Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κιτσάκης: «Να φτάσω Λύρατζη και Τσαούση»

Δημοφιλή

Το «ρόδι» για τη φετινή σεζόν έσπασε ο ΠΑΟΚ Β που επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στην Ευκαρπία, για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League 2. Ένα από τα παιδιά που παίρνουν την πρώτη τους «γεύση» από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, είναι ο Βασίλης Κιτσάκης.

Ο 19χρονος μπακ, με ευχέρεια να αγωνίζεται τόσο στα δεξιά, όσο και στα αριστερά της άμυνας, βρίσκεται στην οικογένεια του ΠΑΟΚ από το 2016, και πέρασε ολόκληρη την εξελικτική διαδικασία ανάπτυξης στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες, όντας μέλος των ομάδων Κ17 και Κ19 που κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Ο νεαρός οπισθοφύλακας μίλησε μετά την επικράτηση επί της ΑΕΛ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πρώτες του εμπειρίες από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όπως και τον στόχο της μεγάλης ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη νίκη επί της ΑΕΛ:

«Αρχικά είμαστε πολύ χαρούμενοι όλο σαν ομάδα μετά από αυτή τη νίκη. Ήταν ένα πολύ όμορφο συναίσθημα, είχαμε και τους οπαδούς μας που μας υποστήριζαν. Νομίζω ότι κυριαρχήσαμε της ΑΕΛ σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο είχαμε την ατυχία με την αποβολή του Γκορντεζιάνι, αλλά καταφέραμε να πάρουμε αυτή τη νίκη».

Για την αντίδραση της ομάδας μετά την αποβολή:

«Πιστεύω ότι μετά την κόκκινη ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, είχαμε στο μυαλό μας πρώτα την άμυνα και μετά την επίθεση. Βοήθησαν όλα τα παιδιά για να έρθει το αποτέλεσμα, και όσοι ξεκίνησαν από την αρχή και τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή».

Για το αν του δίνει κίνητρο η παρουσία των Τσαούση και Λύρατζη στην πρώτη ομάδα, με δεδομένο ότι και ο ίδιος αγωνίζεται στις θέσεις των μπακ:

«Από μικρός παρακολουθούσα την πορεία και του Μάριου και του Λευτέρη. Αρχικά περισσότερο του δεύτερου, γιατί τότε αγωνιζόμουν μόνο ως δεξιός μπακ. Τώρα παίζω και στις δύο πλευρές. Παρακολουθώ τα παιχνίδια της πρώτης ομάδας και βλέπω ότι είναι πολύ βελτιωμένοι και έχουν βασικό ρόλο. Θέλω μια ημέρα να φτάσω κι εγώ εκεί που είναι αυτά τα παιδιά».

Για την πρώτη «εικόνα» από τη μετάβαση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τον στόχο της πρώτης ομάδας:

«Φέτος είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα και για τα παιδιά που έχουμε ανέβει από την Κ19. Οι ρυθμοί είναι εντελώς διαφορετικοί σε σχέση με τα πρωταθλήματα των ακαδημιών. Τώρα παίζουμε κόντρα σε άντρες, με ομάδες που θέλουν να ανέβουν στην πρώτη Εθνική, όπως παίξαμε κόντρα στην ΑΕΛ. Πιστεύω ότι αν δουλεύουμε καθημερινά και εξελισσόμαστε μέσα από τους αγώνες, θα έρθει η κλήση για να κάνουμε προπονήσεις και να βρεθούμε

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ Β πέραν του βαθμολογικού:

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να βελτιωνόμαστε κάθε μέρα, μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες. Επίσης, θέλουμε να δείχνουμε συνέχεια την ποιότητα που δεδομένα έχουμε ως ομάδα».

Για το δικό του αγωνιστικό προφίλ:

«Με δεδομένο ότι παίζω πλέον και αριστερό μπακ, πρέπει να βελτιώσω το αριστερό μου πόδι. Ακόμα δεν το χρησιμοποιώ πολύ, αλλά στις προπονήσεις το δουλεύω αρκετά. Επίσης θέλω να βελτιωθώ και σε άλλα τεχνικά κομμάτια του παιχνιδιού, όπως τα κουβαλήματα με τη μπάλα. Στα θετικά, νομίζω ότι έχω καλές αμυντικές τοποθετήσεις».


Τελευταία νέα

Παίζουν τα ρέστα τους στον 3ο τελικό με τη Νέα Ιωνία

Σ' ένα παιχνίδι δίχως αύριο, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ δίνει σήμερα στις 18.00 τον τρίτο τελικό του...

Στην ίδια κατηγορία