Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κόρφας: «Δεν ξεχνώ τις στιγμές με τον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ έδωσε ο Τζον Κόρφας, με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα για το All Star Game και την διάκρισή του στο ελληνικό Hall of Fame.

Ο «Τεν Τεν» μίλησε για τον αποκλεισμό του από την Εθνική Ελλάδας, αλλά και τις στιγμές που ξεχωρίζει από την καριέρα του.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Νοιώθω καλά είμαι υπερήφανος που με τίμησε ο ΕΣΑΚΕ. Μου έκανε εντύπωση γιατί διαπίστωσα πως ο κόσμος με θυμάται ακόμη.

Ήρθα στην Ελλάδα το 1984 με τους ΑΧΕΠΑΝΣ. Κάποιος από τον ΠΑΟΚ με είδε, τους άρεσα και δύο χρόνια μετά όταν τελείωσα το κολέγιο με πήραν τηλέφωνο κι έτσι ήρθα στην Ελλάδα».

Για την γροθιά που έδωσε στον Ζόραν Ράντονιτς στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα το 1989 για την διοργάνωση του Κυπέλλου Κόρατς:

«Αυτός δεν ήθελε να παίξει μπάσκετ ήθελε να κάνει ζημιά στο παιχνίδι και δυστυχώς εγώ σε εκείνη τη φάση έχασα το μυαλό μου. Και μιλούσε και με χτυπούσε. Μετά από χρόνια ο Μπάνε που γνώριζε πράγματα στον Ερυθρό Αστέρα μου είχε πει πως ο συγκεκριμένος παίκτης υπηρετούσε στο στρατό και είχε έρθει ειδικά για αυτό το ματς».

Για τον αποκλεισμό του από την Εθνική Ελλάδος είπε:

«Ακόμη είμαι θυμωμένος με αυτό. Έχασα πάρα πολλά. Τιμωρήθηκα για 3 χρόνια έχασα τα καλύτερα μου χρόνια καθώς δεν έπαιζα στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ. Ήταν κάτι που μου χάλασε την καριέρα».

Για τις στιγμές που ξεχωρίζει στην καριέρα του:

«Οι δυο στιγμές που ξεχωρίζω στην καριέρα μου είναι το 1992 και την κατάκτηση του πρωταθλήματος απέναντι στον Άρη. Και η δεύτερη η κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς στο παιχνίδι με την Στεφανέλ.

Ο Γκάλης ήταν σπουδαίος αντίπαλος, μπορεί να έπαιζες πολύ καλή άμυνα απέναντι του και να έβαζε 40 πόντους. Ο Γιαννάκης έκανε τα πάντα, επίθεση, άμυνα, ριμπάουντ, ασίστ. Και οι δυο ήταν μεγάλοι παίκτες, έκαναν διαφορετικά πράγματα».


Τελευταία νέα

Υπέροχες στιγμές στο τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης» (pics-video)

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ το elite τουρνουά «Παναγιώτης Κατσούρης», η οποία έκανε μια αποτίμηση ενός...

Στην ίδια κατηγορία