Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κακό πράγμα η «κοντή» μνήμη

Δημοφιλή

Ο χρόνος «τρέχει», συμπληρώθηκαν πλέον έντεκα χρόνια από τότε, που ο Ιβάν Σαββίδης έγινε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Το χρονικό διάστημα, που έχει μεσολαβήσει, είναι μεγάλο, θα πρέπει, όμως, να θυμόμαστε σε ποια κατάσταση βρίσκονταν ο Δικέφαλος τους πρώτους μήνες του 2012, πριν δηλαδή έρθει (για δεύτερη φορά, αφού είχε προηγηθεί το 2006 η αποτυχημένη, τότε, προσπάθεια του ν΄ αναλάβει τις τύχες του ασπρόμαυρου συλλόγου) ο Σαββίδης και σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής.

Η (ημερολογιακή) χρονιά άρχιζε με την αποχώρηση δύο βασικών (και αναντικατάστατων, στην ουσία) παικτών, των Βιεϊρίνια και Κοντρέρας, την οποία υπαγόρευε η ανάγκη για μείωση του μπάτζετ κατά τουλάχιστον 20%. Την ίδια στιγμή, οι μεταγραφικές επιλογές της εποχής αφορούσαν παίκτες επιπέδου Νιμανί, που έρχονταν στην Τούμπα για να δοκιμαστούν και έπειτα ν΄ αποκτηθούν ως δανεικοί από τις ομάδες τους…

Ηταν η εποχή, που ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να ικανοποιήσει οικονομικά, παίκτες όπως οι Κολοβέτσιος, Μπούντιμιρ και Ρομέου, που προτιμούσαν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΠΟΕΛ και Λεβαδειακό αντίστοιχα.

Ηταν η εποχή, που η ΟΥΕΦΑ επέβαλλε στον ΠΑΟΚ την ποινή του μονοετή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις -με τριετή αναστολή- για τα οικονομικά του. Και μέχρι τις 30 Ιουνίου 2012 η διοίκηση Βρύζα έπρεπε να εξασφαλίσει το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί η αδειοδότηση της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Σαββίδης και τα πράγματα πήρα το δρόμο τους. Αυτά για την ιστορία, που καλό είναι όλοι να τη θυμούνται.

Ο Σαββίδης άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ, επί εποχής του ο Δικέφαλος μεγάλωσε, κατέκτησε πολλούς περισσότερους τίτλους απ’ όσους -αναλογικά-είχε πανηγυρίσει σ’ όλη την προηγούμενη ιστορική του διαδρομή. Κάποιοι, βέβαια, έχουν κοντή μνήμη, θυμούνται τον ΠΑΟΚ της τελευταίας σεζόν, όταν πράγματι απέτυχε σ΄ όλους τους στόχους του, μένοντας εκτός της πρώτης δυάδας του πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια. Η τρέχουσα συγκυρία -για τους γνωστούς λόγους-είναι δύσκολη για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, το μπάτζετ του ΠΑΟΚ ασφαλώς και δεν μπορεί να συγκριθεί με το αντίστοιχο της χρονιάς του νταμπλ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξαφνικά ο Σαββίδης… περισσεύει.

Από την άλλη, βέβαια, όλο αυτό το δυσμενές κλίμα για τον Σαββίδη είναι και παραμορφωτικό της πραγματικότητας. Αρκούν, βλέπετε, κάποιες φωνές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να το διαμορφώσουν, τη στιγμή που η πλατιά μάζα του κόσμου «μιλά» με τη σιωπή της.


Τελευταία νέα

Ισραηλινός διαιτητής στο Άρης-ΠΑΟΚ!

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους ορισμούς για την τελευταία και κρίσιμη αγωνιστική των play off της Super League. Την αναμέτρηση στο...

Στην ίδια κατηγορία