Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Καλοκαιρινά φιλικά, που δεν ξεχνιούνται

Δημοφιλή

Τα φιλικά του ΠΑΟΚ άρχισαν και… κορυφώνονται αυτές τις ημέρες στην Ολλανδία. Αξίζει να θυμηθούμε μερικούς από τους αγώνες προετοιμασίας των τελευταίων 13 ετών που έμειναν στη μνήμη για πολλούς και διάφορους αγωνιστικούς, και όχι μόνο, λόγους.

2008: ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙΣ

Μετά τη δύσκολη χρονιά του 2007, η διοίκηση Ζαγοράκη με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος, είχε αποφασίσει να προσδώσει ποιότητα στο ρόστερ, έτσι ώστε να αλλάξει και το στάτους της ομάδας. Οι ενδείξεις ότι η προσπάθεια πετυχαίνει φάνηκαν από τα καλοκαιρινά φιλικά. Στον αγώνα Πόρτο-ΠΑΟΚ 1-0 στις 16 Ιουλίου, η ομάδα του Σάντος ήταν πολύ δυνατή. Έχασε με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Λισάντρο, αν και ο Μπακαγιόκο είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά αστόχησε από τη βούλα. Σε εκείνο το ματς ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον Λίνο που μπήκε ως αλλαγή για τους Πορτογάλους και εντυπωσίασε. Ακόμη πιο έτοιμος ο ΠΑΟΚ ήταν στη φιλική αναμέτρηση της Τούμπας με την Ουντινέζε στις 6 Αυγούστου. Σε εκείνο το 3-1, ο Μουσλίμοβιτς έκανε ντεμπούτο με γκολ, ενώ σκόραραν και οι Αθανασιάδης, Λάκης. Για τους Ιταλούς ο Ντι Νατάλε.

2009: ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΜΑΤΣ

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το φιλικό. Ήταν 16 Ιουλίου και ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην Ολλανδία με τη Τσίβας του Μεξικού. Επί 90 λεπτά η ομάδα του Σάντος δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα με τίποτα! Οι βραχύσωμοι Μεξικάνοι έκαναν πλάκα και κέρδισαν με 1-0 σε μία δοκιμασία άνευ προηγουμένου.

2010: Η ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΕΤΑ

Ο Σάντος έφυγε, ο ΠΑΟΚ έφερε τον Ιταλό Μπερέτα, αλλά όσα έγιναν σε εκείνη την προετοιμασία επί Γερμανικού εδάφους τον απομάκρυναν μέσα σε 40 ημέρες. Η όλη κατάσταση και η χαοτική εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά με ΤΣΣΚΑ Σόφιας αλλά και Όφενμπαχ που χάθηκαν με 1-3, οδήγησαν στην άμεση απομάκρυνση του Μπερέτα. Αποκορύφωμα το σκηνικό της 20ης Ιουλίου όταν πριν το φιλικό Νυρεμβέργη-ΠΑΟΚ 1-1, ο Πάμπλο Γκαρσία έφυγε από το γήπεδο!

2012: ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Ο Μπόλονι έχει φύγει, ο Δώνης έχει αναλάβει, αλλά σε εκείνη την προετοιμασία το ρόστερ είναι πολύ-πολύ νεανικό. Ήταν η σεζόν που προσπαθούσαν να αναδειχθούν Κάτσε, Κίτσιου, Κωνσταντινίδης, Πόποβιτς και πολλοί άλλοι 20χρονοι. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, μία δύσκολη προετοιμασία με χαμηλή ποιότητα και… λίγα γκολ. Λίγα στην προπόνηση, λίγα και στα φιλικά. Τότε ο ΠΑΟΚ είχε μεταξύ άλλων αγώνων: ΠΑΟΚ-Οτελούλ 0-1, ΠΑΟΚ-Μαγιόρκα 0-0, ΠΑΟΚ-PSV 0-2.

2013: Η… ΚΑΚΗ ΕΞΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΝΙΣ

Ήταν η προετοιμασία του Στέφενς, με εκείνη την ομάδα που τότε είχε… εξαιρετική ποιότητα. Ο ΠΑΟΚ έδινε τότε προκριματικά για το Τσάμπιονς Λιγκ και λίγες ημέρες πριν τα ματς με την Μέταλιστ έπαιξε φιλικό με τη Νις. Στις 23 Ιουλίου ο αγώνας με τους Γάλλους έληξε 6-0! Ό τι έκαναν οι ασπρόμαυροι, έμπαινε μέσα! Έβαλαν και οι Γάλλοι δύο αυτογκόλ, ενώ σκόραραν και οι Αθανασιάδης(2), Γεωργιάδης, Κατσικάς. Όλη η ρέντα εξαντλήθηκε εκείνη τη βραδιά και μετά από λίγες ημέρες ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε με τους Ουκρανούς, έστω και αν μετά πήρε πρόκριση λόγω της τιμωρίας τους.

2014: ΣΕ ΝΑΠΟΛΙ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ

Με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο ο ΠΑΟΚ έπαιξε και στη Νάπολι (2/8) και στο Λονδίνο με την ΚΠΡ (9/8) εκείνο το καλοκαίρι. Ήταν τότε που παρ’ ολίγο να έπαιζε πλάγιο μπακ ο Γλύκος, ενώ στο Λονδίνο είχε χτυπήσει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης στο γόνατο σε μία πραγματικά πολύ κακή στιγμή.

2015: ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΟΛΣΕΝ

Με τον Τούντορ προπονητή το 2015 ο ΠΑΟΚ έδωσε λίγα φιλικά αφού είχε πολλά ευρωπαϊκά ματς. Πώς και πώς τότε όλοι περίμεναν το ντεμπούτο του Όλσεν στο τέρμα. Στο πρώτο παιχνίδι όμως και στην πρώτη πάσα πίσω από τον Βίτορ στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Μπόχουμ 3-4, ο Όλσεν δεν έκανε κοντρόλ και έτσι καταγράφηκε το πρώτο του λάθος.

2016: ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΟΡ

Άλλη εμπειρία αυτή… Το ζήσαμε και αυτό! Το φιλικό με το πιο μεγάλο σκορ, απέναντι στην ερασιτεχνική Σιλφόλντε. Ο ΠΑΟΚ με Ίβιτς προπονητή κέρδιζε με 14-0 σε ματς που κάποια στιγμή γινόταν υπολογισμοί μπας και χάθηκε κάποιο γκολ. Από τρία γκολ ο Περέιρα και ο Κλάους, από δύο Κουλούρης, Πέλκας και Δημητριάδης.

2017: ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΑΓΙΑΞ

Ένας ακόμη αγώνας με τον Άγιαξ… Φιλικός αυτή τη φορά, αλλά κάτω από πολύ-πολύ βαρύ κλίμα. Ο νεαρός Νούρι των Ολλανδών είχε εμφανίσει εκείνες τις ημέρες συμπτώματα μόνιμης εγκεφαλικής βλάβης και όλη η Ολλανδία ήταν συγκλονισμένη. Ο ΠΑΟΚ του Στανόγεβιτς βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Αιάντα, έπαιξε, έχασε με 4-2, αλλά όλα έγιναν στη σκιά του σοβαρού προβλήματος. Ο Νούρι που ξύπνησε από την καταστολή και από το κόμμα, δύο χρόνια μετά, με τον ΠΑΟΚ να του εύχεται εκ νέου στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν ξεχνά τον Νάσο! (pic)

Επτά χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του Νάσου Κωνσταντίνου επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία