Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κλήρωση πλέι οφ: Μακριά από Οσασούνα και Μπεσικτάς

Δημοφιλή

Όποιος νομίζει ότι τα προκριματικά του Conference League είναι ένας υγιεινός περίπατος για τα φαβορί ας το ξανασκεφτεί. Δεν ήταν μόνο τα όσα πέρασε ο ΠΑΟΚ μέχρι να περάσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. Υπήρξαν κι άλλα φαβορί που είπαν το… ποίημα από νωρίς.

Πάρτε για παράδειγμα την Βασιλεία που θα έμπαινε στη σημερινή κλήρωση για τα πλέι-οφ με το τρίτο μεγαλύτερο συλλογικό ranking από όλες τις ομάδες της διοργάνωσης (53.000) και η οποία αποχαιρέτισε νωρίς με θύτη την Τομπόλ Κοστανάι από το Καζακστάν.

Αυτή είναι λοιπόν η επόμενη «υποχρέωση» του ΠΑΟΚ (αλλά και του Άρη). Η σημερινή κλήρωση για τα πλέι-οφ του Conference League, η οποία θα διεξαχθεί πριν από τις αναμετρήσεις για τον 3ο προκριματικό.

Τόσο, ο Δικέφαλος (που θα μπει στην κλήρωση ως ζευγάρι με την Χάιντουκ), όσο και οι κιτρινόμαυροι (που θα μπουν στην κλήρωση ως ζευγάρι με την Ντινάμο Κιέβου), αλλά και ο Ολυμπιακός που θα μπει ως πιθανός ηττημένος του ζευγαριού με την Γκενκ για τον 3ο προκριματικό του Europa League θα βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών (τον Άρη τον τραβάνε οι Ουκρανοί) και περιμένουν μία όσο το δυνατόν πιο βατή κλήρωση, σε αυτό που μπορεί να αποδειχθεί το τελευταίο εμπόδιο πριν την είσοδο στους ομίλους του Conference League.

Από την λίστα των ομάδων που θα έμπαιναν στους ισχυρούς, ήδη δύο ομάδες (η Βασιλεία και η Κλουζ) αποκλείστηκαν από τον 2ο προκριματικό κι αυτό είχε θετικό αντίκτυπο για τις δύο ελληνικές ομάδες, αφού η πολύ ισχυρή Φιορεντίνα ανέβηκε στο γκρουπ των ισχυρών και παύει να αποτελεί πιθανό αντίπαλο, κάτι που ισχύει και για την Μπόντο Γκλιμτ από την Νορβηγία.

Οι ομάδες / ζευγάρια που θα μπουν στην κληρωτίδα για τα πλέι-οφ του Conference League στο γκρουπ των ισχυρών είναι οι εξής: Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Νικητής ζευγαριού Μπριζ – ΚΑ Ακιουρέιρι, Ηττημένος ζευγαριού Ολυμπιακός – Γκενκ, Νικητής ζευγαριού Σάντα Κολόμα – Άλκμααρ, Ηττημένος ζευγαριού Σλάβια Πράγας – Ντνίπρο, Νικητής ζευγαριού Γάνδη – Πογκόν,  Νικητής ζευγαριού Άρης – Ντινάμο Κιέβου,  Νικητής ζευγαριού Φενέρμπαχτσε – Μάριμπορ, Λιλ, Νικητής ζευγαριού Ομόνοια – Μίντιλαντ, Νικητής ζευγαριού Σαμπάχ – Παρτιζάν, Νικητής ζευγαριού Χάιντουκ – ΠΑΟΚ, Νικητής ζευγαριού ΑΕΚ Λάρνακας – Μακάμπι Τελ-Αβίβ, Νικητής ζευγαριού Βικτόρια Πλζεν – Γκζίρα, Αστον Βίλα, Φιορεντίνα, Νικητής ζευγαριού Μπόντο Γκλιμτ – Πιουνίκ Ερεβάν.

