Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Λουτσέσκου: Πώς θα κατεβάσει τον ΠΑΟΚ, πώς θ’ αντιμετωπίσει την Μπεϊτάρ

Δημοφιλή

Η πρώτη βραδιά του 2023-2024 για τον ΠΑΟΚ έρχεται και έχει τεράστιο ενδιαφέρον! Ο αγώνας ΠΑΟΚ-Μπεϊτάρ είναι δύσκολος και κρίσιμος, αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου οφείλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί που ήδη έχει. Πώς όμως;

Τα δύσκολα καλοκαιρινά προκριματικά χρειάζονται κορμό από την προηγούμενη χρονιά  και ο ΠΑΟΚ μπορεί να βασιστεί σε μερικούς από αυτούς. Οι εννιά από τους έντεκα πιθανούς βασικούς τελείωσαν και πέρσι τη σεζόν και όσον και αν υπάρχει ποιοτικό θέμα, η συνοχή δεν αποτελεί πρόβλημα. Ελλείψεις έχει ο ΠΑΟΚ, θα έπρεπε να είναι περισσότερο ενισχυμένος, αλλά έστω και έτσι θα μπει στο γήπεδό του για να πάρει το σκορ πρόκρισης.

Η τετράδα στην άμυνα δεν αλλάζει, τα δύο αμυντικά χαφ νιώθουν μοναξιά, οι τρεις μεσοεπιθετικοί πρέπει να βρουν τον πολύ καλό τους εαυτό και ο φορ ας βρει δίχτυα.

Για να δούμε αναλυτικά τους επικρατέστερους.

ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ

Στο τέρμα ο ΠΑΟΚ δεν έχει και ιδιαίτερο ανταγωνισμό. Από την πρώτη μέρα της χρονιάς όλοι γνωρίζουν ποιος θα παίξει στο συγκεκριμένο επίσημο ματς, αλλά και σε πολλά άλλα της περιόδου. Ο Κοτάρσκι ξεκινάει και πρέπει να βρει τον εαυτό του και τη φόρμα του.

Στην άμυνα ο Δικέφαλος του Βορρά έχει αρκετές επιλογές, ειδικά στα στόπερ και στον αριστερό μπακ. Δεξιά είναι υγιής ο Λύρατζης, ενώ υποψηφιότητα βάζει και ο Κεντζιόρα. Ο Λουτσέσκου είναι ικανοποιημένος από όσα μπορεί να δώσει και δεν φοβάται τι δεν μπορεί να κάνει από το κέντρο και μπροστά. Στα στόπερ ο Εκόνγκ θα πάρει θέση δεξιά και αριστερά ο Κουλιεράκης ίσως έχει το προβάδισμα και από την περσινή σεζόν, χωρίς οι Μιχαηλίδης και Νάσμπεργκ να υπολείπονται ιδιαίτερα. Αριστερά ο Ράφα Σοάρες έχει το πλεονέκτημα της περσινής παρουσίας, αλλά ο Μπάμπα είναι δυνατός παίκτης με προσωπικότητα που γρήγορα θα διεκδικήσει θέση. Ίσως και από τον επόμενο αγώνα.

ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΑ ΧΑΦ

Αν τους… ονομάσουμε μεσοαμυντικούς θα μελαγχολήσουμε. Όπως και να του ονομάσουμε υπάρχει ζήτημα. Ο ΠΑΟΚ στα χαφ του άξονα έχει ελλείψεις, δεν πρόλαβε να ενισχυθεί και μαζί προέκυψαν προβλήματα. Ο Κούρτιτς έφυγε, ο Ντάντας το ίδιο, ο Ντόουγκλας πρέπει να απουσιάσει αφού είναι τιμωρημένος, ο Φιλίπε Σοάρες έχει πρόβλημα εδώ και πολλές ημέρες, ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάνει μεταγραφή και στηρίζεται στον Τσιγγάρα που επέστρεψε, αλλά και στον Σβαμπ. Δύο επιλογές, δύο παίκτες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να έρθουν και από τον πάγκο, αλλά τώρα θα είναι βασικοί και αναντικατάστατοι. Από πίσω βρίσκονται οι νεαροί Γιαξής και Βρακάς που μέχρι τώρα δεν έχουν αγώνες με τον ΠΑΟΚ.

