Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

«Κολλημένος» με τα γκολ!

Δημοφιλή

Πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος Κ-19, ο Χρήστος Τζόλης έφθασε ήδη διψήφιο αριθμό τερμάτων. Και σε έντεκα συμμετοχές με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, μετράει δέκα γκολ.  Ποια ήταν η πορεία, που ακολούθησε από μικρός ο Τζόλης μέχρι σήμερα;

Γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου 2002, άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στον Πεντάλοφο, περιοχή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Στην τοπική ομάδα της Δόξας είχε προπονητή τον Χριστόδουλο Αλεξάνδρου, ο οποίος δούλευε παράλληλα και στην ακαδημία του ΠΑΟΚ. Ο Κύπριος προπονητής διέκρινε το ταλέντο του και έτσι ο Τζόλης, σε ηλικία οχτώ χρόνων, εντάχθηκε στις υποδομές του Δικεφάλου. Για μια χρονιά, όμως, έπαιζε παράλληλα και στη Δόξα Πενταλόφου και στον ΠΑΟΚ, διανύοντας καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα, προκειμένου να μετακινείται από τον Πεντάλοφο μέχρι την Πυλαία (γήπεδα Champions) και πίσω, συμμετέχοντας σε προπονήσεις και παιχνίδια και των δύο ομάδων!

Με την ακαδημία του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε πολλά τουρνουά στο εξωτερικό, όπου έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του. Πρώτο ταξίδι ήταν στη Λειψία, ενώ το όνομα του άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστό, όταν με την Κ-12 σκόραρε στην προ εξαετίας εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μπαρτσελόνα με 2-1. Ένα χρόνο αργότερα διακρίθηκε στο τουρνουά «Λέναρντ Γιόχανσον» στη Σουηδία, ενώ εξίσου πετυχημένη ήταν η παρουσία του και σε τουρνουά στο Ανόβερο, στη Μόσχα και στο Μπλαγκόεβγκραντ.

Η… ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Το 2015 αναχώρησε οικογενειακώς για τη Φρανκφούρτη, όπου έπαιξε ποδόσφαιρο στην τοπική ομάδα της Ρόζενχοφ. Κι όταν μετά από δύο χρόνια παραμονής στη Γερμανία επέστρεψε στην Ελλάδα, βρήκε την πόρτα του ΠΑΟΚ ανοιχτή, όπως τον είχαν διαβεβαιώσει εξαρχής οι άνθρωποι του Δικεφάλου. Για τον Τζόλη είχαν ενδιαφερθεί πολλές ομάδες (ανάμεσα τους και οι Ολυμπιακός, Ατρόμητος και Ξάνθη), αλλά ο νεαρός παίκτης δεν είχε κανένα λόγο να μην επιστρέψει στην ομάδα, που αγαπούσε από πιτσιρικάς.

Την περσινή σεζόν αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ της Κ-17, πετυχαίνοντας 26 γκολ σε σύνολο 24 εμφανίσεων. Και το καλοκαίρι πήρε προαγωγή για την Κ-19, όπου ο Πάμπλο Γκαρσία τον έχει καθιερώσει στο βασικό σχήμα ενδεκάδας. Πέρα από όλα τα άλλα, έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, είτε ως φορ, είτε ως δεύτερος επιθετικός, είτε και στις πλευρές.

Φυσικά, ο ύψους 1,74 μ. επιθετικός είναι και διεθνής. Και πλέον καλείται στην εθνική Κ-19, όπου προπονητής είναι ο Νίκος Κεχαγιάς.

ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Στο προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Τζόλη. Κοινή είναι, άλλωστε, η επιθυμία και των δύο πλευρών να πορευτούν μαζί και στα χρόνια, που ακολουθούν. Οσο για τον 18χρονο επιθετικό, αισιοδοξεί ότι δεν θ’ αργήσει πολύ η στιγμή, που θα χτυπήσει την πόρτα και της πρώτης ομάδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Πλησιάζει στην Μπούντουτσνοστ πρώην του ΠΑΟΚ

Ο Ντέρεκ Ογκμπέιντε, ο οποίος έχει περάσει και από τον ΠΑΟΚ, είναι αρκετά πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του...

Στην ίδια κατηγορία