Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Καρδιοχτύπησε» αλλά πήρε την νίκη!

Δημοφιλή

Το Σάββατο (11/2) ο ΠΑΟΚ επέστεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε στο Παλατάκι επί του Κολοσσού με 89-82, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο Άρης Λυκογιάννης επέλεξε τους Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρο, Μαργαρίτη και Ρένφρο για να απαρτίσουν την αρχική πεντάδα του αγώνα.

Με καταιγισμό τριπόντων ξεκίνησε ο αγώνας, καθώς τόσο ο Δικέφαλος με τους Φράνκε και Σαλούστρο, όσο και οι φιλοξενούμενοι με τους Γιαννόπουλο και Χατζηδάκη πήραν προσπάθειες από τα 6.75.

Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση, η συνέχεια ήταν διαφορετική.

Έπειτα από έξι λεπτά το σκορ ήταν στο 10-10, με τους «ασπρόμαυρους» να μετράνε τρία λάθη!

Το σύνολο του Λυκογιάννη μπήκε πιο δυνατά στο ματς στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου, παίρνοντας προβάδισμα έξι πόντων τρία λεπτά πριν το τέλος (18-12).

Δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους πέτυχαν τρίποντα οι Πόλεϊ, Χαντς και Ράιλι, βάζοντας τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού, διότι βρισκόταν στο +10 (26-16).

Η διαφορά μεγάλωσε ακόμη περισσότερο στο φινάλε, καθώς ο Πόλεϊ ευστόχησε ξανά από τα 6.75, με το σκορ της πρώτης περιόδου να διαμορφώνεται σε 29-16.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι συνέχισαν όπως είχαν τελειώσει, καθώς ευστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα

Το προβάδισμα του Δικεφάλου έφτασε τους 20 πόντους (39-19) περίπου στα μισά της δεύτερης περιόδου, χάρη στους Πόλεϊ και Χαντς.

Απίθανο παιχνίδι έκανε ο Αμερικανός φόργουορντ  έχοντας 4/4 τρίποντα και 2/2 βολές σε 8.5 αγωνιστικά λεπτά!

Φορτσάτος ήταν στα τελευταία λεπτά της δεύτερης περιόδου ο Γιαννίκ Φράνκε, που μπήκε κι αυτός δυνατά στην εξίσωση του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 52-33, έχοντας 46% ευστοχία στο δίποντα και 50% στο τρίποντο, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν 20% και 46% αντίστοιχα.

Ο Κολοσσός, μετά την ανάπαυλα, μπήκε στο παρκέ, προκειμένου να μειώσει τη διαφορά, ωστόσο ο ΠΑΟΚ βρήκε απαντήσεις από τον Φράνκε, που εκτόξευσε τη διαφορά στο +23 (62-39).

Οι βάσεις για την πολυπόθητη νίκη είχαν μπει από νωρίς κι έτσι οι παίκτες του Λυκογιάννη έπαιξαν πιο ελεύθερα στο τρίτο δεκάλεπτο.

Παρά τη προσπάθεια των φιλοξενούμενων, ο Δικέφαλος παρέμεινε σε τροχιά… 20άρας και στην τρίτη περίοδο.

Το σκορ μετά τα πρώτα 30 λεπτά διαμορφώθηκε σε 67-52 με τα τελευταία δευτερόλεπτα να υπάρχουν αρκετές εντάσεις στους πάγκους

Η αναμέτρηση είχε κριθεί από νωρίς στην Πυλαία, αν και η διαφορά μειώθηκε αισθητά στο δεύτερο ημίχρονο. Οκτώ λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Κολοσσός βρισκόταν στο -13 (70-57), κάνοντας υπερπροσπάθεια για να φτάσει τον Δικέφαλο.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον Δικέφαλο στην τέταρτη περίοδο, καυώς είδε να «χαλάει» ό,τι είχε χτίσει μέχρι εκείνο το σημείο.

Το +25 δεν μπόρεσε να το κρατήσει, με την ομάδα του Παπαθεοδώρου να πετυχαίνει διαδοχικούς πόντους, κάνοντας το 76-58 τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε διαφορά ασφαλείας στο τελευταίο λεπτό και τα χρειάστηκε στο τέλος.

Τελικώς, ο Δικέφαλος κέρδισε τον Κολοσσό με σκορ 89-82.

Αρχική πεντάδα ΠΑΟΚ: Φράνκε, Ράιλι, Σαλούστρος, Μαργαρίτης, Ρένφρο

ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρόδου: 89-82

 


Τελευταία νέα

Τελευταία στιγμή του Μουργκ

Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή 19 Μαΐου παίζει τον τελικό των τελικών στο Χαριλάου κόντρα στον Άρη. Ο Δικέφαλος θέλει...

Στην ίδια κατηγορία