατάφερε να κλείσει τα φιλικά προετοιμασίας του με νίκη, κερδίζοντας τους Πατρινούς με σκορ 76-64.

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Φλάτεν, Γκίλμορ και Τσαϊρέλη ως την αρχική πεντάδα του αγώνα. Αρκετές προσπάθειες πήρε ο Δικέφαλος από τα 6.75 στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τον Σκάιλερ Φλάτεν να επιδιώκει χωρίς επιτυχία να σκοράρει. Σε χαμηλό τέμπο εξελίχθηκε η αναμέτρηση στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις δύο ομάδες να παίζουν καλή άμυνα. Καλύτερος συνολικά ήταν ο Δικέφαλος στο πρώτο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να πάρει προβάδισμα τριών πόντων με 19-16.

Με τον ίδιο ρυθμό και με έμφαση στην άμυνα συνεχίστηκε το παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα πήραν λεπτά συμμετοχής οι Αρσενόπουλος και Μπελιάουσκας. Με διαδοχικά λάθη των «ασπρόμαυρων» επτά λεπτά πριν το ημίχρονο, ο Προμηθέας πέρασε μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους (22-25), αναγκάζοντας τον κόουτς Τακιανό να πάρει τάιμ άουτ. Παρόλα αυτά, η ομάδα επέστρεψε στο παρκέ έχοντας χάσει την συγκέντρωσή της. Οι νεαροί Μπαζίνας και Πλώτας κατάφεραν να κλέψουν δύο φορές την μπάλα από τον ΠΑΟΚ mateco και να σκοράρουν για το 22-29.

Οι φιλοξενούμενοι ανανέωναν διαρκώς τις επιθέσεις τους, με τον Δικέφαλο να αδυνατεί να πάρει τα ριμπάουντ. Η ομάδα του Τακιανού «έτρεξε» σερί έξι πόντων, μειώνοντας τη διαφορά στους δύο (30-32) 3.5 λεπτά πριν το ημίχρονο.Με τρίποντο του Φλάτεν στα τελευταία δευτερόλεπτα ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ mateco σε 36-36, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

Με Φρίντρικσον, Χάρισον, Φλάτεν, Μαργαρίτη και Τσαϊρέλη ξεκίνησαν οι «ασπρόμαυρο» το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης. Εύστοχος ήταν ο Προμηθέας στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν πόντους κυρίως μέσω βολών του Χάρισον, μειώνοντας στο 43-45 σχεδόν στα μισά της τρίτης περιόδου. Με τρίποντο του Φλάτεν ο Δικέφαλος ισοφάρισε σε 48-48 τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, χάρη στα καλάθια των Τσιακμά, Σχίζα και Μπελιάουσκας, διαμορφώνοντας το 57-54 του τρίτου μέρους.

Έχτισε διαφορά πέντε πόντων (54-59) ο Δικέφαλος στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου. Με ωραία αμυντική λειτουργία των «ασπρόμαυρων» στο τέταρτο και τελευταίο μέρος του φιλικού, ανέβασαν τη διαφορά στους έξι (67-61) χάρη σε τρίποντα του Σχίζα. Στο +5 ήταν ο ΠΑΟΚ mateco στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα (69-64). Με ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά από Τσαϊρέλη και Φρίντρικσον, ο Δικέφαλος πήγε στο +9 (73-64). Ο ΠΑΟΚ, τελικώς, επικράτησε με 76-64 στο τελευταίο φιλικό του και κλείνει ιδανικά την προετοιμασία του.

ΠΑΟΚ – Προμηθέας: 76-64

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Χάρισον, Φλάτεν, Γκίλμορ, Τσαϊρέλης

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 19-16
2η: 17-20
3η: 19-18
4η: 19-10

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 36-36, 57-54, 76-64


Τελευταία νέα

To video που εκθέτει ΑΕΚ και Αλμέιδα!

Γεμάτο ένταση ήταν και το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, αφού με την...

Στην ίδια κατηγορία