Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ινγκασον, ο τελευταίος των αρχηγών…

Δημοφιλή

Ο Ισλανδός ετοιμάζει βαλίτσες για βόρεια και ο ΠΑΟΚ μετράει τα όσα πήρε από εκείνον για να τα αναπληρώσει.

Ο Ινγκασον προστέθηκε στο ρόστερ του ΠΑΟΚ την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου του 2019, και έγινε κομμάτι ενός ρόστερ που κάλπαζε προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ έμελλε να γίνει το μεγαλύτερο κεφάλαιο της καριέρας του Ίνγκασον, με τον Ισλανδό να έχει γράψει 148 συμμετοχές με 15 γκολ και τέσσερις ασίστ, συμμετοχές που είναι παραπάνω από διπλάσιες σε σχέση με τις 70 που είχε μετρήσει με τη φανέλα της Λόκερεν.

Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΝΤΙ – ΒΑΡΕΛΑ

Όταν ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Ίνγκασον, το δίδυμο Βαρέλα – Κρέσπο ήταν ακλόνητο και στα καλύτερά του. Όλοι έβλεπαν τον Ισλανδό ως τον παίκτη που θα αποτελέσει το πρώτο κομμάτι της μετάβασης σε ένα νέο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα 4,5 χρόνια στα οποία βρίσκεται στον ΠΑΟΚ, ο Χοσέ Κρέσπο είναι ο παίκτης με τον οποίο έχει γράψει τις περισσότερες συμμετοχές ως δίδυμο, έχοντας 56 κοινές εμφανίσεις στην 11άδα.

Και μόνο ο ρόλος του αντι – Βαρέλα προδίδει και τον αγωνιστικό του ρόλο στο κέντρο της άμυνας. Ο Ίνγκασον πήρε το ρόλο του δυναμικού αμυντικού, εκείνου που περιμένει για να μπει στη μονομαχία, ενός παίκτη που κέρδισε τα αποδυτήρια για να φτάσει να πάρει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού που δεν του δόθηκε μόνο λόγω παλαιότητας.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΙΕΣ

Στα 4,5 χρόνια μέχρι το φινάλε της περσινής σεζόν, ο Ίνγκασον ήταν σταθερά πρώτος σε κερδισμένες μονομαχίες αναφορικά με τους μέσους όρους του, τόσο στις μονομαχίες εδάφους όσο και στις μονομαχίες αέρος. Ο δυναμισμός του ήταν το νούμερο ένα χαρακτηριστικό του, όπως είναι άλλωστε χαρακτηριστικό όλων των συμπατριωτών του. Ένας βόρειος που είχε τα στοιχεία να κολλήσει σε ένα περιβάλλον με όλες τις βαλκανικές εκφάνσεις.

ΕΝΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ… ΣΚΟΡΕΡ

Το πιο δύσκολο στοιχείο να βρει ο ΠΑΟΚ στον δρόμο της αντικατάστασης του Ίνγκασον είναι αυτό που δεν συνδέεται άμεσα με τους κεντρικούς αμυντικούς. Ο Ισλανδός έχει μετρήσει 15 γκολ με τη φανέλα του Δικεφάλου, ένας αριθμός τερμάτων που δεν περνάει απαρατήρητος ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως αρκετά από αυτά έχουν έρθει σε ντέρμπι και αποτέλεσαν γκολ νίκης για τον ΠΑΟΚ. Ο συνδυασμός σταθερού πατήματος και δυναμική ευθύβολης κεφαλιάς είναι ένα πακέτο που μπορεί να βοηθήσει πολύ μια ομάδα που καταφέρνει να «κουμπώσει» εκτελέσεις στατικών φάσεων. Στον ΠΑΟΚ, οι προπονητές του Ίνγκασον δούλεψαν πάνω σε αυτή του την ικανότητα.


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE απεργεί!

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΕΣΗΕΜΘ. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ...

Στην ίδια κατηγορία