Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

«Μέσα» σε 43 γκολ το 2023 ο Ντεσπόντοφ!

Δημοφιλή

Άκρως σημαντική φαντάζει η σημερινή (18/03) ημέρα για τον Κιρίλ Ντεσπόντοφ δεδομένου πως ο Βούλγαρος διεθνής εξτρέμ του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε για τρίτη συναπτή χρονιά ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της χώρας και συνολικά τέταρτη στην καριέρα του, παραλαμβάνοντας το βραβείο του καλύτερου Βούλγαρου ποδοσφαιριστή για το 2023 παρουσία των αγαπημένων του προσώπων.

Ρίχνοντας κανείς μία σύντομη ματιά στα πεπραγμένα του 27χρονου μεσοεπιθετικού γίνεται εύκολα αντιληπτό πώς και γιατί βρέθηκε στη σχετική κορυφή δια… περιπάτου, έχοντας αναδειχθεί πρώτος με 317 βαθμούς και αφήνοντας πολύ πίσω τον δεύτερο Ιλια Γκούεφ της αγγλικής Λιντς που συγκέντρωσε 106. Εκ του αποτελέσματος, το 2023 για τον Κίριλ Ντεσπόντοφ αποτέλεσε μία ιδιαιτέρως παραγωγική σεζόν δεδομένου πως έκλεισε με το εντυπωσιακό ρεκόρ των 18 προσωπικών τερμάτων, 23 ασίστ και δύο κερδισμένων πέναλτι που έγιναν γκολ αλλά δεν εκτέλεσε ο ίδιος, σε 50 επίσημα ματς που έπαιξε με τον Δικέφαλο, τη Λουντογκόρετς αλλά και το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Κάτι που σημαίνει πως το περασμένο έτος ήταν άμεσα μέσα σε 43 γκολ, σημειώνοντας ή δημιουργώντας κατά μέσο όρο ένα γκολ σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζονταν ακόμη και στις περιπτώσεις που επιστρατευόταν από τον πάγκο ως αλλαγή. Συγχρόνως, πανηγύρισε το νταμπλ στην πατρίδα του, ενώ το φινάλε του περασμένου έτους τον βρήκε σε τροχιά πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

Στα αξιοσημείωτα συν τοις άλλοις πως οι «ασπρόμαυροι» είχαν στις υποχρεώσεις τους και το Κύπελλο όπως φυσικά και το UEFA Europa Conference League, όπου πλέον προκρίθηκαν στα προημιτελικά και διατηρούν βλέψεις για ακόμη ψηλότερα.

Ο Ντεσπόντοφ το 2023 συνολικά και ανά διοργανώσεις

Αθροιστικά

Αγώνες: 50
Γκολ: 18
Ασίστ: 23
Κερδισμένα πέναλτι που ευστόχησε συμπαίκτης του: 2

Εθνικά Πρωταθλήματα
Αγώνες: 28
Γκολ: 13
Ασίστ:14

Κύπελλα
Αγώνες: 4
Ασίστ: 4
Κερδισμένα πέναλτι που ευστόχησε συμπαίκτης του: 1

Ευρωπαϊκές διοργανώσεις
Αγώνες: 10
Γκολ: 2
Ασίστ: 4
Κερδισμένα πέναλτι που ευστόχησε συμπαίκτης του: 1

Με Εθνική Βουλγαρίας
Αγώνες: 8
Γκολ: 3
Ασίστ: 1

Τίτλοι
Πρωτάθλημα Βουλγαρίας
Κύπελλο Βουλγαρίας

Ατομικές διακρίσεις
Πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας τη σεζόν 2022/23

Στο περιθώριο της βράβευσής του δε και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ τόνισε πως: «Είναι τεράστια τιμή για μένα να κερδίζω αυτό το βραβείο. Παράλληλα, είναι και με μεγάλη ευθύνη γιατί με υποχρεώνει να συνεχίσω να δουλεύω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, την οικογένεια, την αρραβωνιαστικιά μου που με στηρίζουν σε καλές και κακές στιγμές. Τέλος, θέλω να τονίσω πως οποίος από τους υποψήφιους κέρδιζε το βραβείο, θα το άξιζε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Άρνεσεν με τον Σαμάτα;

Σενάρια που θέλουν τον Φρανκ Άρνεσεν να αφήνει την ποδοσφαιρική Ευρώπη για την Τανζανία, έχουν κάνει την εμφάνιση του...

Στην ίδια κατηγορία