Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λουτσέσκου: «Έχω καταλήξει στην βασική ενδεκάδα»

Δημοφιλή

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στην συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό (24/5) τελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου:

Αν ο Ολιβέιρα είναι διαθέσιμος και για τον σχεδιασμό της ΑΕΚ με πιθανή διαφορετική ενδεκάδα:

«Ο Νέλσον δεν κατάφερε να είναι έτοιμος και θα απουσιάσει από το αυριανό παιχνίδι. Όσον αφορά την ΑΕΚ, έχουμε παίξει πάρα πολλές φορές, ξέρουμε το πώς παίζει η ΑΕΚ, το πιο σημαντικό σε έναν τελικό κυπέλλου είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεσαι εσύ, την συγκέντρωσή σου, την ψυχολογία σου, έχει να κάνει κυρίως πνευματικά με εσένα και όχι με τον αντίπαλο».

Το κίνητρό του για τον τελικό:

«Το κύπελλο πάντα από μόνο του αποτελεί ένα κίνητρο, όσα και να έχεις πάρει στην καριέρα σου, πάντα θέλεις περισσότερα, οπότε δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω. Το τρόπαιο είναι αυτό που ανήκει 100% στον καθένα. Οπότε αν θέλετε κάτι παραπάνω, είναι σαν… αέρας».

Τι δεν πήγε καλά στα τελευταία ντέρμπι και τί πρέπει να αλλάξει στον τελικό:

«Ένα πολύ σημαντικό σημείο για εμάς ήταν η διακοπή των εθνικών ομάδων μετά το διπλό απέναντι στον Άρη, δεν είχαμε αυτοπεποίθηση στα επόμενα ματς και αυτό μας κόστισε. Σίγουρα και η έλλειψη εμπειρίας έπαιξε ρόλο, όπως και η διαχείριση της πίεσης, ειδικά στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ όπου με νίκη θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε. Μετά ακολούθησε η ήττα από τον Ολυμπιακό και εκεί ουσιαστικά τελείωσε.

Συζητήσαμε πάρα πολλές φορές με τους νέους παίκτες, η έλλειψη εμπειρίας δυστυχώς ή ευτυχώς παίζει και αυτή τον ρόλο της, είχαμε σημεία που παίξαμε φανταστικό ποδόσφαιρο, παίκτες με πολλά πάνω και κάτω, δεν μπορούμε να αποφύγουμε όμως κάτι τέτοιο καθώς είμαστε μία ομάδα με νέα παιδιά που πρέπει να περάσουν και από το κομμάτι των σκαμπανεβασμάτων και των λαθών.

Δύο αποτελέσματα όπως με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό ενδεχομένως να φέρνουν ως αντίκτυπο το τι συνέβη αργότερα. Μάθαμε πολλά αυτή τη σεζόν και τώρα ξέρουμε τι πρέπει να γίνει για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση. Όπως είπα και μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είμαι περήφανος για την ομάδα, για την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά, παλεύοντας σε κάθε ματς και παίζοντας κατά διαστήματα ωραία ποδόσφαιρο. Σίγουρα δεν κλείσαμε τη σεζόν όπως θέλαμε».

Αν συμμερίζεται το γεγονός ότι η ΑΕΚ ξεκινά με… αγωνιστικό προβάδισμα στον τελικό:

«Στα χαρτιά η ΑΕΚ είναι φαβορί αλλά δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι ένας τελικός, ο καθένας θέλει να τον κερδίσει και έχει κίνητρο γι’ αυτόν, η αποφασιστικότητα και η σωστή διαχείριση του αγώνα και της πίεσης για τη νίκη θα παίξει μεγάλο ρόλο. Σε πολλούς αγώνες δείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, άλλες ίσως όχι. Όλοι οι παίκτες έχουν το απόλυτο κίνητρο να κατακτήσουν το τρόπαιο».

Αν αισθάνεται ότι μπορεί να επηρεάσει την επόμενη σεζόν η έκβαση του τελικού:

«Όχι, δεν έχει να κάνει το κύπελλο με την επόμενη σεζόν, αυτό αφορά μόνο την ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα παίξουμε. Όταν ξέρεις όταν έχεις κάνει τη δουλειά σου στον καλύτερο βαθμό που μπορείς, φεύγεις πάντα με ψηλά το κεφάλι. Σίγουρα όμως αυτό θα επιφέρει και μία αναστάτωση-απογοήτευση, κερδίζοντας όμως το κύπελλο θα σου φέρει μία χαρά στο κλείσιμο της σεζόν».

Αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα:

«Ναι, δεν μπορώ να πω όχι γιατί θα είμαι… ψεύτης. Οπότε ναι, πήραμε τις αποφάσεις μας».

Αν υπήρξε κάτι που εστίασε περισσότερο στις ομιλίες του στους ποδοσφαιριστές αυτές τις μέρες:

«Υπήρξαν κουβέντες που έγιναν τόσο ομαδικά όσο και προσωπικά, τονίζοντας σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα που πιστεύω ότι θα βοηθούσαν μαζί τους. Έχουμε δουλέψει πολύ αυτή τη σεζόν, έχουμε παίκτες που ξέρουν ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουν στο γήπεδο και γενικά σαν ομάδα δεν ήμασταν ποτέ κατώτεροι του αντιπάλου, όσον αφορά την εικόνα μας».

Για τον ορισμό του Μπριχ:

«Ήρθα εδώ με σκοπό να μη μιλήσω για τα όσα έχουν γίνει κατά μας τη φετινή σεζόν με την διαιτησία. Σίγουρα το γεγονός ότι ένας διαιτητής θα έρθει να σφυρίξει τον τελικό απόλυτα συγκεντρωμένος, βοηθά και τις δύο ομάδες ώστε να αφοσιωθούν αποκλειστικά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι».

Για το γεγονός ότι το ματς θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο και για τη γενική αναστάτωση με την έδρα του τελικού:

«Σίγουρα είναι ένα μειονέκτημα και για τις δύο ομάδες, όχι μόνο για εμάς. Όσα έγιναν με τον τελικό πλήττουν την Ελλάδα ως χώρα, όχι ως ποδόσφαιρο. Ο τελικός κυπέλλου είναι μία γιορτή, είναι η πιο παλιά διοργάνωση και πρέπει να γίνεται με κόσμο, όχι με άδεια γήπεδα. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο υποφέρει από πολλά πράγματα και όλα αυτά που συμβαίνουν το κρατούν πίσω για τα συμφέροντα μερικών».

Αν το γεγονός ότι μία κατάκτηση του κυπέλλου οδηγεί την ομάδα στα προκριματικά του Europa League αποτελεί έναν ακόμη μοχλό πίεσης ή κίνητρο:

«Το μόνο κίνητρο είναι να σηκώσουμε το τρόπαιο ψηλά και να είμαστε χαρούμενοι μετά το τέλος του αγώνα. Αυτοί οι αγώνες είναι πάντα ιδιαίτεροι, είναι ένας τελικός και αυτό από μόνο του αποτελεί μία μεγάλη υπόθεση».


Τελευταία νέα

«Βλέπει ζεστά την περίπτωση Μπάμπα η Μπρέντφορντ»

Τα βλέμματα από την Αγγλία φαίνεται πως έχει τραβήξει ο Μπάμπα Ράχμαν, που κάνει εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα...

Στην ίδια κατηγορία