Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Iάσωνας Νταλάπας: «Ο ΠΑΟΚ είναι πρόκληση!»

Δημοφιλή

Μόλις στα 20 του χρόνια, ωστόσο ήδη ετοιμάζεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να φορέσει το σκουφάκι του ΠΑΟΚ. Ο ταλαντούχος πολίστας, Ιάσωνας Νταλάπας μιλά στη FORZA για την επιλογή του να ενταχθεί στον Δικέφαλο, τους στόχους του ενόψει της νέας σεζόν αλλά και για την καθημερινότητα του, εντός και εκτός πισίνας.

Τι σε έκανε να πεις ναι στην πρόταση του ΠΑΟΚ;

«Τα προηγούμενα πέντε χρόνια αγωνιζόμουν στον Πανιώνιο, με βοήθησαν σε ό,τι χρειάστηκα κι είχαμε επιτυχίες και στα ηλικιακά αλλά και στην Α1, με αποκορύφωμα την περσινή πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Eurocup. Μετά το τέλος της σεζόν ήρθαν μερικές προτάσεις, μεταξύ αυτών και του ΠΑΟΚ, η οποία ήταν η πιο ενδιαφέρουσα. Συζήτησα με τον Πανιώνιο και εγκρίθηκε η μεταγραφή Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που μου επέτρεψε να γίνει αυτή η μετακίνηση . Είχα συζητήσεις και με τον Πετρίδη και με τον κύριο Χατζηθεοδώρου τους οποίους ευχαριστώ πάρα πολύ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν».

Πως πήρες την απόφαση να αφήσεις την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη;

«Μικρός, μόλις στην τρίτη Γυμνασίου αποφάσισα να πάω στον Εθνικό Πειραιώς. Μετακινούμουν συνέχεια από την Πάτρα στην Αθήνα και με φιλοξενούσα συμπαίκτες μου. Συνολικά έμεινα έξι χρόνια στην Αθήνα. Μια νέα αρχή δεν με ενοχλεί ποτέ, θεωρώ πως προσαρμόζομαι εύκολα. Μετά από αυτό το μεγάλο διάστημα ήθελα να  αλλάξω παραστάσεις και ο ΠΑΟΚ μου έδωσε αυτή την ευκαιρία».

Έρχεσαι σε μια ομάδα που κουβαλά ένα «βαρύ» όνομα. Αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο αυτό;

«Πάντα με ενδιέφερε αυτή η ομάδα και είχα ως στόχο να παίξω σε έναν σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ . Περιμένω πως και πως την έναρξη της προετοιμασίας για να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα.. Υπάρχει ένα τίμημα, ένα… βάρος στο να φοράς το σκουφάκι ομάδων όπως  ο ΠΑΟΚ ή και ο Πανιώνιος. Είναι ξεκάθαρα μια πρόκληση».

Τι περιμένεις από τη νέα σεζόν, τόσο συλλογικά όσο και σε ατομικό επίπεδο;

«Η ομάδα τη σεζόν που μας πέρασε βγήκε έκτη, και γενικά τα τελευταία τέσσερα πέντε χρόνια είναι ανταγωνιστική με μια δυνατή έδρα που ξέρεις ότι θα περάσεις δύσκολα. Το έχω ζήσει προσωπικά ως αντίπαλος. Υπάρχει μια δυναμική που αντιπροσωπεύει το ύφος και την ιστορία του ΠΑΟΚ.  Συγκεκριμένο προσωπικό στόχο δεν έχω, ξέρω τις δυνατότητες μου και θέλω να τις ξεπερνάω, για αυτό επιλέγω νέες προκλήσεις».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Τώρα που είμαστε σε διακοπές, κάνω ό,τι  μπορώ για να διατηρήσω το σώμα μου στην κατάσταση που πρέπει ενόψει της νέας σεζόν. Το Φθινόπωρο το πρόγραμμα μου περιλαμβάνει εκτός από τις υποχρεώσεις μου με το πόλο, με τις προπονήσεις και τα γυμναστήρια, και τα μαθήματα στη σχολή μαγειρικής».

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Σίγουρα θα μαζευτούμε σε κάποιο σπίτι, με μια παρέα να μαγειρέψουμε, να χαλαρώσουμε. Μια στο τόσο, μετά από μια νίκη σε έναν αγώνα, μπορεί να επιλέξουμε κι ένα βράδυ να βγούμε, αλλά αυτό πάντα με μέτρο. Η καθημερινότητα και η ζωή του αθλητή δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, να έχεις μια σωστή διατροφή, να κοιμάσαι καλά. Να έχεις μια ισορροπία».

Πως περιμένεις τη ζωή στη Θεσσαλονίκη;

«Στο παρελθόν έχω βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, έχω γνωστούς. Ξέρω ότι η ομάδα έχει αρκετά φιλικό περιβάλλον οπότε δε νομίζω ότι θα έχω θέμα με την προσαρμογή μου. Γνωρίζω άτομα από την ομάδα, τα οποία μάλιστα έσπευσαν να επικοινωνήσουν μαζί μου από την πρώτη στιγμή».


Τελευταία νέα

Τα παιχνίδια του Οζέγκοβιτς με ΠΑΟΚ

Μπορεί σερβικά δημοσιεύματα να ανέφεραν πως ο ΠΑΟΚ είναι σε επαφές με τον με τον επιθετικό της Κηφισιάς, Όγκνιεν...

Στην ίδια κατηγορία