Στην λίστα των πιθανών αντιπάλων ΠΑΟΚ και Άρη υπάρχουν 16 ζευγάρια και η ισπανική Οσασούνα, που καλό θα ήταν να μην έρθει σε καμία από τις δύο ελληνικές ομάδες. Αναλυτικά οι ομάδες που θα βρίσκονται στο γκρουπ των ανίσχυρων στην κλήρωση για τα πλέι-οφ του Conference League είναι οι εξής:

Νικητής ζευγαριού Λεχ Πόζναν – Σπάρτακ Τρνάβα, Οσασούνα, Νικητής ζευγαριού Ραπίντ Βιέννης – Ντέμπρετσεν, Νικητής ζευγαριού Χάποελ Μπερ-Σεβά – Λέφσκι Σόφιας, Νικητής ζευγαριού Χιμέρνιαν – Λουκέρνη, Νικητής ζευγαριού Ντίλα Γκόρι – ΑΠΟΕΛ, Νικητής ζευγαριού Μπεσίκτας – Νέφτσι Μπακού, Νικητής ζευγαριού Τβέντε – Ρίγα, Νικητής ζευγαριού Β36 Τόρσαβν – Ριέκα, Νικητής ζευγαριού Αρόουκα – Μπραν, Νικητής ζευγαριού Τσέλιε – Νέμαν Γκρόντνο, Νικητής ζευγαριού Στεάουα – Νόρτζελαντ, Νικητής ζευγαριού Λέγκια Βαρσοβίας – Αούστρια Βιέννης, Νικητής ζευγαριού Ρόζενμποργκ – Χαρτς, Νικητής ζευγαριού Τομπόλ Κοστανάι – Ντέρι Σίτι, Νικητής ζευγαριού Άδανα Ντεμίρσπορ – Όσιεκ, Νικητής ζευγαριού Σέπσι – Ακτόμπε.

Με μία πρώτη ματιά σε αυτούς τους πιθανούς αντιπάλους για τον ΠΑΟΚ υπάρχουν δύο που ξεχωρίζουν και πρέπει να αποφευχθούν πάση θυσία. Αυτές είναι η Οσασούνα και η Μπεσικτάς, σε περίπτωση που οι Τούρκοι ξεπεράσουν το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού.

Είναι δύο ομάδες με τρομακτική ποιότητα, φανέλα, εμπειρία και βλέψεις για να πάνε μακριά στην διοργάνωση, κάτι που σημαίνει ότι καλό θα ήταν να μείνουν μακριά.

Πολύπλοκη μοιάζει και μία πιθανή κλήρωση με την Τβέντε ή την τουρκική Άδανα Ντεμίρσπορ και από εκεί και μετά υπάρχουν πολλές ομάδες που γεννούν ευχάριστες ή δυσάρεστες αναμνήσεις στον Δικέφαλο.

Πιθανό ας πούμε είναι ένα νέο αντάμωμα με την Λέφσκι Σόφιας ή την Ραπίντ Βιέννης που θυμίζουν δύο πολύ άσχημους καλοκαιρινούς αποκλεισμούς ή την Ριέκα που θυμίζει μία πολύ σημαντική πρόκριση επί κροατικού εδάφους πριν από δύο χρόνια.

Υπάρχει η Στεάουα με την οποία ο ΠΑΟΚ έπαιξε φιλικό πριν μερικές εβδομάδες, αλλά και μερικά «λουκούμια», όπως ο νικητής των ζευγαριών Σέπσι-Ακτόμπε, Τομπόλ Κοστανάι-Ντέρι Σίτι, Τσέλιε-Νέμαν Γκρόντνο και Αρόουκα-Μπραν. Καιρός δεν είναι μία φορά να χαμογελάσει η κληρωτίδα και στον ΠΑΟΚ;

 


Τελευταία νέα

Και τώρα… Παναθηναϊκός

Με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνορ να βρίσκεται σε τρελά «κέφια» αγγίζοντας το τριπλ-νταμπλ και την αύξηση των απολαβών του,...

Στην ίδια κατηγορία