Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Καλόγηρος-Σμυρλής: Ετοιμοι για το επόμενο βήμα

Δημοφιλή

Πορεία πρωταθλητισμού διέγραψε φέτος η Κ-19 του ΠΑΟΚ, έφθασε κοντά στη βρύση, αλλά τελικά δεν ήπιε νερό… Από τη φετινή παρουσία, πάντως, της ομάδας του Στέλιου Μαλεζά αναδείχθηκαν αρκετοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι την επόμενη σεζόν θα στελεχώσουν τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου στη Σούπερ Λιγκ 2.

Η FORZA έδωσε το λόγο στον Θόδωρο Καλόγηρο, το μοναδικό ποδοσφαιριστή με παρουσία και στα 26 παιχνίδια πρωταθλήματος (με 1836 λεπτά συμμετοχής υστέρησε μόνο του Νίκου Δεληγιάννη, που είχε 1907 λεπτά) και στον Λάμπρο Σμυρλή (με οχτώ παρουσίες και με τον ΠΑΟΚ Β΄), ο οποίος αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ των «ασπρόμαυρων» με δέκα γκολ σε δεκατρείς συμμετοχές.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Με συμμετοχή και στα 26 παιχνίδια πρωταθλήματος (στα 21 από αυτά βρέθηκε στο αρχικό σχήμα), με τρία γκολ και έξι ασίστ ο Θόδωρος Καλόγηρος ήταν από τους παίκτες, που ξεχώρισαν φέτος με την Κ-19 του ΠΑΟΚ. Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, έβαλε την υπογραφή του στο πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και πλέον ετοιμάζεται να στελεχώσει τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο 19χρονος επιτελικός χαφ βρίσκεται στον ΠΑΟΚ από το 2018 (οι άνθρωποι του Δικεφάλου τον είχα δει ν’ αγωνίζεται για πρώτη φορά από κοντά σε ένα τουρνουά, όταν ήταν ακόμη έντεκα χρόνων), όταν και αποκτήθηκε από την Αγία Παρασκευή Βόλου, με την οποία πρόλαβε να κάνει και μερικές συμμετοχές στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Θεσσαλίας (έβγαλε το πρώτο δελτίο μόλις συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα χρόνια του). «Στην αρχή δυσκολεύτηκα, δεν είμαι κι από τους ανθρώπους, που προσαρμόζονται εύκολα, κάτι που αντιλήφθηκα ερχόμενος στα δεκατέσσερά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ» θυμάται ο γιος του Μίλτου Καλόγηρου, ο οποίος αγωνίστηκε για δώδεκα χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου σε επίπεδο Β΄-Γ΄ κατηγορίας και σήμερα συνεχίζει να υπηρετεί το ποδόσφαιρο από τη θέση του προέδρου της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας.

«Δεν τον πρόλαβα ν΄ αγωνίζεται, παρά μόνο ως παλαίμαχο. Με βοήθησε στην αρχή, μου έδινε συμβουλές. Τώρα, μου κάνει παρατηρήσεις, κάποιες φορές και πιο αυστηρές, αλλά γενικότερα δεν θέλει να μου κάνει πολύ κριτική, μια και, ως πατέρας, δεν μπορεί να είναι και αντικειμενικός» λέει χαρακτηριστικά ο παίκτης του ΠΑΟΚ.

Οσο για τη σεζόν, που ολοκληρώνεται, σχολιάζει: «Τα προηγούμενα χρόνια δεν είχα τόσο πολύ χρόνο συμμετοχής. Φέτος, έπαιξα σ’ όλα τα ματς του πρωταθλήματος και δεν μπορώ παρά να είμαι χαρούμενος γι’ αυτό το γεγονός. Σ’ ατομικό επίπεδο έχω ακόμη πολλά πράγματα να βελτιώσω. Ακόμη και τα καλά στοιχεία στο παιχνίδι μου χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης, προκειμένου να εξελιχτώ σε έναν καλό ποδοσφαιριστή. Πάντως, δεν κάνω σχέδια για το μακρινό μέλλον, θέλω να προχωρήσω βήμα-βήμα. Ευελπιστώ η επόμενη σεζόν να με βρει στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ και να παίξω στη Σούπερ Λιγκ 2».

Αναφερόμενος στην εμπειρία της συμμετοχής του στους φιλικούς αγώνες στην Ισπανία για το τουρνουά Αλ Αμπντάλ, σημειώνει: «Πρόλαβα ν’ αγωνιστώ στα πρώτα πέντε παιχνίδια. Αντιμετωπίσαμε δύσκολους αντιπάλους και ομάδες με ‘βαριά’ ονόματα. Ηταν, βέβαια, και κάπως κουραστικά τα ταξίδια από και προς Ισπανία, δίναμε αγώνες εκεί μεσοβδόμαδα και την Κυριακή που ακολουθούσε, δίναμε αγώνες για το πρωτάθλημα. Συνολικά, η φετινή ήταν μια… περίεργη σεζόν, πιο δύσκολη από τις προηγούμενες».

ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΟ

Η φετινή σεζόν βρήκε τον Λάμπρο Σμυρλή σε… δύο ομάδες, αφού στο διάστημα μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 21 Ιανουαρίου έπαιξε οχτώ ματς με τον ΠΑΟΚ Β΄.

