Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κλαμπ Μπριζ ξέρω ποια είσαι!

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ έμαθε τον αντίπαλό τους στου «8» του Conference League, όπου βρέθηκε χάρη στην σπουδαία νίκη πρόκριση που πέτυχε επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος  θα αναμετρηθεί με την Κλαμπ Μπριζ όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής (15/03) στη Νιόν στα γραφεία της UEFA, με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 11 Απριλίου στο Βέλγιο και η ρεβάνς μια εβδομάδα μετά στην Τούμπα.

Πιο εύκολος, θεωρητικά πάντα, ο δρόμος του ΠΑΟΚ, συγκριτικά με εκείνον του Ολυμπιακού, ο οποίος θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Φενέρμπαχτσε και στη συνέχεια τον νικητή του Αστον Βίλα – Λιλ. Οσον αφορά τους «ασπρόμαυρους», η ομάδα της Θεσσαλονίκης αν αποκλείσει τους Βέλγους, τότε θα τεθούν αντιμέτωποι με τον νικητή του ζευγαριού Φιορεντίνα ή Πλζεν.

Για να φτάσει όμως εκεί, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θα πρέπει να βγάλει εκτός, όπως προαναφέρθηκε, την Κλαμπ Μπριζ, την οποία θα αντιμετωπίσει για τρίτη φορά στην ιστορία της. Το 2010/11 η κληρωτίδα είχε βγάλει αντιμέτωπους τους δύο συλλόγους για τους ομίλους του Europa League. Τότε οι δύο αναμετρήσεις είχαν ολοκληρωθεί δίχως νικητή με τελικό αποτέλεσμα 1-1. Τώρα συναντιούνται ξανά αρχικά στις 11 Απριλίου κι έπειτα στις 18 του μήνα, με φόντα τα ημιτελικά του Conference League.

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1891 με το όνομα «Brugsche Football Club» και το σύνθημα «Mens sana in corpore sano» που σημαίνει Ενα υγιές μυαλό σε ένα υγιές σώμα. Ο σύλλογος είχε Φλαμανδικό προσανατολισμό, αλλά πριν από την αναγνώριση, προέκυψαν συγκρούσεις μεταξύ των μελών, με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ενός δεύτερου συλλόγου με το όνομα «Football Club Brugeois». Μια άλλη συγχώνευση έλαβε χώρα το 1897, με το μη ακμάζον πλέον Football Club Brugeois να απορροφάται από την Brugsche Football Club. Ωστόσο, ο νέος σύλλογος διατήρησε τη γαλλική ονομασία.

Ο πρώτος αγώνας στο Βέλγιο θα διεξαχθεί στο «Γιαν Μπρέιντελ», το οποίο κατασκευάστηκε το 1975 και χρησιμοποιείται από τις δύο μεγάλες ομάδες της πόλης, την Κλαμπ και την Σερκλ. Πήρε το όνομά του από τον ηθικό αυτουργό του Όρθρου του Μπριζ, μία εξέγερση που οδήγησε στη Μάχη των Χρυσών Σπιρουνιών, όπου οι Φλαμανδοί νίκησαν το στρατό του Βασιλιά της Γαλλίας. Πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000, το γήπεδο ήταν γνωστό ως Olympiastadion (μετ. Ολυμπιακό Στάδιο). Μέχρι το 1999 αριθμούσε 18.000 θέσεις και έκτοτε 29.042.

Τον Μάιο του 2023 μετά από μια μικρή περίοδο διαπραγματεύσεων, η Κλαμπ Μπριζ ήρθε σε συμφωνία με την Σταντάρ Λιέγης με αποτέλεσμα ο Νορβηγός προπονητής, Ρόνι Ντέιλα να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου από τη νέα σεζόν.

Ο 48χρονος Ντέιλα «έχτισε» το όνομα του αρχικά στην Στρόμσγκοντσετ με την οποία κατέκτησε το Νορβηγικό πρωτάθλημα το 2013 και ακολούθησε η Σέλτικ, με την οποία κατέκτησε δύο φορές την σκωτσέζικη Premiership. Το επόμενο βήμα του ήταν στις ΗΠΑ και το MLS, όπου αναδείχθηκε και εκεί πρωταθλητής με την New York City. Ο Ντέιλα διαχέθηκε τον υπηρεσιακό προπονητή Ρικ Ντε Μιλ. Εως τώρα σε 48 αναμετρήσεις, έχει οδηγήσει την Κλαμπ Μπριζ σε 28 νίκες, 11 ισοπαλίες και εννέα ήττες.

Η Κλαμπ Μπριζ διαθέτει ένα «πολυβόλο» στο ρόστερ της. Ο λόγος για τον Ιγκόρ Τιάγκο ο οποίος έως τώρα έχει καταφέρει να σκοράρει 26 φορές σε 43 αναμετρήσεις, έχοντας παράλληλα και τέσσερις ασίστ! Τα εντυπωσιακά του νούμερα κίνησαν το ενδιαφέρον της Μπρέντφορντ η οποία με αστραπιαίες διαδικασίες κατάφερε να τον κάνει δικό της, ενόψει της νέας σεζόν.

Η αγγλική ομάδα δαπάνησε 33 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της και ουσιαστικά να αποτελεί πλέον την ακριβότερη αγορά στην ιστορία του συλλόγου. Ο 23χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός, που έχει και βουλγάρικο διαβατήριο, ξεπέρασε την μεταγραφή του Νέιθαν Κόλινς από την Γουλβς, που κόστισε στις «μέλισσες» 26,85 εκατ. ευρώ. Για τους Βέλγους από την άλλη ήταν η δεύτερη ακριβότερη πώληση της ιστορίας τους, πίσω μόνο από κείνη του Σαρλς Ντε Κέτελαρ στην Μίλαν αντί 36,5 εκατ. ευρώ.

Ο Ιγκόρ Τιάγκο πήγε το περασμένο καλοκαίρι στην βελγική ομάδα, η οποία πλήρωσε 7,9 εκατ. ευρώ στην Λουντογκόρετς. Θα ενσωματωθεί στην ομάδα από την 1η Ιουλίου και θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο, όπου θα υπάρχει και οψιόν για έναν ακόμη χρόνο. Μέχρι τότε θα είναι έτοιμος για τη μάχη με τον ΠΑΟΚ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Κωνσταντέλιας: «Σήμερα το… ευχαριστήθηκα!»

Πολυτιμότερος παίκτης του ντέρμπι με την ΑΕΚ αναδείχθηκε ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, σκόρερ δύο τερμάτων της ομάδας του. «Είχαμε χαρακτήρα. Από...

Στην ίδια κατηγορία