Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Καθηλωτικός ΠΑΟΚ κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ

Δημοφιλή

Καθηλωτικός ήταν ο ΠΑΟΚ mateco στο πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι του για το Basketball Champions League. Ο Δικέφαλος επικράτησε με 79-77 επί της -αήττητης μέχρι πρότινος- Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλη την αναμέτρηση, καταφέρνοντας να φτάσει σε μια υπερπολύτιμη νίκη για την συνέχεια του BCL.

Πλέον, η ομάδα του Φώτη Τακιανού βρίσκεται στο 2-1 στον όμιλό της, πατώντας ξανά στην κορυφή του γκρουπ.

«Καυτό» ξεκίνημα με 11-0 σερί

Ο Φώτης Τακιανός επέλεξε τους Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζας, Γκίλμορ και Άλστον ως την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι η Χάποελ ευστόχησε στα πρώτα δευτερόλεπτα σε τρίποντο του Ζούσμαν, ο ΠΑΟΚ έτρεξε στη συνέχεια σερί 11-0 με Γκίλμορ, Φρίντρικσον και Σχίζα! Η εκκίνηση των «ασπρόμαυρων» ήταν εξαιρετική στο πρώτο δεκάλεπτο, πιέζοντας ασφυκτικά στην άμυνα, ωστόσο το παιχνίδι ισορρόπησε στα μισά της πρώτης περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι ανέκαμψαν με Σμιθ και Ράντολφ μειώνοντας σε 11-9 και αναγκάζοντας, παράλληλα, τον κόουτς Τακιανό να πάρει τάιμ άουτ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου προσπέρασε η Χάποελ με τον Εντούρ (17-19), με τον ΠΑΟΚ mateco να έχει συμπληρώσει ομαδικά φάουλ από νωρίς. Με διαδοχικές άστοχες επιθέσεις για αμφότερες τις ομάδες ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος με σκορ 17-19.

Μπήκε ξανά σε ρόλο οδηγού ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος κατάφερε να προσπεράσει στο σκορ στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου με Τσιακμά, Τσαϊρέλη και Μαργαρίτη (29-25). Αύξησαν τη διαφορά τους στους πέντε (36-31) οι γηπεδούχοι με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Σμιθ, Γκίλμορ και Άλστον.

Οι «ασπρόμαυροι» κράτησαν τη διαφορά τους μέχρι το τέλος της περιόδου, βάζοντας τις προϋποθέσεις για μία ευρωπαϊκή νίκη.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 39-35 και τους «ασπρόμαυρους» να έχουν 60% ευστοχία στο τρίποντο, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 27%. Από 43% ευστοχία είχαν αμφότερες στο δίποντο, ενώ ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε στα ριμπάουντ (20 έναντι 18) μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά, ενώ είχε και διπλάσια λάθη (έξι έναντι τριών).

Στο +11 ο Δικέφαλος

Δεν μπήκε καλά ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος, με τον Ράντολφ να ισοφαρίζει στα πρώτα λεπτά (39-39). Μάλιστα, οι παίκτες του Φώτη Τακιανού «φορτώθηκαν» με τέσσερα ομαδικά φάουλ σε 2.5 λεπτά.

Μυθική εμφάνιση στο τρίτο μέρος
Μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου ο Δικέφαλος, όχι μόνο προσπέρασε, αλλά έχτισε διαφορά εννιά πόντων (49-40), με τους Γκίλμορ, Σμιθ και Άλστον να σκοράρουν.

Εκρηκτική ήταν η εμφάνιση των «ασπρόμαυρων» στη συνέχεια του τρίτου δεκαλέπτου, με τη διαφορά να εκτοξεύεται στους δέκα (61-51)! Οι 24 πόντοι του ΠΑΟΚ στην επίθεση σε συνδυασμό με τις καλές άμυνες, που έβγαλε του έδωσαν προβάδισμα με +11 στο τέλος του τρίτου μέρους (63-52).

Έχασε τη διαφορά, αλλά δεν… χάθηκε

Η διαφορά που «έχτισε» στο τρίτο δεκάλεπτο ο Δικέφαλος, την είδε να εξαφανίζεται στην τέταρτη περίοδο με την Χάποελ να κάνει σερί 7-0 (63-59).

Η Χάποελ ισοφάρισε 5.5 λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης (69-69) με διαδοχικές επιθέσεις των Λεμάρ και Σμιθ. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με Άλστον και Χάρισον ξεφεύγοντας ξανά στους πέντε (74-69).

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε «θρίλερ» στα τελευταία λεπτά, με τους γηπεδούχους να έχουν φορτωθεί με πέντε ομαδικά φάουλ. Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει 79-77!

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση το Σάββατο 18 Νοεμβρίου κόντρα στον Άρη για την 7η αγωνιστική της Basket League.

ΠΑΟΚ – Χάποελ Ιερουσαλήμ: 79-77

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φρίντρικσον, Χάρισον, Σχίζας, Γκίλμορ, Άλστον

Επιμέρους σκορ ανά περίοδο:

1η: 17-19
2η: 22-16
3η: 24-17
4η: 16-25

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 39-35, 63-52, 79-77

Τα στατιστικά του ματς:


Τελευταία νέα

Ισοπαλία με «buzzer beater» για τον ΠΑΟΚ Β

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, ΠΑΟΚ Β και ΠΟΤ Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, με δύο γκολ στις καθυστερήσεις και...

Στην ίδια κατηγορία