ΚΙ Η ΕΠΙΘΕΣΗ

Στο φορ η λογική λέει ότι στην αποστολή θα βρίσκονται και οι τρεις. Ο Σαμάτα, ο Μπράντον και ο Τζίμας. Όπως είναι τα δεδομένα και αφού ο Σαμάτα έχει λίγες προπονήσεις, ο Μπράντον θα είναι πιθανότατα βασικός και οι άλλοι θα βρίσκονται στον πάγκο.

Μεσοεπιθετικά ο Κωνσταντέλιας και με βάση όλα τα φιλικά, θα είναι στο 10. Δεξιά είναι δύσκολο να μην ξεκινήσει ο Ζίβκοβιτς και αριστερά ο Τάισον. Από τον πάγκο λογικά θα έρθει ο Νάρεϊ που έχασε έδαφος στο τέλος της περσινής σεζόν.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ

Εδώ και πολλές ημέρες οι άνθρωποι της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ έχουν σχηματίσει μία πρώτη καλή εικόνα για τη δυναμική της Μπεϊτάρ, αλλά και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και την τακτική της συγκεκριμένης ομάδας. Όπως και να παίζουν οι αντίπαλοι, βέβαια, έχει και ο ΠΑΟΚ τη δική του φιλοσοφία που θα προσπαθήσει να επιβάλει και στα δύο ματς. Εδώ στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά και σε δέκα ημέρα στα Ιεροσόλυμα.

Εννοείται ότι η Μπεϊτάρ δεν είναι τόσο υψηλού επιπέδου και δεν μπορεί να φοβίζει τον ΠΑΟΚ με τη δική της δυναμική, αλλά και το ρόστερ που διαθέτει. Ο ΠΑΟΚ είναι εκείνος που προβληματίζει και δεν έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του, γι΄ αυτό και χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση σε όλους τους τομείς, εννοείται και στην ανάλυση του αντιπάλου.

Ας δούμε τα πρώτα και βασικά απαιτούμενα με βάση την αρχική ανάλυση που έγινε στους κιτρινόμαυρους του Ισραήλ.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ

Η Μπεϊτάρ έτσι και αλλιώς δεν έχει τόση ποιότητα να μπει στην Τούμπα και να κυριαρχήσει. Ούτε ο ΠΑΟΚ το επιτρέπει, ούτε οι αντίπαλοι μπορούν να το καταφέρουν. Κάπως έτσι αναμένεται -έτσι και αλλιώς- μεγάλο ποσοστό κατοχής από τους ασπρόμαυρους που σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να βιαστούν στη διάσπαση της αντίπαλης άμυνας. Η λέξη… «υπομονή» ήδη «παίζει» στα αποδυτήρια και στις πρώτες κουβέντες, όχι μόνο γιατί οι άλλοι που θα κυνηγούν την μπάλα θα κουραστούν πιο εύκολα, αλλά και γιατί πρέπει να αποφευχθούν τα επιπόλαια και βιαστικά λάθη. Ασφάλεια λοιπόν, υπομονή, καλό διάβασμα του αντιπάλου για να βρεθεί ο καλύτερος τρόπος επίθεσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ

Η Μπεϊτάρ θα επιδιώξει τις μεγάλες μπάλες και τις γρήγορες επιθέσεις στην άμεση μετάβαση. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη παρουσιάσει ένα ζήτημα σε αυτό τον τομέα, κάτι που εμφανίστηκε και στην προετοιμασία. Λείπουν από την ομάδα κάποια ταχυδυναμικά χαρακτηριστικά, λείπουν τα επαγγελματικά φάουλ και κάπως έτσι ο ΠΑΟΚ οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα τη λειτουργία του όταν χάσει την μπάλα. Η ελληνική ομάδα ξέρει αυτή την επιδίωξη του αντιπάλου που έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να κρατήσει για ώρα την μπάλα και ειδικά στο πρώτο ματς της Πέμπτης θα χρειαστεί να προσέξει τις αμυντικές μεταβάσεις της.


Τελευταία νέα

Το… τρελό ποσό που κοστολογεί τον Μανδά η Λάτσιο

Όλο και αυξάνονται οι «μνηστήρες» για τον Χρήστο Μανδά. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Έλληνα τερματοφύλακα στις πρώτες του συμμετοχές με...

Στην ίδια κατηγορία