Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μπάλα αντί για παρέλαση

Δημοφιλή

Δεν ήταν οι λίγες οι φορές στο παρελθόν, που το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας διεξάγονταν κανονικά ανήμερα της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου.

Το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ της σεζόν 1978-79 είχε διεξαχθεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Οι «κίτρινοι» αξιοποίησαν στο 17΄ το… δώρο του Αθηναίου διαιτητή Μανόλη Πλατόπουλου, που υπέδειξε ένα ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ τους. Η εκτέλεση του Πάλλα διαμόρφωσε το τελικό 1-0, με το οποίο ο Άρης διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 41 βαθμούς μετά από 25 αγωνιστικές (η ομάδα του Πίχατσεκ, που δεν εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα από το 18΄, όταν αποβλήθηκε ο Μπαλής, ήταν στην 5η θέση με δέκα βαθμούς λιγότερους).

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό της σεζόν 1989-90 διεξήχθη ανήμερα της γιορτής της 25ης Μαρτίου. Η Τούμπα ήταν μισοάδεια (17.169 εισιτήρια), αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός.

Και με τα γκολ των Λαγωνίδη (10΄), Σκαρτάδου (35΄, 40΄) και Αλεξούλη (47΄) έφθασε άνετα στο 4-1 (σκόρερ των φιλοξενούμενων ο Μητρόπουλος στο 11΄), έχοντας και δοκάρι με τον Μαγκντί προς το τέλος του ματς. «Ένα σκορ σαν το 8-1 θα απέδιδε την πραγματική εικόνα του αγώνα» δήλωνε μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του Δικεφάλου Ρομπ Γιάκομπς, που είχε ακούσει από το 60΄ της αναμέτρησης τα σφυρίγματα της εξέδρας, που απαιτούσε από τους γηπεδούχους να πετύχουν κι άλλα γκολ σε βάρος των «ερυθρόλευκων».

Στο ημίχρονο του αγώνα ο Θωμάς Βουλινός είχε βρεθεί στα αποδυτήρια, ζητώντας από τους παίκτες να νικήσουν για… χάρη του. «Μέχρι τώρα το συνολικό πριμ είναι τρία εκ. δρχ. Συνεχίστε έτσι» τους είπε, ανεβάζοντας στο τέλος το πριμ στα πέντε εκ. δρχ. Μια μέρα μετά, ο Βουλινός δήλωνε την παραίτηση του, εξαπολύοντας βέλη κατά του Νίκου Βεζυρτζή, που ηγούνταν τότε του ΑΣ ΠΑΟΚ, αλλά και κατά του Γιάννη Δεδέογλου, πρώην προέδρου της ΠΑΕ. Τον διαδέχτηκε στην προεδρία ο Απόστολος Αλεξόπουλος, αλλά το καλοκαίρι που ακολούθησε, ο Βουλινός επέστρεψε ξανά στο προσκήνιο.

Εκείνο το παιχνίδι ήταν από τα πιο…ήσυχα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Αστυνομικοί βρίσκονταν μέσα σε κάθε θύρα, ακόμη και στη θύρα 4α! Τον αγώνα είχε καλύψει και συνεργείο της ολλανδικής τηλεόρασης (ελέω Ρομπ Γιάκομπς).

Η ΒΕΝΤΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΛΕΥΡΗ

Το παιχνίδι της 25ης Μαρτίου 2006 στο γήπεδο της Τούμπας με αντίπαλο την Καλλιθέα (φωτ.) ήταν ιδιαίτερο για τον Κώστα Ιωσηφίδη.

Και αυτό γιατί επέστρεφε σε εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ με επίσημη ιδιότητα, έχοντας αναλάβει, λίγες ημέρες νωρίτερα, το πόστο του γενικού αρχηγού. Στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το σε βάρος 1-0 και επιβλήθηκε της Καλλιθέας με 2-1, χάρη σε εκτελέσεις πέναλτι του Σαλπιγγίδη.

Αλλά ο αγώνας είχε και… τρίτο ημίχρονο, το οποίο παίχτηκε στο αστυνομικό τμήμα της Τούμπας! Τι είχε συμβεί; Στα αποδυτήρια του γηπέδου, μετά το τέλος του αγώνα, λογομάχησαν ο τότε τεχνικός του ΠΑΟΚ Ίλιε Ντουμιτρέσκου με τον πρόεδρο της Καλλιθέας, Νίκο Σαλευρή (έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2013). Ο τελευταίος κατέθεσε μήνυση στον Ρουμάνο τεχνικό για εξύβριση κι ο Ντουμιτρέσκου προχώρησε στην ίδια ακριβώς κίνηση.

Φυσικά, υπήρχε υπόβαθρο στην κόντρα μεταξύ των δύο. Περίπου ένα μήνα νωρίτερα, στις 20 Φεβρουαρίου 2006, ο Ντουμιτρέσκου αποδέχονταν την πρόταση του Γιάννη Γούμενου να διαδεχτεί τον Γιώργο Κωστίκο στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Μέχρι τότε, ο Ρουμάνος δούλευε στην Καλλιθέα, την οποία καθοδήγησε μέχρι και την εκτός έδρας αναμέτρηση της 19ης Φεβρουαρίου 2006 με τον Παναθηναϊκό (2-0). Ο Σαλευρής δεν είχε συγχωρήσει τον Ντουμιτρέσκου για την ξαφνική αποχώρηση του («ο ΠΑΟΚ έδωσε στέγη σε έναν άνθρωπο ασυνεπή και σε έναν προπονητή γυρολόγο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά) και στο πρώτο τους… ραντεβού προέκυψε ο χοντρός καβγάς.

ΜΕ… ΣΗΜΑΙΟΦΟΡO ΤΟΝ ΛΑΖΑΡ

Το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα τη σεζόν 2011-12 είχε διεξαχθεί ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Και η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι έκανε παρέλαση στο νησί (σάρωσε τους γηπεδούχους με 4-0) έχοντας …σημαιοφόρο τον Κοστίν Λάζαρ. Ο Ρουμάνος μέσος είχε πραγματοποιήσει εκείνη την ημέρα μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, επισφραγίζοντας την πολύ καλή του απόδοση με δύο γκολ (54΄, 64΄). Τα φώτα, όμως, είχαν πέσει και στον Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος είχε ανοίξει από νωρίς το σκορ (15΄) με εκτέλεση κόρνερ. Σκόρερ ήταν κι ο Αθανασιάδης (45΄).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σίγασαν τα… κανόνια του ΠΑΟΚ

Οι τέσσερις πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, έχουν να βρουν δίχτυα αρκετό καιρό. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου,...

Στην ίδια κατηγορία