Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κωνσταντίνος Καστίδης: Φέτος είναι η χρονιά του

Δημοφιλή

Εχοντας αφήσει οριστικά πίσω του τις ατυχίες με τους αλλεπάλληλους τραυματισμούς, ο Κωνσταντίνος Καστίδης έχει καθιερωθεί φέτος ως βασικό στέλεχος της Κ-19 του ΠΑΟΚ, όντας διεθνής και με την εθνική μας ομάδα των νέων.

Γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου 2005, άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στο χωριό του, στο Περιθώρι Δράμας. Στην τοπική ακαδημία έμεινε για δύο χρόνια, συνεχίζοντας για άλλα τέσσερα χρόνια στις υποδομές του Ακρίτα Νευροκοπίου. Εκεί εξελίχτηκε, φθάνοντας να είναι βασικό στέλεχος και αρχηγός στη μικτή ομάδα της Δράμας σε επίπεδο παίδων, μετέπειτα και στην αντίστοιχη των νέων.

Σε ηλικία 14,5 ετών εντάχθηκε στην ακαδημία του ΠΑΟΚ (το ίδιο χρονικό διάστημα είχε έντονα ενδιαφερθεί και η ΑΕΚ). Καθιερώθηκε αμέσως στην Κ-15, με την οποία πέτυχε, αν και στόπερ, δεκαεννέα γκολ στη διάρκεια της σεζόν (σε φιλικούς κι επίσημους αγώνες).

Την ανοδική του πορεία διέκοψε προσωρινά μια χειρουργική επέμβαση, που κρίθηκε αναγκαία μετά από τη δεύτερη εξάρθρωση ωμοπλάτης, που υπέστη. Κι όταν επανήλθε, ήταν από τους μικρότερους παίκτες-μαζί με τον Γκουστάβο Βαρέλα-που έπαιξε πριν δύο χρόνια με την Κ-19 του Δικεφάλου στο Γιουθ Λιγκ κόντρα στη Ζίλινα. Την περσινή σεζόν υποχρεώθηκε σε μόλις τρεις συμμετοχές με την ομάδα νέων, μια και ένας νέος τραυματισμός-κάταγμα κλείδας-τον προπερασμένο Οκτώβριο τον άφησε εκτός δράσης για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Φέτος, ο ύψους 1,81 μ. κεντρικός αμυντικός (από μικρός αγωνίζονταν ως στόπερ, αν και στον ΠΑΟΚ έχει αγωνιστεί και ως δεξί μπακ και ως αμυντικό χαφ) είναι βασικό στέλεχος της Κ-19 με συνολικά εννέα συμμετοχές. Παράλληλα, συμμετείχε με την εθνική νέων στον προκριματικό όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξήχθη πρόσφατα στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφάλισε την πρόκριση της στην ελίτ φάση του Μαρτίου (και με απώτερο στόχο στα τελικά της Βόρειας Ιρλανδίας, που θα γίνουν τέσσερις μήνες μετά).

Το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν.

Ο πατέρας του, Βασίλης Καστίδης, είχε φθάσει ν’ αγωνίζεται με τον Πανδραμαϊκό στα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι τη Γ΄ εθνική κατηγορία. Παραμένει ενεργός στο χώρο του ποδοσφαίρου, όντας αντιπρόεδρος στην ΕΠΣ Δράμας.


Τελευταία νέα

Κυριάκος: «Ευχαριστούμε την πιο υπέροχη Τούμπα των τελευταίων ετών»

Mε ανάρτησή του ο Κυριάκος Κυριάκος στάθηκε στην τρομερή δύναμη που έδωσε στην ομάδα η Τούμπα, ζητώντας απ' όλους...

Στην ίδια κατηγορία