Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023

Μπαλτάκος: «Είμαστε πλέον μια ανεξάρτητη ομοσπονδία»

Δημοφιλή

Για την αυτονομία της ΕΠΟ και στη διαιτησία μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος που προανήγγειλε εξελίξεις «μέσω άλλης οδού» στο θέμα του Μητρώου της ΓΓΑ.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ:

Για την κλήρωση της Εθνικής Ανδρών στην προκριματική φάση του EURO 2024:

«Είναι ίσως ο πιο δύσκολος όμιλος με ομάδες που έχουν βαριά ιστορία. Είναι όμιλος πρόκληση. Αν η Εθνική μας, που είναι πολύ καλή ομάδα ανταπεξέλθει, πιστεύω ότι θα απογειωθούμε, θα καθιερωθούμε».

Για το γήπεδο που θα χρησιμοποιηθεί ως έδρα της Εθνικής:

«Δεν θα πούμε το γήπεδο. Το γήπεδο εξαρτάται από τις επιθυμίες του προπονητή».

Για τις επαφές με την UEFA σχετικά με νόμο για το «μητρώο της ΓΓΑ» και για τη διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων:

«Επισημοποιήθηκε η διακοπή της εποπτείας στην ΕΠΟ. Δεν ήταν το μητρώο το θέμα μας. Μιλήσαμε για την επαγγελματική διαιτησία, για το 4% της μείωσης του ποσοστού της ΕΠΟ από τις τηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ.

Για την αυτονομία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Δεν έχω σκοπό να μιλήσω για ειδικότερα θέματα. Είμαστε πλέον μια ανεξάρτητη ομοσπονδία, όπως οι υπόλοιπες. Μόνο έτσι θα μας αντιμετωπίζουν όπως πρέπει. Αποκαταστάθηκε η ΕΠΟ.

Θα υπάρξουν εξελίξεις μέσω άλλης οδού. Εμείς θα αποφασίζουμε τι θα γίνει, όπως οι άλλες ομοσπονδίες και όχι να παρακαλάμε. Είμαστε αυτόνομοι και στη διαιτησία.

Αυτή είναι η βάση. Τα υπόλοιπα είναι το εποικοδόμημα. Είναι ένα μαρξιστικό το σχήμα «βάση – εποικοδόμημα».


Τελευταία νέα

Ολυμπιακός: «Τελειώνει» ο Μαρτίνεθ, έρχεται ο Καρβαλιάλ

Το επεισοδιακό παιχνίδι στον Βόλο φαίνεται πως ήταν το τελευταίο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο του Ολυμπιακού, καθώς σήμερα...

Στην ίδια κατηγορία