«Ηταν μια καλή χρονιά για μένα. Σίγουρα, πάντα μπορείς παραπάνω, πάντα μπορείς καλύτερα. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι μέρα με την ημέρα, χρονιά με τη χρονιά. Το ότι ήμουν μέλος τόσο του ΠΑΟΚ Β΄, όσο και της Κ-19, δεν ήταν κάτι που με δυσκόλεψε. Αυτά μπορούν να συμβούν σε ποδοσφαιριστές της δικής μου ηλικίας ανάλογα και με την εξέλιξη του καθενός. Μπορεί να ανεβαίνεις και να κατεβαίνεις συνέχεια, πρέπει να προσαρμόζεσαι γρήγορα σ’ αυτή τη διαδικασία. Πάντα είχα στο μυαλό μου, όπου βρισκόμουν, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό» υπογραμμίζει ο 19χρονος αριστερός εξτρέμ, προσθέτοντας: «Όλα μπορείς να τα βελτιώσεις. Πάντα μπορείς να βάζεις περισσότερα γκολ, να δίνεις περισσότερες ασίστ. Για έναν εξτρέμ είναι πολύ σημαντικό να έχει την ικανότητα στο ένας εναντίον ενός, να βοηθάει την ομάδα του με γκολ και ασίστ. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά, αφού στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλοι οι παίκτες κάνουν άμυνα κι όλοι οι παίκτες κάνουν επίθεση, άρα κι εμείς οι επιθετικοί πρέπει να βοηθάμε σ’ όλους τους τομείς του παιχνιδιού».

Βιώνοντας παράλληλα τη Σούπερ Λιγκ 2 και το πρωτάθλημα νέων Κ-19, ο Σμυρλής είναι από τους καταλληλότερους για να εξηγήσει τις διαφορές των δύο διοργανώσεων: «Προφανώς κι είναι μεγάλη η διαφορά. Στη Σούπερ Λιγκ 2 παίζεις κόντρα σε άνδρες, κόντρα σε έμπειρους ποδοσφαιριστές, τους οποίους είναι πιο δύσκολο ν’ αντιμετωπίσεις. Αλλά υπάρχει διαφορά και στο στυλ παιχνιδιού, δηλαδή στην Κ-19 είναι λίγο πιο χαμηλός ο ρυθμός παιχνιδιού, οπότε παίζεται και πιο εύκολα το ποδόσφαιρο από πίσω. Στη Σούπερ Λιγκ 2 τα πράγματα δυσκολεύουν, κυρίως για τους επιθετικούς, όπως είμαι εγώ, έχει πολλές μεγάλες μπαλιές, όπως και προσωπικές μονομαχίες στον αέρα».

Ο ίδιος περιμένει με ανυπομονησία την παρουσία του με την εθνική νέων στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουλίου στα γήπεδα της Μάλτας: «Είναι κάτι πολύ μεγάλο για εμάς, είχε καιρό, άλλωστε, η χώρα μας να φθάσει σ’ αυτό το επίπεδο σε τελική φάση. Ξέρουμε ότι θ’ αντιμετωπίσουμε ομάδες με πολύ καλούς παίκτες, αλλά εγώ κι οι συμπαίκτες μου στην εθνική είμαστε αποφασισμένοι να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Σ΄ αυτήν την εθνική είμαστε αρκετοί παίκτες από τον ΠΑΟΚ, φυσικά όλα τα παιδιά και από τις υπόλοιπες ομάδες βοηθούν την εθνική. Αλλωστε, ο προπονητής επιδιώκει να παίρνει αυτούς που θεωρεί καλύτερους και αυτούς που θα προσφέρουν μεγαλύτερη βοήθεια στην εθνική».

Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ

Η Κ-19 του ΠΑΟΚ πρόβαλλε στα μισά της σεζόν ως το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση πίσω από την αντίστοιχη του Ολυμπιακού. «Κάπου χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δεν ήμασταν όπως έπρεπε μετά το πρώτο εξάμηνο της σεζόν. Είχαμε πάρει μια βαθμολογική διαφορά, νιώσαμε ότι είχαμε σχεδόν εξασφαλίσει τον τίτλο, κάτι που τελικά έφερε τη χαλάρωση και την απώλεια του πρωταθλήματος. Επαιξε ρόλο και το γεγονός ότι τη φετινή σεζόν είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς παικτών» είναι η εξήγηση, που δίνει ο Καλόγηρος. Οσο για τον Σμυρλή, σημειώνει: «Βρεθήκαμε κάπου στα μισά της σεζόν να έχουμε μια διαφορά οχτώ βαθμών από το δεύτερο, στο τέλος, όμως, δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα, που δεν έπρεπε να τα κάνουμε. Είχαμε και τραυματισμούς παικτών, καθώς και ένα μικρό ηλικιακά ρόστερ, στοιχεία που ίσως να έπαιξαν κι αυτά το ρόλο τους. Αλλά είναι πράγματα, που μπορεί να συμβούν στο ποδόσφαιρο».

 


Τελευταία νέα

Ο Μετίν αποκάλυψε πως ο Ικάρντι θα πάει σε ελληνική ομάδα!

Άναψε φωτιές ο Τουμέρ Μετίν. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, ήταν καλεσμένος σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό όπου και σχολίαζε...

Στην ίδια κατηγορία