Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μπάσκετ: Η 4η θέση και το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδος

Δημοφιλή

Ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες ο πρώτος γύρος της Basket League, ο οποίος θα κρίνει τα εισιτήρια για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Δικέφαλος με την σπουδαία νίκη που πήρε στα Λιόσια κόντρα στην ΑΕΚ κατάφερε να εξασφαλίσει από την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου την συμμετοχή του στο Κύπελλο.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΠΑΟΚ mateco βρίσκεται στην 4η θέση με 6-4, ισοβαθμώντας με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Άρη. Η 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα είναι ιδιαίτερα κομβική για τις ομάδες της Basket League, διότι θα διαμορφωθεί πλήρως το τοπίο, αναφορικά με το θεσμό του Κυπέλλου.

Το σύνολο του Άρη Λυκογιάννη θα έρθει αντιμέτωπο με τον Απόλλωνα Πάτρας στο PAOK Sports Arena στις 8 Γενάρη, δηλαδή πέντε μέρες μετά το πρώτο ματς με την Ρίτας. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να εξασφάλισε τη θέση του στο Final-8, ωστόσο είναι σημαντικό να κερδίσει τους Πατρινούς, ώστε να «κλειδώσει» την τέταρτη θέση.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Οι οκτώ ομάδες που θα αγωνιστούν στο Final-8 του Κυπέλλου θα χωριστούν σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο θα βρίσκονται οι τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ στο δεύτερο θα βρίσκονται ο 5ος, ο 6ος, ο 7ος του πρωταθλήματος και ο Πανιώνιος.

Έτσι, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να βρεθεί στο πρώτο γκρουπ και να αποφύγει να διασταυρωθεί με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στην πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγάλο μπασκετικό «ραντεβού» είναι προγραμματισμένο για τις 16-19 Φεβρουαρίου στο Κλειστό γυμναστήριο Ηρακλείου (Δύο Αοράκια).

Η 11η αγωνιστική της Basket League:

7/1/23

Προμηθέας – Άρης
Ιωνικός – Καρδίτσα
Παναθηναϊκός – Περιστέρι

8/1/23
ΠΑΟΚ – Απόλλων Πατρών
Κολοσσός – Λαύριο
Ολυμπιακός – ΑΕΚ


Τελευταία νέα

Μητσοτάκης: «Η εικόνα στα γήπεδά μας μοιάζει πλέον με την αντίστοιχη των ευρωπαϊκών»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη, που έδωσε στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην οπαδική βία, σημειώνοντας πως υπάρχει...

Στην ίδια κατηγορία