Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μπάσιμο των Αράβων στο ευρωπαϊκό μπάσκετ

Δημοφιλή

Έχουμε νεότερα από κάποιες συζητήσεις που έγιναν στην Γενεύη: Η FIBA ενημερώθηκε από την Euroleague για την προσπάθεια σύγκλισης της με το Ντουμπάι.

Επικεφαλής της κίνησης των Αράβων για την είσοδο του Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα είναι ο ζάπλουτος Αμπντουλάχ Αλ Ναμπόντα, που είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας Dubai Basketball Club.

Οι Άραβες  προσφέρουν μέσω χορηγίας 150 εκ. ευρώ για έξι χρόνια. Θέτουν όμως όρους. Θέλουν να βάλουν ομάδα στη διοργάνωση που θα χρησιμοποιεί ως έδρα της την «Coca Cola Arena» (χωρητικότητας 17.000 θέσεων). Ζήτησαν επίσης την ανάθεση τουλάχιστον δυο final-4 (2027-28).

Η FIBA ρωτήθηκε και δεν έχει αντίρρηση για όλα αυτά. Αρκεί να πάψει η Ευρωλίγκα να γεμίζει το καλεντάρι της με παιχνίδια εις βάρος των δικών της διοργανώσεων (Εθνικές ομάδες κλπ).

Επίσης η FIBA είναι έτοιμη να τρέξει το project ενοποίησης του BCL και του Eurocup σε μια διοργάνωση.

Πριν από λίγες ημέρες οι Άραβες δημιούργησαν δοκιμαστικά μια εφηβική ομάδα (και με ξένους αθλητές) που θα την βάλουν να παίζει στο εφηβικό πρωτάθλημα της Αδριατικής λίγκας! Την επόμενη χρονιά λένε πως θα φτιάξουν και μια ανδρική ώστε δοκιμαστικά να παίξει στο ίδιο πρωτάθλημα και να δουν πως θα λειτουργήσει με τα ταξίδια, τις μετακινήσεις κλπ.

Στο μεταξύ η συνεργασία της Euroleague με την IMG (είναι η εταιρεία εκμετάλλευσης τηλεοπτικών και εμπορικών δικαιωμάτων) ολοκληρώνεται το 2026 όμως υπάρχει option. Οι σύλλογοι δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από τα λεφτά που τους δίνει. Υπάρχουν όμως ρήτρες. Εξελίξεις προσεχώς…


Τελευταία νέα

Πρόβλημα με τον Γιόνι Ότο στην τελική ευθεία

Τρεις αναμετρήσεις απέμειναν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση της σεζόν και τρεις ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο τιμωρίας...

Στην ίδια κατηγορία