Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κανάτας: «Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός»

Δημοφιλή

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «City Of Primo» και στην εκπομπή «Full Επίθεση» φιλοξενήθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, Λευτέρης Κανάτας.

Ο Έλληνας τεχνικός σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο Δικέφαλος θα πρέπει να αποφύγει τον εφησυχασμό, παρά τη βαθμολογική διαφορά από τον δεύτερο Εργοτέλη, ώστε να κατακτήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός έκανε το δικό του σχόλιο για τον αγώνα της ανδρικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό: 

«Όλοι ΠΑΟΚτσήδες είμαστε. Υπάρχουν πολλά κομμάτια στην προπονητική. Αν μην ξεχνάμε ότι είναι ένα θέμα και το ψυχολογικό, όταν σκοράρεις και βρίσκεσαι μπροστά στο σκορ, η κατάσταση είναι διαφορετική. Υπάρχει πάντα και η μεταβλητή της τύχης. Δεν είναι μόνο η ικανότητα. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για να φτάσει η ομάδα του στο επιθετικό τρίτο. Το είδαμε αυτό από τον ΠΑΟΚ, ήταν πολυδιάστατος και είχε τρόπους να επιτεθεί. Ο Παναθηναϊκός δεν βασίζεται τόσο στην κυριαρχία, οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικό πλάνο. Όσο για τον ΠΑΟΚ, παίκτες και σταφ έκαναν την κάθε δυνατή προσπάθεια. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα».

Για τη μάχη της ομάδας του για το 18 πρωτάθλημα της: 

«Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Είμαστε κοντά στο πρωτάθλημα, αλλά θα το σηκώσεις μόνο αν είσαι μπροστά στο τέλος της τελευταίας αγωνιστικής. Βέβαια δεν αδικούμε τον εαυτό μας, ούτε την προσπάθεια που καταβάλλει ο ΑΣ ΠΑΟΚ, ο κ. Κατσαρής και ο Έφορος μας, κ. Βαρδαλής. Πηγαίνουμε βήμα- βήμα μέχρι το τέλος».

Για τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα: 

«Τα εχέγγυα  δημιουργούνται από τη διοίκηση, από εκεί ξεκινάμε. Έχουμε τη στήριξη από εκεί πέρα. Το επόμενο κομμάτι είναι των αθλητριών. Πριν από τρία χρόνια έγινε μια ανανέωση του ρόστερ, ένα «πάντρεμα» με τις έμπειρες που έδωσε μια νέα «σπίθα» για το πρωτάθλημα. Πρέπει να διαχεριζόμαστε τις νίκες, να μην εφησυχάζουμε. Παίζουμε ένα κυριαρχικό ποδόσφαιρο, είναι πρωτοπόρες και δεν αδικούμε τον εαυτό μας. Κερδίσαμε τον Εργοτέλη, είμαστε στους +7 αλλά δεν τελείωσε. Έχουμε αγώνα ακόμα».

Για τον ΠΑΟΚ Β της γυναικείας ομάδας: 

«Πριν δυο χρόνια υλοποιήθηκε η σκέψη να δημιουργηθεί τμήμα ακαδημιών του ΑΣ, και η συνέχεια ήταν να δημιουργηθεί η δεύτερη ομάδα. Υπάρχει μια αγαστή συνεργασία, υπάρχει μεταφορά αθλητριών. Ο πρωταθλητισμός θέλει τις ακαδημίες, χρειάζεται η ομοιογένεια και η κοινή φιλοσοφία. Είναι σημαντικό να υπάρχει η ίδια φιλοσοφία, προσέγγιση μεταξύ πρώτης ομάδας και ακαδημιών. Έτσι μειώνουμε τις αποστάσεις ανάμεσα στις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που ο ΠΑΟΚ Β κάνει πρωταθλητισμό, ακόμα κι αν δεν ανεβαίνει».

Για τον μεγάλο στόχο της Ευρώπης: 

«Η Ευρώπη είναι στόχος όλων μας. Είναι το κάτι παραπάνω. Βέβαια το δικό μας πρωτάθλημα δεν είναι όσο ανταγωνιστικό θα θέλαμε. Ο λόγος είναι ότι βλέπουμε τις διαφορές, όσο παίζουμε την Ευρώπη. Έχουμε βόρειο και νότιο όμιλο. Αν υπήρχε ένας όμιλος με δυνατές ομάδες, και σε μας θα έβαζαν ακόμα πιο δύσκολα, που τα θέλουμε για να βελτιωνόμαστε, και θα ανέβαινε το επίπεδο. Όταν προετοιμαζόμασταν για το Champions League αναγκαζόμασταν να δώσουμε φιλικά με άντρες, προκειμένου να έχουμε ανταγωνισμό».


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία