Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Μπράντον Τόμας: Ο Λουτσέσκου του έδωσε ένα καλό συμβόλαιο κι αυτός του το ανταποδίδει

Δημοφιλή

Ο Μπράντον Τόμας αποτέλεσε επιλογή της τελευταίας στιγμής όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2022  για να καλύψει το κενό απ’ την παραχώρηση του Αντόνιο Τσόλακ στους Ρέιντζερς. Μια επιλογή που αμφισβητήθηκε έντονα πριν από ενάμιση χρόνο, ωστόσο ο Ισπανός επιθετικός άντεξε στον εσωτερικό ανταγωνισμό μένοντας πάντοτε στη σκιά, είτε του Νέλσον Ολιβέιρα, είτε του Άλι Σαμάτα.

Κι όμως, οι δύο βασικοί «στα χαρτιά» σέντερ φορ του ΠΑΟΚ έχουν πετύχει λιγότερα τέρματα (10 ο Πορτογάλος και 3 ο Τανζανός επιθετικός) απ’ ότι μόνος του ο 28χρονος φορ από τη Μαγιόρκα.

Εξάλλου οι αριθμοί προσφέρουν, αλήθεια, σε βάθος χρόνου. Εδώ το βάθος χρόνου είναι ο ενάμιση χρόνος που ο Μπράντον Τόμας φοράει την «ασπρόμαυρη» φανέλα. Σ’ αυτό το διάστημα έχει σκοράρει 18 φορές στα 56 παιχνίδια που έπαιξε, εκ των οποίων στα 27 ήταν στο αρχικό σχήμα και σε μόλις δύο κατάφερε να μείνει στον αγωνιστικό χώρο σ’ ολόκληρο το ενενηντάλεπτο.

Στους πρώτους μήνες της τρέχουσας σεζόν έχει πετύχει 6 γκολ, όμως στο γήπεδο  βλέπουμε έναν άλλο σέντερ φορ, που έχει καταφέρει να βάλει και πολλά νέα στοιχεία στο παιχνίδι του.

Στο ρεπερτόριο του Ισπανού σέντερ φορ έχουν μπει και οι ασίστ, έφτασε να μετράει 4 τελικές πάσες για γκολ σε 882 λεπτά παρουσίας στο γήπεδο, το 1/3 των λεπτών συμμετοχής του με τη φανέλα της Μαγιόρκα την σεζόν 2016-17 στη Λα Λίγκα 2 όταν και πάλι είχε αντίστοιχες επιδόσεις σε ασίστ.

Ο θερμικός χάρτης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό «έδειξε» ότι έχει αλλάξει αγωνιστική συμπεριφορά. Τα περισσότερα πατήματά του ήταν ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, δείγμα της σημαντικής συμβολής του στην ανάπτυξη της ομάδας του Λουτσέσκου.

Πέρσι έκλεισε την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα με 12 γκολ, όλα μέσα από το «κουτί». Ήταν άκρως επικίνδυνος όταν έπαιρνε την μπάλα στα περίπου 10 μέτρα απόσταση από την εστία. Τα εννέα από τα 12 τέρματα του ήταν με τη «μία», εύκολα έβγαινε το συμπέρασμα πως είναι ένας επιθετικός που εκμεταλλεύεται στο έπακρο το «ξεπέταγμά» του, γι’ αυτό και οι συμπαίκτες του «έψαχναν» να τον βρουν, κυρίως με παράλληλες μεταβιβάσεις, στο πρώτο ή δεύτερο δοκάρι.

Ο Μπράντον Τόμας ήταν ο πρωταγωνιστής στη φάση που ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι στο Ηράκλειο, βρήκε δίχτυα εναντίον της HJK στο Ελσίνκι, σκόραρε στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό και δις στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Έχει 76,9% (1,21) αποτελεσματικότητα με 13 τελικές προσπάθειες εντός εστίας, 4 X-Goals, 80.9% στις πετυχημένες πάσες και 39 (52,8%) ανακτήσεις της μπάλας στο μισό της αντίπαλης ομάδας.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Το καλοκαίρι ο Ισπανός φορ είχε πακετάρει τα πράγματά του από τη Θεσσαλονίκη, στο μονοετές συμβόλαιο του δεν υπήρχε ρήτρα ανανέωσης, βασικά, εκείνη την περίοδο οι «ασπρόμαυροι» εξέταζαν άλλες περιπτώσεις για την επίθεσή τους, ωστόσο η καθυστέρηση σε πολλά μεταγραφικά ζητήματα σε συνδυασμό με την απαίτηση του Ραζβάν Λουτσέσκου να βρει «σταθερές» πριν από τα πρώτα κρίσιμα παιχνίδια των ευρωπαϊκών προκριματικών κόντρα στην Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, τον κράτησαν στην Τούμπα.

Ο Μπράντον Τόμας αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού, η ανανέωση του ανακοινώθηκε στις 22 Ιουνίου από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, με τον Ρουμάνο τεχνικό να «πιάνει δουλειά» και με διαδοχικά ραντεβού και συζητήσεις να επιχειρεί ν’ αλλάξει τα μυαλά του 28χρονου επιθετικού, ο οποίος συμβιβάστηκε με την ιδέα της ενναλακτικής λύσης στην κρίσιμη γραμμή κρούσης της ομάδας. Δεν δημιούργησε προβλήματα στην καθημερινότητα του γκρουπ και με «όπλο» την ωραία τρέλα, που έχουν ανάγκη οι ομάδες, αλλά και με τις επιδόσεις του στο χορτάρι έπεισε τον προπονητή του, ότι άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία.

Ο Ισπανός σέντερ φορ ξέρει πολύ καλά πως το καλοκαίρι ο Λουτσέσκου ήταν εκείνος που του έδωσε ένα καλό συμβόλαιο και τώρα του το ανταποδίδει με την σταθερά καλή απόδοση και τα γκολ του.

Η ΟΨΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ

Τον Ιούνιο του ’24 λήγουν καμιά δεκαριά συμβόλαια ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ, ανάμεσα τους κι αυτά των Μπράντον Τόμας και Τόμας Μουργκ. Η περίπτωση του Ισπανού επιθετικού είναι η μοναδική στην οποία υπάρχει «οψιόν» ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο με βάση αγωνιστικά επιτεύγματα. Αν συνεχίσει σ’ αυτούς τους ρυθμούς, ίσως καταφέρει να πιάσει τους όρους της «οψιόν» πολύ πριν φτάσουμε στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός, όπως και ο συμπατριώτης του Στέφαν Σβαμπ, θα κλείσει τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, ωστόσο δεν έχει γίνει κουβέντα αναφορικά με το μέλλον τους στην ομάδα.

Ο ΔΙΔΥΜΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη περνάει πολλές ώρες παρέα με τον δίδυμο αδερφό του Τζόρνταν,  ο οποίος διαμένει μόνιμα μαζί του και πολλές φορές υπογράφει αυτόγραφα αντί του αδερφού του!

Το βίντεο που κυκλοφόρησε πέρσι στα social media από μια νυχτερινή έξοδο του στη Θεσσαλονίκη, σε ημέρα που είχε ρεπό, τον στεναχώρησε πολύ και δεν το έκρυψε στις συζητήσεις του με τα μέλη της ομάδας γι’ αυτό και δεν τιμωρήθηκε με κάποιο πρόστιμο.


Τελευταία νέα

Εκπαιδευτική δράση για το Ποδόσφαιρο Σάλας από τον ΠΑΟΚ!

Σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιπροσωπεία της πρωταθλήτριας ομάδας Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ, όπου και μίλησε για το...

Στην ίδια κατηγορία