Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μαρκέλλα Κοσκερίδου: Γερμανία, Αμερική και… ΠΑΟΚ!

Δημοφιλή

Μετά από χρόνια παρουσίας στη Γερμανία, αλλά και με εμπειρία στην Αμερική, επέστρεψε στην Ελλάδα για να φορέσει τα «ασπρόμαυρα». Η μεσοαμυντικός του Δικεφάλου, Μαρκέλλα Κοσκερίδου, μιλά στη FORZA για την απόφαση να αφήσει το εξωτερικό για τη Θεσσαλονίκη και τον Δικέφαλο, αλλά και το επίπεδο του ποδοσφαίρου Γυναικών σε Ελλάδα και Γερμανία.

Ποιες οι πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα;

«Στον ΠΑΟΚ βρίσκομαι από το προηγούμενο καλοκαίρι. Από την πρώτη στιγμή, ήταν εντυπωσιακή η εικόνα που είχα και από τα κορίτσια, και από το σταφ. Εννοείται ότι ήμασταν αρκετά τα νέα πρόσωπα, και στην ομάδα και στο προπονητικό τιμ, κι έπρεπε να δουλέψουμε για να βρεθούμε στο γήπεδο, για να ανταπεξέλθουμε στους υψηλούς μας στόχους, σε Ελλάδα κι Ευρώπη».

Πως πήρες την απόφαση να αφήσεις τη Γερμανία για την Ελλάδα;

«Αρχικά, χάρηκα που επέστρεψα στη χώρα μου και στην πόλη μου. Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, πριν φύγω Γερμανία και ένιωσα περηφάνεια που είχα την ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ήταν σίγουρα μια δύσκολη απόφαση το να φύγω από τη Γερμανία, δεν ήξερα προς τα που ήθελα να πάω. Χρειάστηκα περίπου έξι μήνες για να πάρω την απόφαση ότι θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα. Όταν πήρα αυτή την απόφαση, ήμουν ακόμα στο Αμβούργο, κι έκανα το προπτυχιακό μου πρόγραμμα. Θέλησα να συνδυάσω την επιστροφή μου στην Ελλάδα, τις σπουδές, και το ποδόσφαιρο, κι εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη μου επιλογή».

Ποιοι οι στόχοι σου με τον ΠΑΟΚ;

«Αρχικά, έδωσα στον εαυτό μου λίγο χρόνο για να συνηθίσω στις νέες συνθήκες, γιατί είναι διαφορετικό να παίζεις στη Γερμανία ή την Αμερική, και διαφορετικό στην Ελλάδα. Θέλω με την εμπειρία μου να βοηθήσω την ομάδα και τις συμπαίκτριες μου, και φυσικά να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη».

Ποιες οι διαφορές από τη Γερμανία;

«Αυτό που ξεχωρίζω στην Ελλάδα, είναι η παθιασμένη σχέση των φιλάθλων με τις ομάδες τους. Υπάρχει και στη Γερμανία, αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο. Κατ’ τα άλλα, υπάρχουν προφανώς διαφορές στη νοοτροπία, αλλά και της αντίληψης γύρω από το άθλημα, το πως το αντιμετωπίζει ο περίγυρος. Στη Γερμανία υπάρχει ένα marketing για το ποδόσφαιρο γυναικών, και θέλουν να το αναπτύξουν».

Θεωρείς ότι η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα μακριά σε αυτό το επίπεδο;

«Χρειαζόμαστε ακόμα λίγο ναι. Σίγουρα το ποδόσφαιρο έχει αναπτυχθεί,  ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και κινούμαστε σε πιο επαγγελματικά επίπεδα. Κι εμείς σαν ΠΑΟΚ, έχουμε ένα γενικότερο πλάνο προς αυτή την κατεύθυνση ,ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχουν και οι ακαδημίες».

Πως βλέπεις την αύξηση του ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα;

«Σίγουρα μας βοηθάει πάρα πολύ. Μας δυναμώνει το να νιώθουμε τον ανταγωνισμό, να υπάρχει η πίεση. Επίσης, παιχνιδια όπως αυτά κόντρα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ αποτελούν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο Γυναικών. Είδαμε τον κόσμο μας στο γήπεδο, το παρακολούθησαν αρκετοί από την τηλεόραση. Εν κατακλείδι, μπορεί να είναι πιο δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα, αλλά αυτό στην τελική μας βοηθάει».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Εκτός από το ποδόσφαιρο, κάνω το μεταπτυχιακό μου σε ένα Κολέγιο εδώ στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα θα δουλέψω ατομικά, στο γυμναστήριο ή στο γήπεδο, ενώ στάνταρ είναι και η καθημερινή προπόνηση με την ομάδαα. Φυσικά, χρειάζεται η κατάλληλη διαχείριση, για να κάνεις το καλύτερο που μπορείς, και στο άθλημα, και στη σχολή».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Υπάρχει ο ελεύθερος χρόνος, αν βάζεις σωστά τις προτεραιότητες σου. Εμένα θα με βρεις συνήθως σε κάποιο ματς του ΠΑΟΚ. Στο βόλεϊ γυναικών, ανδρών, στο ποδόσφαιρο, στη Σάλα. Γενικότερα, είμαι sports freak».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο… θάνατος σου η ζωή μου στην Τούμπα

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ ή αλλιώς… τελικός πρωταθλήματος στην Τούμπα! Κομβικής σημασίας αναμέτρηση για τη μάχη του τίτλου λαμβάνει χώρα το απόγευμα...

Στην ίδια κατηγορία