Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κυπελλούχος Ισπανίας μετά από 40 χρόνια η Μπιλμπάο!

Δημοφιλή

Το πρώτο της Κύπελλο μετά από 40 χρόνια πανηγύρισε χθες (6/4) η Αθλέτικ Μπιλμπάο που επικράτησε στα πέναλτι της Μαγιόρκα (1-1 κ.δ., 4-2 πεν.) και σήκωσε το 24ο Copa Del Rey της ιστορίας της.

Oι έξι τελευταίες παρουσίες της Αθλέτικ Μπιλμπάο σε τελικό Copa Del Rey στέφθηκαν από αποτυχία, όμως ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του έφεραν ξανά την «Βασίλισσα» του θεσμού στον θρόνο της.

Το ματς

H Μαγιόρκα στην πρώτη της συμμετοχή σε τελικό μετά το 2003, μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο και άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Ντάνι Ροντρίγκες να βάζει «φωτιά» στην εξέδρα που φιλοξενούσε τους νησιώτες.

Η Μπιλμπάο, στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της και με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου βρήκε το γκολ της ισοφάρισης, με τον Σανθέτ στο 50′ να φέρνει το ματς στα ίσα ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο υπόλοιπο της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν άλλαξε κάτι παρά τις ευκαιρίες των δύο ομάδων, με τον τελικό να οδηγείται στην παράταση, όπου και πάλι δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να λύνουν τις διαφορές τους στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Στην διαδικασία των πέναλτι οι Μορλάνες και Ράντονιτς ήταν οι μοιραίοι για την Μαγιόρκα αφού αστόχησαν στις εκτελέσεις τους, με τους Βάσκους να έχουν απόλυτη ευστοχία, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου, επικρατώντας με 4-2 στα πέναλτι.

Τα πέναλτι
Μουρίτσι: Γκολ, 0-1
Ραούλ Γκαρθία: Γκολ, 1-1
Μορλάνες: Απόκρουση, 1-1
Μουνιαΐν: Γκολ, 2-1
Ράντονιτς: Άουτ, 2-1
Βέσγκα: Γκολ, 3-1
Σάντσεθ: Γκολ, 3-2
Μπερενγκέρ: Γκολ, 4-2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Εξετάζει την περίπτωση του Φλικ η Τσέλσι

Το μέλλον του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στον πάγκο της Τσέλσι είναι αβέβαιο και φτάνοντας στο τέλος της σεζόν, οι φήμες...

Στην ίδια κατηγορία