Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Λινάρδος: «Χτίζεται κάτι πολύ καλό στον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Ο Δημοσθένης Λινάρδος αφήνει τον Ολυμπιακό και ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο νέος κεντρικός των κυπελλούχων Ελλάδας συστήνεται μέσω της FORZA, μιλά για τη μεταγραφή του στον Δικέφαλο, δίνοντας το δικό του στίγμα για τα όσα περιμένει από τη νέα σεζόν.

Ποιές οι πρώτες σου σκέψεις για τη μεταγραφή σου στον ΠΑΟΚ;

«Πέρσι ήταν η πρώτη μου χρονιά πρωταθλητισμού και είμαι αρκετά χαρούμενος που έρχομαι σε μια ομάδα που κάνει ακριβώς αυτό, κι έχει υψηλούς στόχους. Ο ΠΑΟΚ είναι ένας από τους μεγάλους συλλόγους- οργανισμούς της χώρας. Αυτό που ξεχώρισα πέρσι ως αντίπαλος, ήταν η μαχητικότητα που έβγαζε η ομάδα. Είναι βασικό να υπάρχει αγωνιστικός εγωισμός, να θες να γίνεσαι καλύτερος».

Τι θα ήθελες να έχει πετύχει ομάδα στο τέλος της ερχόμενης σεζόν;

«Στο τέλος της επόμενης χρονιάς θέλω να έχω «αδειάσει» τόσο σωματικά, όσο και από συναισθήματα. Να πω ότι τα έχουμε δώσει όλα. Θέλω να πάρουμε τίτλους, είναι πολύ σημαντικό και για εμένα και για την ομάδα. Νομίζω ότι αυτό που χτίζεται στον ΠΑΟΚ είναι κάτι πάρα πολύ καλό και θεωρώ ότι θα είμαστε πρωταγωνιστές. Βέβαια, το επίπεδο του αθλήματος ανεβαίνει κάθε χρονιά, κι έτσι ανεβαίνει το επίπεδο και της κάθε ομάδας. Εγώ προσωπικά δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, θέλω να τα έχουμε δώσει όλα».

Πως βλέπεις το επόμενο πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό;

«Όταν ενισχύονται οι λεγόμενες «μικρομεσαίες» ομάδες, τόσο καλύτερος αναγκάζεσαι να γίνεσαι κι εσύ. Εμείς θέλουμε πολλές καλές ομάδες, να υπάρχει ανταγωνισμός για να βελτιώνεσαι κι εσύ. Το καλύτερο για εμένα είναι να βλέπω νεαρούς, Έλληνες και ξένους να παίρνουν ρόλο στις ομάδες. Χρειαζόμαστε τη δίψα του νέου αθλητή που θέλει να πετύχει. Και σε αυτό το σημείο θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε Μίλωνα και Κηφισιά, είναι σημαντικό για το ελληνικό βόλεϊ το ότι οι κ. Ψάρρας και Χριστοφιδέλης δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά».

Τι «εικόνες» έχεις από την πρώτη σου θητεία στη Θεσσαλονίκη;

«Είχα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη στην ηλικία των 20, ήταν η πρώτη φορά που έφευγα από την πόλη μου, την Πάτρα, και εντάχθηκα σε μια πάρα πολύ οργανωμένη ομάδα, τον Πήγασο Πολίχνης. Με την ευκαιρία θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια και για την άνοδο στη Volley League. Η Θεσσαλονίκη για εμένα είναι ξεχωριστή. Η γεύση και οι άνθρωποι της σε κερδίζουν σε αυτή την πόλη. Υπάρχει ένα κλίμα ηρεμίας που σε βοηθάει να μην βρίσκεσαι συνέχεια στα όρια σου».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Η καθημερινότητα νομίζω ότι είναι πάνω- κάτω η ίδια για όλους. Προφανώς υπάρχει η προπόνηση, με μπάλα ή στο γυμναστήριο και στον ελεύθερο μου χρόνο, ίσως πάω για έναν καφέ. Επίσης, μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, ενώ πηγαίνω αρκετά συχνά στον κινηματογράφο. Το άθλημα και η σκέψη για αυτό σου τρώει παρά πολλές ώρες μέσα στη μέρα. Οπότε κάποιες φορές είναι καλό να κάνουμε κάτι διαφορετικό για να ξεφεύγει το μυαλό μας».

Πως ξεκίνησε η πορεία σου στο βόλεϊ;

«Η ενασχόληση μου με το βόλεϊ ξεκίνησε στα 13 μου χρόνια, και έτσι κόλλησα. Επαγγελματικά άρχισα να ασχολούμαι συγκυριακά. Το ήθελα από τα 17 μου χρόνια, άλλα παράλληλα σπούδαζα δημοσιογραφία σε ιδιωτική σχολή. Ήταν κάτι που μου άρεσε αλλά ένα ζήτημα με ανάγκασε να το αφήσω και να αφοσιωθώ στην οικογενειακή επιχείρηση. Λίγο αργότερα, αποφάσισα να κυνηγήσω μέχρι τέλους το βόλεϊ. Ρίσκαρα, με στόχο να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Στη δική μου κορυφή».


Τελευταία νέα

Άγριος καυγάς ανάμεσα σε Εμπαπέ και Αλ Κελαϊφί

Σύμφωνα με την Parisien, Κίλιαν Εμπαπέ και Νασέρ Αλ Κελαϊφί ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση λίγα λεπτά πριν από το...

Στην ίδια κατηγορία