Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Λέκο: «Μπορούμε να κερδίσουμε τους πάντες»

Δημοφιλή

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του παιχνιδιού της Χάιντουκ Σπλιτ με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο προπονητής της κροατικής ομάδας, Ιβάν Λέκο, που ξέρει καλά τον Δικέφαλο από την παρουσία του στην ομάδα, ως βοηθός του Ιγκόρ Τούντορ.

Έτσι, μίλησε και για τους «ασπρόμαυρους», αλλά και για τις επιτυχίες τους τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας στην αρχή των δηλώσεων του:

«Όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ ως βοηθός προπονητής, άρχισε να χτίζεται αυτή ομάδα. Ο πρόεδρος ήθελε να «γκρεμίσει» τον Ολυμπιακό από την κορυφή, να γίνει αυτός πρώτος και τα κατάφερε. Με πολλές επενδύσεις, πολλά χρήματα. Τα τελευταία τέσσερα, πέντε χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει πάρει πρωταθλήματα και κύπελλα, έχει αυτή τη νοοτροπία».

Για τη δική του προσέγγιση στο παιχνίδι:

«Κάθε αγώνας έχει τη δική του ιστορία και κουβαλάει κάτι ξεχωριστό. Θέλεις πάντα να γνωρίζεις τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου σου, ούτως ώστε να μπορέσεις να προετοιμάσεις καλύτερα την ομάδα σου. Πιστεύω στην ομάδα μου, μπορούμε να παρατάξουμε στο γήπεδο ένταση και ποιότητα, έχοντας απέναντι μας έναν αντίπαλο που είναι σίγουρα πιο έμπειρος από μας σε τέτοια παιχνιδια, πιο πλούσια και πιο ακριβή ομάδα από εμάς. Ωστόσο, πιστεύω πραγματικά ότι θα παίξουμε καλά και στα δύο παιχνίδια, κι ότι έχουμε πραγματικές πιθανότητες να προκριθούμε».

Για το αν η παθιασμένη ατμόσφαιρα, μετά το sold out, φέρει υπερβολική πίεση στην ομάδα του:

«Δεν θέλω να έχουμε μια ήσυχη ατμόσφαιρα. Είμαστε η Χάιντουκ, αγαπάμε αυτή την τρέλα, είμαστε… τρελοί. Στο τέλος, μόνο αυτά που συμβαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετράνε, και για αυτό είναι σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό.

Εδώ και ημέρες λέμε ότι ηρεμία και η συγκέντρωση είναι τα δύο πιο σημαντικά πράγματα. Από την άλλη, έχω την πίστη ότι είμαστε αρκετά καλοί για να κερδίσουμε τους πάντες. Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον ΠΑΟΚ, το κλαμπ και τον προπονητή, αλλά πιστεύω πολύ στην ομάδα μου και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι. Ανυπομονούμε να ξεκινήσει το παιχνίδι».

Για το κατά πόσο η ατμόσφαιρα μπορεί να επηρεάσει τον ΠΑΟΚ:

«Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο ποιότητας και η ατμόσφαιρα δεν θα σημαίνει τίποτα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ωστόσο πιστεύω ότι έχουμε το μομέντουμ, έχουμε ρυθμό και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι αυτοί δεν βρίσκονται ακόμα στο 100%. Και οι δύο ομάδες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, κι ο καλύτερος θα πάρει την πρόκριση».


Τελευταία νέα

Ανεβάζει στροφές για την τελευταία μάχη ο ΠΑΟΚ

Την προετοιμασία του για την τελευταία «μάχη» του πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη συνεχίζει ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό...

Στην ίδια κατηγορία